Hopp til innhold

Manchester United ute av ligacupen – ekspertene mener de ble snytt

West Ham sendte «ugjenkjennelige» Manchester United ut av ligacupen med 1–0 på Old Trafford. Nok en gang ble det ropt på straffespark – uten hell.

Carabao Cup - Third Round - Manchester United v West Ham United

FRUSTRERT TRENERTEAM: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær (t.h.) og assistenttrener Michael Carrick var ikke fornøyd med det de fikk se.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

– Må en Manchester United-spiller fraktes til sykehus på båre for å få straffespark denne sesongen? spør The Athletic-skribent Andy Mitten på Twitter.

Jesse Lingard fikk et napp i trøyen av West Ham-kaptein Mark Noble, snaut kvarteret inn i 1. omgang. Dommer Jon Moss vinket spillet videre.

Det fikk Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær til å fyre seg opp på på sidelinjen. Han sa klart ifra til linjedommeren hva han mente om dømmingen.

– Vi har i hvert fall ikke vært heldig de siste tre-fire dagene, svarer Solskjær på Viasat 4s spørsmål om hva de må gjøre for å få straffespark.

Manchester United's English midfielder Jesse Lingard (L) speaks to English referee Jonathan Moss during the English League Cup third round football match between Manchester United and West Ham United at Old Trafford in Manchester, north west England, on September 22, 2021. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. So... Credit: AFP

FIKK IKKE GEHØR: Manchester Uniteds Jesse Lingard lurer på hvorfor Jon Moss ikke brukte fløyten da han gikk i bakken.

Foto: Oli Scarff / AFP

– Det er klar straffe. Det er dumt av Noble, mente ekspertkommentator Lars Tjærnås.

– Krystallklar straffe, sa Nent-ekspert Uwe Rösler i studio.

– Det er hva det er. Fotball skjer. For å være ærlig husker jeg ikke helt hva som skjedde. Han gikk ned igjen, som han har gjort ofte på trening før, fleipet Noble om sin gamle lagkamerat.

Da lagene møttes i helgen, mente Solskjær at de ble snytt for to straffespark.

Skulle Manchester United hatt straffespark?

21 endringer fra søndag

Nordmannen mønstret en «ugjenkjennelig» ellever i onsdagens kamp. Ingen av de som startet i 2–1-seieren mot West Ham for tre dager siden var å se i startoppstillingen. Superstjernene Cristiano Ronaldo og Paul Pogba var blant dem som ble hvilt.

– Det har med rytme, selvtillit ... maksformen er ikke der. Det mangler litt på kvalitet, men ikke på innsats, sier Solskjær om spillerne han sendte utpå.

West Ham-manager David Moyes gjorde ti endringer – og fikk fikk en drømmestart på Old Trafford.

Carabao Cup - Third Round - Manchester United v West Ham United

KUN TI ENDRINGER, DAVID? Tidligere Manchester United-manager David Moyes og Ole Gunnar Solskjær i lystig lag før kamp.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Ryan Fredericks skviste seg på imponerende vis mellom Alex Telles, Nemanja Matic og Jadon Sancho, satte fart og fikk – via foten til Victor Lindelöf – lagt ballen tilbake i farlig sone. Målet var så å si ferdigscoret. Manuel Lanzini bredsidet ballen i mål til 1–0 etter ni minutter.

Det – sammen med Lingards straffesituasjon – var stort sett det den 1. omgangen hadde å by på av underholdning.

Kjempesjanser

Det var først da Solskjær gjorde endringer i 2. omgang at kampen virkelig tok seg opp. Mason Greenwood erstattet Juan Mata etter snaut timen.

Greenwood kriget seg umiddelbart til en sjanse, men forsøket ble avverget av Alphonse Areola i West Ham-målet.

Mot slutten av kampen fikk gjestene to store sjanser ved Andrej Jarmolenko og Noble, men ingen av dem overlistet Manchester United-keeper Dean Henderson.

Britain Soccer English League Cup

MATCHVINNEREN: Arthur Masuaku (f.v.) gratulerer Manuel Lanzini etter at argentineren satte 1–0.

Foto: Dave Thompson / AP

Dermed endte det 1–0 til West Ham på Old Trafford. Solskjærs menn er ute av kampen om ett trofé, mens London-laget er klar for 4. runde av turneringen.

Manchester United får besøk av Aston Villa i Premier League førstkommende lørdag. Deretter venter Villarreal i mesterligaen. West Hams neste motstander er Leeds.

Andre resultater i 3. runde av ligacupen onsdag:

 • Brighton - Swansea 2–0
 • Chelsea - Aston Villa 1–1, 5–4 etter str.
 • Arsenal - AFC Wimbledon 3–0
 • Millwall - Leicester 0–2
 • Wolverhampton - Tottenham 2–2, 4–5 etter str.

Siste nytt

 • Hauger bommet på dekkstrategien – nummer seks i Ungarn Grand Prix

  Den norske Formel 2-føreren Dennis Hauger kjørte inn til 6.-plass under søndagens hovedløp i Ungarn Grand Prix.

  Italienske Andrea Kimi Antonelli vant løpet foran Victor Martins fra Frankrike og brasilianske Gabriel Bortoleto.

  På den sjuende runden kjørte Paul Aron inn i Zane Maloney og begge røyk ut av løpet. Dermed rykket Hauger, som lå som nummer seks, opp til en foreløpig 4.-plass.

  Etter krasjen måtte sikkerhetsbilen inn på banen og Hauger utnyttet muligheten til å bytte til harde dekk.

  Det skulle imidlertid ikke vise seg å være den beste taktikken.

  For noen runder senere gikk Amaury Cordeel i veggen og sikkerhetsbilen måtte ut på ny. Da gikk Antonelli inn og byttet til myke dekk. Det ga han mulighet til å kjøre seg rett opp fra 5-.plass til tet da løpet fortsatte.

  Senere forbipasserte også Richard Verschoor, som kjørte samme dekkstrategi som Antonelli. Aurskog-gutten måtte ta til takke med 6.-plassen.

  (NTB)

  _alyeMLFSaM
  Foto: NTB
 • Pogacar ikke fan av alternativ Tour-avslutning: – Foretrekker Champs-Élysées

  Tadej Pogacar er en av favorittene når Tour de France senere søndag avsluttes med en 33 kilometer kupert tempoetappe i Nice.

  Men selv om den etappen favoriserer ham langt mer enn spurten på Champs-Élysées i Paris, foretrekker sloveneren fortsatt den tradisjonelle avslutningen i den franske hovedstaden.

  – Det blir helt sikkert veldig annerledes, men jeg liker det ikke. Jeg starter ikke før klokken seks om kvelden, så det blir en lang dag, sa Pogacar.

  Arrangørene har benyttet anledningen til å bryte med den gamle tradisjonen fordi Paris og Champs-Élysées i år er okkupert av OL.

  Det er første gang på 35 år at Tour de France har en tempoetappe som avslutning. Da det sist skjedde, i 1989, utløste det en av de mest dramatiske avslutningene i Tour de France-historien, med Greg LeMond som vant rittet med åtte sekunder.

  Det er neppe noen sjanse for at noe slikt skjer på søndag. Pogacar starter med en ledelse på 5 minutter og 14 sekunder ned til Jonas Vingegaard på 2.-plass.

  – Jeg foretrekker Champs-Élysées. Men det er annerledes, og jeg gleder meg til å oppleve hvordan det fungerer som siste etappe, sa Pogacar.

  9-c4sfehGZY
  Foto: AP
 • Formel 3: Stenshorne nummer 14 i Ungarn

  Martinius Stenshorne klatret åtte plasser og endte på 14.-plass i Formel 3-løpet i Budapest, Ungarn.

  Bulgarske Nikola Tsolov vant løpet foran Laurens van Hoepen fra Nederland og mexicanske Noel Leon.

  Den norske unggutten fikk fredagens kvalifisering ødelagt av rødflagg. Nordmannen var på vei mot å sette en respektabel rundetid da Luke Browning snurret rundt foran han og det ble vinket med det røde flagget. Da var det bare 24 sekunder igjen på klokken, og Stenshorne endte med en tid som kun holdt til en 22.-plass.

  Nordmannen hadde dermed et nærmest håpløst utgangspunkt før både lørdagens sprint og søndagens hovedløp. Lørdag klatret Stenshorne opp til 13.-plass i sprintløpet, men kom ikke bedre enn 14.-plass i søndagens hovedløp.

  Stenshorne ender dermed helgen uten poeng. Neste helg får han imidlertid en ny mulighet til å forbedre posisjonen sin da F3-sirkuset reiser videre til Spa i Belgia.

  Stenshorne ble tidligere i år en del av McLarens juniorsatsing.

  (NTB)

  2Uc5Y1CAGFs
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal