Manchester United ute av ligacupen – ekspertene mener de ble snytt

West Ham sendte «ugjenkjennelige» Manchester United ut av ligacupen med 1–0 på Old Trafford. Nok en gang ble det ropt på straffespark – uten hell.

Carabao Cup - Third Round - Manchester United v West Ham United

FRUSTRERT TRENERTEAM: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær (t.h.) og assistenttrener Michael Carrick var ikke fornøyd med det de fikk se.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

– Må en Manchester United-spiller fraktes til sykehus på båre for å få straffespark denne sesongen? spør The Athletic-skribent Andy Mitten på Twitter.

Jesse Lingard fikk et napp i trøyen av West Ham-kaptein Mark Noble, snaut kvarteret inn i 1. omgang. Dommer Jon Moss vinket spillet videre.

Det fikk Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær til å fyre seg opp på på sidelinjen. Han sa klart ifra til linjedommeren hva han mente om dømmingen.

– Vi har i hvert fall ikke vært heldig de siste tre-fire dagene, svarer Solskjær på Viasat 4s spørsmål om hva de må gjøre for å få straffespark.

Manchester United's English midfielder Jesse Lingard (L) speaks to English referee Jonathan Moss during the English League Cup third round football match between Manchester United and West Ham United at Old Trafford in Manchester, north west England, on September 22, 2021. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. So... Credit: AFP

FIKK IKKE GEHØR: Manchester Uniteds Jesse Lingard lurer på hvorfor Jon Moss ikke brukte fløyten da han gikk i bakken.

Foto: Oli Scarff / AFP

– Det er klar straffe. Det er dumt av Noble, mente ekspertkommentator Lars Tjærnås.

– Krystallklar straffe, sa Nent-ekspert Uwe Rösler i studio.

– Det er hva det er. Fotball skjer. For å være ærlig husker jeg ikke helt hva som skjedde. Han gikk ned igjen, som han har gjort ofte på trening før, fleipet Noble om sin gamle lagkamerat.

Da lagene møttes i helgen, mente Solskjær at de ble snytt for to straffespark.

Skulle Manchester United hatt straffespark?

21 endringer fra søndag

Nordmannen mønstret en «ugjenkjennelig» ellever i onsdagens kamp. Ingen av de som startet i 2–1-seieren mot West Ham for tre dager siden var å se i startoppstillingen. Superstjernene Cristiano Ronaldo og Paul Pogba var blant dem som ble hvilt.

– Det har med rytme, selvtillit ... maksformen er ikke der. Det mangler litt på kvalitet, men ikke på innsats, sier Solskjær om spillerne han sendte utpå.

West Ham-manager David Moyes gjorde ti endringer – og fikk fikk en drømmestart på Old Trafford.

Carabao Cup - Third Round - Manchester United v West Ham United

KUN TI ENDRINGER, DAVID? Tidligere Manchester United-manager David Moyes og Ole Gunnar Solskjær i lystig lag før kamp.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Ryan Fredericks skviste seg på imponerende vis mellom Alex Telles, Nemanja Matic og Jadon Sancho, satte fart og fikk – via foten til Victor Lindelöf – lagt ballen tilbake i farlig sone. Målet var så å si ferdigscoret. Manuel Lanzini bredsidet ballen i mål til 1–0 etter ni minutter.

Det – sammen med Lingards straffesituasjon – var stort sett det den 1. omgangen hadde å by på av underholdning.

Kjempesjanser

Det var først da Solskjær gjorde endringer i 2. omgang at kampen virkelig tok seg opp. Mason Greenwood erstattet Juan Mata etter snaut timen.

Greenwood kriget seg umiddelbart til en sjanse, men forsøket ble avverget av Alphonse Areola i West Ham-målet.

Mot slutten av kampen fikk gjestene to store sjanser ved Andrej Jarmolenko og Noble, men ingen av dem overlistet Manchester United-keeper Dean Henderson.

Britain Soccer English League Cup

MATCHVINNEREN: Arthur Masuaku (f.v.) gratulerer Manuel Lanzini etter at argentineren satte 1–0.

Foto: Dave Thompson / AP

Dermed endte det 1–0 til West Ham på Old Trafford. Solskjærs menn er ute av kampen om ett trofé, mens London-laget er klar for 4. runde av turneringen.

Manchester United får besøk av Aston Villa i Premier League førstkommende lørdag. Deretter venter Villarreal i mesterligaen. West Hams neste motstander er Leeds.

Andre resultater i 3. runde av ligacupen onsdag:

 • Brighton - Swansea 2–0
 • Chelsea - Aston Villa 1–1, 5–4 etter str.
 • Arsenal - AFC Wimbledon 3–0
 • Millwall - Leicester 0–2
 • Wolverhampton - Tottenham 2–2, 4–5 etter str.

Siste nytt

 • Norsk turner til VM-finale

  Sofus Heggemsnes kvalifiserte seg til mangekampfinalen i VM i turn i Japan. Heggemsnes endte på en 19. plass i kvalifiseringen med en poengsum på 80,498.

  Herrenes mangekampfinale er på fredag.

  Team Tokyo OL 2020. Sofus Heggemsnes
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Avblåser nytt møte

  Torsdagens møte mellom hoppsjef Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund blir ikke noe av.

  Det opplyser Bråthens advokat Marit Håvemoen til NTB. Bråthen bekrefter overfor NRK at han ikke skal i møte torsdag.

  Etter sist ukes drøftelsessamtaler var partene enige om et nytt møte torsdag for at Bråthen skulle få gi kommentarer til diverse dokumenter som i etterkant ble oversendt fra Norges Skiforbunds (NSF) advokater, forklarer Håvemoen.

  «Det er meldt tilbake til NSFs advokater at det ikke er nødvendig med et slikt møte, men at Bråthen vil inngi skriftlige kommentarer i løpet av uken», skriver Håvemoen i en SMS til NTB.

  Håvemoen opplyser også at det er gitt beskjed om at «Bråthen gjerne stiller i et møte senere hvis NSF ønsker det etter å ha gjennomgått den skriftlige tilbakemeldingen».

  Sist torsdag satt Bråthen i et 3,5 timer langt møte med skiforbundet og uttalte etterpå at han fikk snakket godt ut. Et drøftelsesmøte kan være første skritt på veien i en oppsigelsesprosess.

  – Vi vil forelegge resultatene av utredning og undersøkelser og forhold som kan utgjøre grunnlaget for å avslutte arbeidsforholdet med Clas Brede Bråthen, sa skiforbundets advokat Nina G. Sandnes til NTB før møtet sist uke.

  Hun har foreløpig ikke hatt anledning til å svare på NTBs henvendelser onsdag.

  Clas Brede Bråthen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Bruce ferdig i Newcastle

  Steve Bruce er ikke lenger hovedtrener for Newcastle.

  Det opplyser klubben i en pressemelding.

  Newcastle opplyser at avgjørelsen er tatt i fellesskap og at jakten på ny trener er iverksatt.

  Klubben ble sist uke kjøpt opp av det saudiarabiske oljefondet. Flere medier har meldt at de ønsker en mer merittert trener.

  Newcastle ligger på 18. plass etter åtte serierunder med kun tre poeng. Graeme Jones leder laget i helgens kamp mot Crystal Palace.

  FILE PHOTO: Pre Season Friendly - Hibernian v Newcastle United
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal