Uniteds utskjelte stjerner avgjorde Manchester-derbyet

Manchester United på full fart mot Champions League. Samtidig sitter Citys manager utrygt i sjefsstolen.

APTOPIX Britain Soccer Premier League

I GOD FORM: Manchester Uniteds Marounane Fellaini scoret det andre målet og imponerte mot byrival City i dag.

Foto: Jon Super / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
FBL-ENG-PR-MAN UTD-MAN CITY

TOPPSCORER: Manchester Citys Sergio Agüero scoret to mål.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Ashley Young, Marounane Fellaini, Juan Mata og Chris Smalling - fire spillere som har slitt med å bli akseptert av Manchester United-fansen. Det var de fire spillerne som scoret målene da de røde snudde kampen mot byrival City søndag.

I tillegg var Michael Carrick, som også lenge slet med å bli akseptert av sine egne, meget viktig da han regjerte på midtbanen i den andre omgangen.

City best ut

FOOTBALL/ Manchester United v Manchester City - Barclays Premier League

IMPONERTE: Ashley Young m(t.v.) og Juan Mata scoret hvert sitt mål. Førstnevnte hadde dessuten to målgivende pasninger i 4-2-seieren.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Det var imidlertid laget fra den lyseblå delen av byen som startet kampen best. Etter å ha skapt flere farligheter foran buret til De Gea satte Sergio Agüero ballen i mål til 0-1 allerede etter åtte minutter.

Men i det kampen nærmet seg 15 minutter begynte United å våkne til liv. Etter et fantastisk utspill fra De Gea og en vunnet hodeduell av Fellaini - som nærmest har blitt latterliggjort av egne fans siden David Moyes hentet han i forfjor - fikk til slutt Young to muligheter fra fem meter. På andre forsøk satte den engelske kantspilleren inn utlikningen.

Fellaini, Young og United fortsatte derfra. Før halvtimen var gått sendte Ashley Young i vei en «ferdigscoret» pasning på hodet til belgieren med det store håret. Fra kloss hold satte han inn 2-1 - et resultat som holdt seg til pause.

United dominerte

FOOTBALL/ Manchester United v Manchester City - Barclays Premier League

PRESSET; Med nok et tap og svak formutvinkling spekuleres det nå i om City-manager Manuel Pellegrini får lov til å fortsette i sjefsstolen mye lenger.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

I den andre omgangen styrte «De røde djevlene» kampen, men det tok nesten en halv time før det kom nok en scoring. Denne gangen var det den dyrt innkjøpte Juan Mata (også han hentet av David Moyes) som alene mot Joe Hart kaldt satte ballen under City-keeperen.

Seks minutter etter 3-1-scoringen var det nok en utskjelt spiller som skulle få score for United. Ashley Young var nok en gang nest sist da han servet et frispark på hodet til midtstopper Chris Smalling, som satte spikeren i kista.

Da Carrick haltet av banen like før slutt hadde Manchester United brukt opp byttene sine. Det utnyttet Citys Agüero til å sette inn et trøstemål på tampen.

Da United-manager van Gaal valgte å bytte ut både Juan Mata og Marouane Fellaini på slutten mottok begge spillerne stående applaus - og vi kan anta at den lille spanjolen og belgieren med hårmanken endelig har blitt akseptert av sine egne.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vant gull i karate under ungdoms-OL

  Annika Sælid (17) fra Sentrum Kampsportklubb i Sarpsborg vant torsdag gull i kvinnenes +59-kilosklasse under ungdoms-OL i Buenos Aires.

  Hun vant alle sine tre innledende gruppekamper.

  Annika Sælid
  Foto: Pøbel Film
 • Jacob Noer scora to i sterk siger

  Lillehammer Ishockey tok ein sterk siger over Manglerud Star torsdag. Fjorårets «Get Rookie of the Year» Jacob Lundell Noer scora to av Lillehammers mål.

  NM Ishockey 4. Semifinale: Lillehammer - Sparta (5-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kloster Aasen skal vurdere søkere

  Det norske IOC-medlemmet Kristin Kloster Aasen har fått plass i evalueringskomiteen som skal vurdere kandidatene til vinter-OL i 2026. Calgary i Canada, italienske Milano/Cortina d'Ampezzo og Stockholm i Sverige er søkerbyene.

  Visepresident i Norges Idrettsforbund Kristin Kloster Aasen under et åpent møte i idrettsstyret på Olympiatoppen torsdag ettermiddag.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag