NRK Meny
Normal

Uniteds utskjelte stjerner avgjorde Manchester-derbyet

Manchester United på full fart mot Champions League. Samtidig sitter Citys manager utrygt i sjefsstolen.

APTOPIX Britain Soccer Premier League

I GOD FORM: Manchester Uniteds Marounane Fellaini scoret det andre målet og imponerte mot byrival City i dag.

Foto: Jon Super / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
FBL-ENG-PR-MAN UTD-MAN CITY

TOPPSCORER: Manchester Citys Sergio Agüero scoret to mål.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Ashley Young, Marounane Fellaini, Juan Mata og Chris Smalling - fire spillere som har slitt med å bli akseptert av Manchester United-fansen. Det var de fire spillerne som scoret målene da de røde snudde kampen mot byrival City søndag.

I tillegg var Michael Carrick, som også lenge slet med å bli akseptert av sine egne, meget viktig da han regjerte på midtbanen i den andre omgangen.

City best ut

FOOTBALL/ Manchester United v Manchester City - Barclays Premier League

IMPONERTE: Ashley Young m(t.v.) og Juan Mata scoret hvert sitt mål. Førstnevnte hadde dessuten to målgivende pasninger i 4-2-seieren.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Det var imidlertid laget fra den lyseblå delen av byen som startet kampen best. Etter å ha skapt flere farligheter foran buret til De Gea satte Sergio Agüero ballen i mål til 0-1 allerede etter åtte minutter.

Men i det kampen nærmet seg 15 minutter begynte United å våkne til liv. Etter et fantastisk utspill fra De Gea og en vunnet hodeduell av Fellaini - som nærmest har blitt latterliggjort av egne fans siden David Moyes hentet han i forfjor - fikk til slutt Young to muligheter fra fem meter. På andre forsøk satte den engelske kantspilleren inn utlikningen.

Fellaini, Young og United fortsatte derfra. Før halvtimen var gått sendte Ashley Young i vei en «ferdigscoret» pasning på hodet til belgieren med det store håret. Fra kloss hold satte han inn 2-1 - et resultat som holdt seg til pause.

United dominerte

FOOTBALL/ Manchester United v Manchester City - Barclays Premier League

PRESSET; Med nok et tap og svak formutvinkling spekuleres det nå i om City-manager Manuel Pellegrini får lov til å fortsette i sjefsstolen mye lenger.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

I den andre omgangen styrte «De røde djevlene» kampen, men det tok nesten en halv time før det kom nok en scoring. Denne gangen var det den dyrt innkjøpte Juan Mata (også han hentet av David Moyes) som alene mot Joe Hart kaldt satte ballen under City-keeperen.

Seks minutter etter 3-1-scoringen var det nok en utskjelt spiller som skulle få score for United. Ashley Young var nok en gang nest sist da han servet et frispark på hodet til midtstopper Chris Smalling, som satte spikeren i kista.

Da Carrick haltet av banen like før slutt hadde Manchester United brukt opp byttene sine. Det utnyttet Citys Agüero til å sette inn et trøstemål på tampen.

Da United-manager van Gaal valgte å bytte ut både Juan Mata og Marouane Fellaini på slutten mottok begge spillerne stående applaus - og vi kan anta at den lille spanjolen og belgieren med hårmanken endelig har blitt akseptert av sine egne.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kombinertgutta har signert avtalen

  Jørgen Graabak bekrefter overfor NRK at landslagsutøverne har signert utøverkontrakten med Norges skiforbund.

  NM kombinert sprint
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sykdom i Sverige-leiren

  Pontus Jansson, Filip Helander og Marcus Rohdén er rammet av magesyke før den viktige kampen mot Tyskland i morgen. – De tre ble dårlige i magen i går kveld, og vi lot dem bli hjemme for sikkerhets skyld, sa landslagssjef Janne Andersson.

  VM fotball 2018, Sverige - Sør-Korea.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Skarstein satte ny verdensrekord

  Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med 23 sekunder på 2000 meter roing i Linz. Den forrige rekorden på 10:47,86 ble satt i Beograd for tre uker siden. – Det føltes som jeg svevde gjennom hele løpet, sier Skarstein etter rekorden.

  birgit skarstein
  Foto: Balint Czucz

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM fotball: Nigeria - Island
FIFA Fotball-VM 2018: Nigeria - Island
FIFA Fotball-VM 2018: Serbia - Sveits