Manchester United jaktet Premier League-rekord: – Slapp inn et uheldig mål

Lørdag kunne Ole Gunnar Solskjærs United bli det tredje laget i historien til å vinne elleve bortekamper på rad. Men Leicester og Jamie Vardy ville det annerledes.

Premier League - Leicester City v Manchester United

UTIKLNET: På tampen av oppgjøret fant Jamie Vardy nettmaskene og satte en stopper for Uniteds rekordjakt.

Laster innhold, vennligst vent..

Med seier borte mot Leicester kunne Manchester United tangere rekorden for antall bortekamper vunnet på rad i Premier League.

Den rekorden er på elleve strake kamper, og sist det skjedde var med Manchester City i 17/18-sesongen. Før det var det Chelsea som hadde rekorden for seg selv, fra 08/09-sesongen.

Og det så bra ut, mye takket være en portugiser som noterte seg for både én målgivende pasning og ett mål.

Men sent i kampen snublet United.

– 100 prosent sikker

Det var imidlertid United som startet kampen best på «Boxing Day». Allerede etter tre minutter var Marcus Rashford nære ved å sende de røde i ledelsen, men fra tre-fire meter bommet unggutten.

Så på mulighet nummer to, satt den for Rashford. Etter en perfekt stikker fra Bruno Fernandes plasserte Marcus Rashford enkelt ballen til side for Kasper Schmeichel i Leicester-buret etter 23. minutter spilt.

– Der er han naturligvis 100 prosent sikker i den situasjonen, kommenterte TV 2s Nils Johan Semb.

Kun minutter etter United-målet fyrte Harvey Barnes av fra rett utenfor 16-meteren, og langskuddet overlistet David de Gea i Uniteds mål.

Bruno Fernandes tente et håp for de røde i det 79. minutt da han sendte United opp i 2-1 etter en fin pasning av Edinson Cavani.

Men kun fem minutter før full tid dukket Jamie Vardy opp innenfor sekstenmeteren. Han fikk et urent treff på ballen som går via Axel Tuanzebe og i mål bak en utspilt David de Gea.

Ikke fornøyd

Bruno Fernandes mener Leicester var heldig som fikk med seg et poeng etter den sene scoringen.

– Vi skapte sjanser og vi spilte godt nok til å vinne, men vi slapp inn et uheldig mål mot slutten, sa Fernandes i et intervju sendt av TV 2 etter kampen.

Også Solskjær var skuffet over at det ikke ble tre poeng borte mot tabelltoeren.

– Jeg er skuffet naturligvis. Jeg synes vi kontrollerte andreomgang veldig bra og skapte sjanser. Vi kunne avgjort kampen. Når vi får det målet imot så går lufta litt ut av oss.

– Spiller for å vinne

På spørsmål om Manchester United er gode nok til å kjempe om tittelen, forteller Fernandes at de er gode nok til å slå hvem som helst.

– United er gode nok til å vinne alle kamper. Vi spiller alle kampene for å vinne, det må være på plass, sa Fernandes.

Solskjær på sin side ønsket ikke å spå tabellen, men heller holde fokuset på å forbedre seg fra kamp til kamp.

– Vi snakker ikke om hvor vi potensielt kan ende opp på tabellen mot slutten av sesongen. Det er fortsatt tidlig, vi er ikke halvveis i sesongen en gang. Vi fokuserer kun på en kamp av gangen og det å forbedre oss. Vi har bevist denne sesongen at vi har blitt bedre, sa Solskjær.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Svenskene raste mot Weng: – Fryktelig usportslig

På dagen ti år etter Petter Northug ble kalt en «gris» grunnet sin oppførsel på VM-stafetten i Kollen er det Heidi Weng som får høre det av svenskene etter et norsk gull.

Siste nytt

 • Kontrollert til EM-finale

  Jakob Ingebrigtsen har full kontroll i sitt innledende heat på 1500-meter i innendørs-EM i friidrett.

  Nordmannen kontrollerer feltet og tar seg videre som nummer to i sitt heat.

  Storebror Filip klarte overraksende ikke å ta seg videre. Han slet på de siste rundene, og måtte stole på at tiden var god nok. Det var den ikke, dermed er han ute av finalen på 1500 meter.

  Finalen går fredag ettermiddag. Da har Jakob Ingebrigtsen varslet supertid.

 • VM-ankermannen vraket

  Vetle Sjåstad Christiansen, som gikk ankeretappen da Norge tok VM-gull for to uker siden, får ikke gå morgendagens verdenscupstafett i Nove Mesto. I stedet for Christiansen kommer Johannes Dale inn på det norske stafettlaget. Sturla Holm Lægreid går første etappe, Johannes Dale går andre, Tarjei Bø tredje og Johannes Thingnes Bø går ankeretappen.

  cZrFJ64HY7s
  Foto: Martin Schutt / AP
 • Reserven imponerte i kvaliken

  VM-reserven som kom inn for koronasyke Halvor Granerud, Johann André Forfang, hoppet lengst i kvaliken med 133,5 meter. Det holdt til 2.-plass, like bak Stefan Kraft.

  – Jeg er glad for at jeg leverer på et sånt nivå jevnt, sa Forfang til NRK etter hoppet.

  Kvalifiseringen ble preget av tunge forhold, men nordmannen var blant de heldige som fikk litt oppdrift og utnyttet det godt da han var den eneste som landet på over 130 meter.

  – Etter kvaliken er jeg positiv. Jeg føler spesielt Forfang gjør et godt hopp, sa trener Alexander Stöckl.

  – Vi er glad vi har en til som stepper opp, la han til om Forfang.

  De øvrige norske ble også kvalifisert til fredagens renn i storbakken i Oberstdorf. Marius Lindvik tok 11.-plass med 126,5 meter, Robert Johansson tok 16.-plassen og Daniel-André Tande endte på 20.-plass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal