Hopp til innhold

Manchester United jaktet Premier League-rekord: – Slapp inn et uheldig mål

Lørdag kunne Ole Gunnar Solskjærs United bli det tredje laget i historien til å vinne elleve bortekamper på rad. Men Leicester og Jamie Vardy ville det annerledes.

Premier League - Leicester City v Manchester United

UTIKLNET: På tampen av oppgjøret fant Jamie Vardy nettmaskene og satte en stopper for Uniteds rekordjakt.

Laster innhold, vennligst vent..

Med seier borte mot Leicester kunne Manchester United tangere rekorden for antall bortekamper vunnet på rad i Premier League.

Den rekorden er på elleve strake kamper, og sist det skjedde var med Manchester City i 17/18-sesongen. Før det var det Chelsea som hadde rekorden for seg selv, fra 08/09-sesongen.

Og det så bra ut, mye takket være en portugiser som noterte seg for både én målgivende pasning og ett mål.

Men sent i kampen snublet United.

– 100 prosent sikker

Det var imidlertid United som startet kampen best på «Boxing Day». Allerede etter tre minutter var Marcus Rashford nære ved å sende de røde i ledelsen, men fra tre-fire meter bommet unggutten.

Så på mulighet nummer to, satt den for Rashford. Etter en perfekt stikker fra Bruno Fernandes plasserte Marcus Rashford enkelt ballen til side for Kasper Schmeichel i Leicester-buret etter 23. minutter spilt.

– Der er han naturligvis 100 prosent sikker i den situasjonen, kommenterte TV 2s Nils Johan Semb.

Kun minutter etter United-målet fyrte Harvey Barnes av fra rett utenfor 16-meteren, og langskuddet overlistet David de Gea i Uniteds mål.

Bruno Fernandes tente et håp for de røde i det 79. minutt da han sendte United opp i 2-1 etter en fin pasning av Edinson Cavani.

Men kun fem minutter før full tid dukket Jamie Vardy opp innenfor sekstenmeteren. Han fikk et urent treff på ballen som går via Axel Tuanzebe og i mål bak en utspilt David de Gea.

Ikke fornøyd

Bruno Fernandes mener Leicester var heldig som fikk med seg et poeng etter den sene scoringen.

– Vi skapte sjanser og vi spilte godt nok til å vinne, men vi slapp inn et uheldig mål mot slutten, sa Fernandes i et intervju sendt av TV 2 etter kampen.

Også Solskjær var skuffet over at det ikke ble tre poeng borte mot tabelltoeren.

– Jeg er skuffet naturligvis. Jeg synes vi kontrollerte andreomgang veldig bra og skapte sjanser. Vi kunne avgjort kampen. Når vi får det målet imot så går lufta litt ut av oss.

– Spiller for å vinne

På spørsmål om Manchester United er gode nok til å kjempe om tittelen, forteller Fernandes at de er gode nok til å slå hvem som helst.

– United er gode nok til å vinne alle kamper. Vi spiller alle kampene for å vinne, det må være på plass, sa Fernandes.

Solskjær på sin side ønsket ikke å spå tabellen, men heller holde fokuset på å forbedre seg fra kamp til kamp.

– Vi snakker ikke om hvor vi potensielt kan ende opp på tabellen mot slutten av sesongen. Det er fortsatt tidlig, vi er ikke halvveis i sesongen en gang. Vi fokuserer kun på en kamp av gangen og det å forbedre oss. Vi har bevist denne sesongen at vi har blitt bedre, sa Solskjær.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal