NRK Meny
Normal

Manchester City satte rekord - senket United etter Lukaku-tabber

Manchester City satte rekord da de tok sin fjortende strake seier, blant annet takket være to uheldige involveringer fra Mancher United-spiss Romelu Lukaku.

SOCCER-ENGLAND-MUN-MCI/

TUNG DAG PÅ JOBBEN: Romelu Lukaku var involvert i begge baklengsmålene, og greide heller ikke sette sjansene sine for Manchester United.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Med 2-1-seieren er City hele elleve poeng foran Manchester United på tabellen, og fortsatt ubeseiret i serien så langt.

En som nok får en litt ekstra tung søndagskveld er Romelu Lukaku. Han var nemlig involvert i begge baklengsmålene til gjestene - spesielt det siste.

På den første scoringen fikk Lukaku et innlegg midt i magen, og ballen gikk rett videre til målscorer David Silva.

– Utilgivelig

2-1-scoringen var ikke helt ulik. Lukaku skulle da klarere, men sleivet ballen rett i egen spiller og videre til Nicolas Otamendi, som parerte med å sette ballen kontant i mål.

– Utilgivelig av Lukaku. Det er ikke dette nivået verdig å sleive ballen sånn, sa Brede Hangeland i TV2s Premier League-studio.

Her kan du se målene:

Felles for alle de tre målene som ble scoret på Old Trafford var at de kom etter tvilsomt forsvarsspill.

– Total dominans

Lukaku startet sesongen friskt for Manchester United, men har gått målløs av banen i de åtte siste kampene.

Marcus Rashford scoret Manchester Uniteds eneste mål.

– Det var total dominans fra Manchester City. Manchester United heva seg litt i andreomgang, men det er en fullt fortjent seier for Manchester City. Det er mektig imponerende, sa TV2-ekspert Petter Myhre.

Manchester City står nå med 14 strake seirer i Premier League. Det har ingen andre lag klart i én og samme sesong. Arsenal klarte tilsvarende mange seirer på rappen mellom sesongene 2001/02 og 2002/03.

– Vi setter mer press på resten. Denne var viktig for oss. Nå må vi nyte det, og så må vi fokusere på det som skjer videre, sier Kevin De Bruyne i et intervju vist på TV 2.

Manchester United har bleke tall mot Manchester City de siste årene. Old Trafford-laget har tapt åtte av sine 13 siste derbykamper i Premier League. Søndagens tap var United første på eget gress siden nettopp byrivalen vant 2-1 i september i fjor.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Dansk seier i Tour de France

  Magnus Cort Nielsen syklet inn til seier på den 15. etappen i Tour de France. Astana-syklisten angrep ved 200-metersmerket og spurtet inn til seier på lekkert vis. Hans første seier i Tour de France og danskenes første seieren siden 2009.

  Tour de France
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Klare for EM-finale

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-finale etter en overbevisende oppvisning mot spanske Pablo Herrera og Adruab Gavira. Den norske duoen vant 2-0 med settsifrene 21-19, 21-16.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Sesongbeste for Amalie Iuel

  Iuel løp 400 meter flatt på tiden 51.99 Det er sesongbeste, 18 hundredeler bak hennes personlige rekord, og under EM-kravet. Hun kan derfor velge å også løpe flatt i EM selvom hekk er hovedøvelsen.

  Amalie Iuel
  Foto: Ali Iqbal Tahir/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street