Hopp til innhold

Mamelund om kvalikmotstander: – Ble det Slovenia? Der hadde vi uflaks

KRAKOW (NRK): Norge får tøff motstand både i VM- og OL-kvalifiseringen. Erlend Mamelund mener de har vært uheldige med trekningen.

Erlend Mamelund

DÅRLIGE NYHETER: Her gjør NRK Erlend Mamelund oppmerksom på at Slovenia blir motstander i VM-kvalifiseringen. Se reaksjonen til landslagsspilleren.

Erlend Mamelund

KJEMPER: Erlend Mamelund prøver å stoppe kroatiske Zlatko Horvat i bronsefinalen.

Foto: Alik Keplicz / Ap

Tapet i bronsefinalen mot Kroatia gjør at Norge må spille kvalifisering til VM i Frankrike neste år. Søndag ble det klart at Slovenia er det laget Norge møter.

Erlend Mamelund hadde ikke fått med seg at nettopp Slovenia blir motstander i VM-kvalifiseringen da NRK snakket med han etter bronsefinaletapet.

– Ble det Slovenia? Det er ikke akkurat den enkleste motstanderen vi kunne fått. De har vært litt uheldige under dette mesterskapet, men det er en knalltøff motstander for oss, sier Erlend Mamelund og legger til:

– Der hadde vi rett og slett litt uflaks.

Kvalifiseringskampene skal spilles i juni. Slovenerne har hjemmekamp først.

– Vi møter et veldig godt lag. De spiller ganske aggressivt, så det blir to tøffe kamper, spår Kent Robin Tønnesen.

– Noe av det tøffeste vi kunne få

HANDBALL-EURO-2016-NOR-CRO

SPENST: Kristian Bjørnsen hopper inn fra kanten i søndagens bronsefinale.

Foto: JANEK SKARZYNSKI / Afp

Norge kunne møtt langt lettere motstand i lag som Portugal, Nederland og Latvia. Kristian Bjørnsen er heller ikke helt fornøyd med trekningen.

– Det er jo noe av det tøffeste vi kunne få. Men under EM så har vi jo vist at vi kan slå alle, så forhåpentligvis kan vi også slå Slovenia i en VM-kvalik, sier Bjørnsen.

NRKs håndballekspert, Håvard Tvedten, tror Norge spiller VM i Frankrike neste år.

– Det er et lag som Norge absolutt kan slå. Slovenia er et bra lag med masse rutine, individuelle ferdigheter og et par verdensstjerner. Men Norge har bevist under EM at de er på et høyt europeisk nivå, så jeg har troen.

Også tøff OL-kvalifisering

Norges siste hindre for å få spille i OL i Rio til sommeren heter Danmark, Kroatia og Bahrain. Etter at Tyskland vant EM, ble det klart at det er disse motstanderne de norske gutta møter.

–Det er ei veldig tøff gruppe. Kroatia er jo et lag vi kan spille jevnt mot. Danmark er nok veldig revansjesugne etter et dårlig mesterskap her i Polen og har jo et lag som hører til i verdenstoppen. Bahrain skal vi slå ti av ti ganger, sier Tvedten.

– Men det er en dårlig trekning for Norges del, legger han til.

Kampene skal spilles fra 8.-10. april. Det er ennå usikkert hvor turneringen finner sted. De to beste lagene i puljen får spille OL. Norge har ikke hatt et herrehåndballag med i OL siden 1972.

Siste nytt

  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal