NRK Meny
Normal

Mamelund om kvalikmotstander: – Ble det Slovenia? Der hadde vi uflaks

KRAKOW (NRK): Norge får tøff motstand både i VM- og OL-kvalifiseringen. Erlend Mamelund mener de har vært uheldige med trekningen.

Erlend Mamelund

DÅRLIGE NYHETER: Her gjør NRK Erlend Mamelund oppmerksom på at Slovenia blir motstander i VM-kvalifiseringen. Se reaksjonen til landslagsspilleren.

Erlend Mamelund

KJEMPER: Erlend Mamelund prøver å stoppe kroatiske Zlatko Horvat i bronsefinalen.

Foto: Alik Keplicz / Ap

Tapet i bronsefinalen mot Kroatia gjør at Norge må spille kvalifisering til VM i Frankrike neste år. Søndag ble det klart at Slovenia er det laget Norge møter.

Erlend Mamelund hadde ikke fått med seg at nettopp Slovenia blir motstander i VM-kvalifiseringen da NRK snakket med han etter bronsefinaletapet.

– Ble det Slovenia? Det er ikke akkurat den enkleste motstanderen vi kunne fått. De har vært litt uheldige under dette mesterskapet, men det er en knalltøff motstander for oss, sier Erlend Mamelund og legger til:

– Der hadde vi rett og slett litt uflaks.

Kvalifiseringskampene skal spilles i juni. Slovenerne har hjemmekamp først.

– Vi møter et veldig godt lag. De spiller ganske aggressivt, så det blir to tøffe kamper, spår Kent Robin Tønnesen.

– Noe av det tøffeste vi kunne få

HANDBALL-EURO-2016-NOR-CRO

SPENST: Kristian Bjørnsen hopper inn fra kanten i søndagens bronsefinale.

Foto: JANEK SKARZYNSKI / Afp

Norge kunne møtt langt lettere motstand i lag som Portugal, Nederland og Latvia. Kristian Bjørnsen er heller ikke helt fornøyd med trekningen.

– Det er jo noe av det tøffeste vi kunne få. Men under EM så har vi jo vist at vi kan slå alle, så forhåpentligvis kan vi også slå Slovenia i en VM-kvalik, sier Bjørnsen.

NRKs håndballekspert, Håvard Tvedten, tror Norge spiller VM i Frankrike neste år.

– Det er et lag som Norge absolutt kan slå. Slovenia er et bra lag med masse rutine, individuelle ferdigheter og et par verdensstjerner. Men Norge har bevist under EM at de er på et høyt europeisk nivå, så jeg har troen.

Også tøff OL-kvalifisering

Norges siste hindre for å få spille i OL i Rio til sommeren heter Danmark, Kroatia og Bahrain. Etter at Tyskland vant EM, ble det klart at det er disse motstanderne de norske gutta møter.

–Det er ei veldig tøff gruppe. Kroatia er jo et lag vi kan spille jevnt mot. Danmark er nok veldig revansjesugne etter et dårlig mesterskap her i Polen og har jo et lag som hører til i verdenstoppen. Bahrain skal vi slå ti av ti ganger, sier Tvedten.

– Men det er en dårlig trekning for Norges del, legger han til.

Kampene skal spilles fra 8.-10. april. Det er ennå usikkert hvor turneringen finner sted. De to beste lagene i puljen får spille OL. Norge har ikke hatt et herrehåndballag med i OL siden 1972.

Siste nytt

 • Real vann også returkampen

  Real Madrid utan suspenderte Cristiano Ronaldo slo Barcelona 2-0 i returkampen i den spanske supercupen i går kveld. Asensio og Benzema scora.

  Real vann 5-1 samanlagt. Det er første gong på 30 år at Barcelona taper sine to første konkurransekampar i ein sesong.

  Barcelonas sportsdirektør sa etter kampen at signeringane av Liverpools Philippe Coutinho og Dortmunds Ousmane Dembele snart er klare.

  Den spanske ligaen sesongopnar laurdag.

  Real jubel
  Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ingebrigtsen hjemkomst
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: EM feltritt - dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
Toppserien: LSK Kvinner - Avaldsnes
Toppserien: LSK - Avaldsnes
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Sprint i Aure
Toppidrettsveka: Sprint