NRK Meny
Normal

Mamelund sier nei til landslaget: – Best for norsk håndball

Håndballspiller Erlend Mamelund (32) gir seg på landslaget like før VM-kvalifiseringen.

Erlend Mamelund

I AKSJON: Erleng Mamelund og Norge kjempet tappert mot Kroatia i bronsefinalen i EM, men tapte til slutt 24-31.

Foto: Alik Keplicz / Ap

– Når jeg ikke ble benyttet mer enn jeg gjorde i OL-kvaliken, så er det best for norsk håndball at jeg slipper til yngre, fremadstormende gutter, sier Erlend Mamelund til NRK.

I OL-kvalifiseringen i april spilte 32-åringen totalt under ti minutter - mot Bahrain. Ellers ble han sittende på benken. Da landslagstroppen til VM-kvalifiseringskampene mot Slovenia i juni kom, stod ikke Mamelunds navn oppført.

Mamelund og Sagosen

VETERAN: Erlend Mamelund sier han vil savne gutta på landslaget, men vil slippe de yngre til - som Sander Sagosen (20).

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Han hadde allerede sagt fra til trener Christian Berge at han ønsket å gi seg nå, og ikke vente til høsten som først planlagt.

– Jeg er ikke bitter. En trener tar sine valg og jeg har aldri stilt spørsmålstegn med det. Selvfølgelig ønsker man å spille, men de som har spilt har gjort det bra, og sånn er idrettsverdenen, understreker landslagsveteranen.

– Litt uheldig timing

NRKs håndballekspert, Øystein Havang, synes timingen til Mamelund kunne vært bedre.

– Han har masse rutine og erfaring, og det kan være viktig i en VM-kvalifisering. Det er litt uheldig at han forsvinner nå, men jeg skjønner også Erlends begrunnelse for det, sier Havang.

Det er ikke første gang Mamelund, som debuterte for Norge i 2005, gir seg på landslaget. Også i 2014 sa han at nok var nok. Halvannet år senere var han tilbake, og fikk blant annet med seg en strålende EM-sluttspill med Norge, som endte med fjerdeplass.

– Det siste året var uten tvil et mega-høydepunkt. Nå er det over. Christian (Berge) så argumentene mine og takket for et fint år. Det er jeg enig i. Det har vært fantastisk. Jeg sa at kom det skader nå, så skal jeg selvfølgelig steppe inn, men troppen er skadefri, forteller Mamelund på telefon fra Tyskland.

Ferdig som proff

Han er midt i innspurten av en spennende sesong med Kiel. De ligger på tredjeplass med to kamper igjen å spille. I tillegg skal han spille sluttspillfinaler i mesterligaen 28. mai. Men så er proffeventyret også over.

Mamelund vender snuta tilbake til Norge igjen, og barndomsklubben Haslum.

– Jeg har takket nei til alle utenlandstilbud, så nå skal jeg gi gass i ett år til for Haslum, ved siden av jobb, så får vi se. Jeg tipper det blir en trenerrolle i Haslum av ett eller annet slag.

  • Landslagssjef Christian Berge har ikke besvart NRKs henvendelser.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal