Hopp til innhold

Malmö-stjerne utestengt for å ha hetset dopingkontrollør

Pontus Jansson, stjernestopper i Malmö, er av Sveriges fotballforbund utestengt i to kamper for å ha forulempet en dopingkontrollør.

32-åringen ble anmeldt for å ha ytret seg på forulempende og utilbørlig måte mot en dopingkontrollør, og for ikke å ha etterkommet kontrollørens anvisninger.

– Vi konstaterer at Pontus Jansson gjennomførte dopingkontrollen i tråd med gjeldende regler, men hans oppførsel mot kontrolløren utgjør en straffbar forseelse, står det i disiplinærutvalgets avgjørelse, ifølge Fotboll Skåne.

– Vi er ikke enige i beskrivelsen av hendelsen, og vi har levert en anke, sier Malmös sportssjef Daniel Andersson.

Om straffen blir stående, må den tidligere Torino-, Leeds- og Brentford-spilleren stå over kamper mot Brommapojkarna og Kalmar.

(©NTB)

 Pontus Jansson
Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Siste nytt

 • Skjelbred blir Ranheim-spiller

  Per Ciljan Skjelbred (36) slutter seg til 1.-divisjonsklubben Ranheim på en ettårskontrakt.

  Skjelbred fikk ikke oppholdet i RBK forlenget, men blir værende i trondheimsfotballen. Overgangen til Ranheim gir en tilværelse i på nest øverste nivå.

  Klubben bekrefter overgangen på sine nettsider.

  Midtbaneveteranens andre periode i Rosenborg strakte seg over tre sesonger. Før det var han over åtte år i Tyskland.

  Skjelbreds første RBK-epoke varte fra 2004 til 2011. Han la opp som landslagsspiller i 2017 etter å ha spilt 43 kamper for Norge. (NTB)

  Eliteserien fotball 2023: Rosenborg - Molde (3-1).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Bodø/Glimt-assistent følger Høgmo til Japan

  Bodø/Glimts assistenttrener Morten Kalvenes gir seg i klubben og begynner i samme rolle under Per-Mathias Høgmo i japanske Urawa Red Diamonds.

  – Jeg har takket ja til muligheten om å bli assistenttrener i Urawa Reds, sa han til Avisa Nordland mandag.

  Kalvenes gir seg etter fem suksessrike år i klubben. Senest denne sesongen var han med på å sikre ligagullet i Eliteserien. To seriesølv og tre gull er fasiten etter hans tid i klubben.

  – Jeg har vært her oppe i fem år nå. Jeg føler jeg trenger noe nytt. Det har vært et eventyr å være en del av det vi har skapt i Bodø. Nå startes et nytt eventyr i Japan, fortsatte han.

  Kampen mot Brugge på torsdag blir hans siste på sidelinjen for Bodø/Glimt.

  Den norske trenerveteranen Per-Mathias Høgmo forlot svenske Häcken til fordel for Urawa Reds forrige uke. Klubben er regjerende mestere i den asiatiske mesterligaen. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2023: Molde - Bodø/Glimt (1-3)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Avventer avgjørelse rundt norsk skiskyttertropp

  Mandag kom Norges Skiskytterforbund med uttaket til verdenscuprunden i Lenzerheide. Der fortsetter forbundet med de samme 13 utøverne som gikk i Lenzerheide i helgen.

  Imidlertid er det kun seks av de syv norske herrene som får gå sprint og jaktstart. Endre Strømsheim hadde en friplass til de to første verdenscuprundene, slik at Norge kunne stille med syv utøvere.

  Alle Norges syv utøvere er rangert topp ti i verdenscupen sammenlagt, med Vebjørn Sørum «sist» av de syv på en tiendeplass.

  I Lenzerheide skal det gås sprint, jaktstart og fellesstart.

  – Alle får jo gå fellesstarten. Det er derfor vi sender syv mann. Det er én som ikke får gå sprint og jaktstart, sier sportssjef Per Arne Botnan.

  – Er det ikke bestemt hvem det blir?

  – Nei.

  – Når tas den avgjørelsen?

  – Den tas nok i løpet av dagen, når alle har kommet frem. Noen kom dit i går kveld og noen er på tur nå. I løpet av dagen, sier Botnan.

  Hele uttaket kan du se her.

  Vebjørn Sørum
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal