NRK Meny
Normal

– Molde er litt som Real Madrid

MALMØ/SANDEFJORD (NRK): I vinter bruker Åge Hareide og Malmö gamleklubben som oppladning til de tøffe mesterliga-kampene.

Ronaldo og Etzaz Hussain

OPPVARMING: Malmö møter Etzaz Hussain (t.v.) og Molde til treningskamp bare dager før de møter Real Madrid og Cristiano Ronaldo (t.v.).

Foto: Albert Gea & Laurent Dubrule / REUTERS/AP Photo

 Molde-trener Erling Moe

MOLDE-TRENER: Erling Moe.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Det blir bra. Dette er akkurat den rette oppvarminga for Malmö. Det kommer til å smelle når vi kommer dit. Jeg tror det blir en liten forsmak på hva som venter dem mot Real Madrid.

Det sier Molde-trener Erling Moe humoristisk til NRK. I desember - knappe uka før Malmö møter Cristiano Ronaldo og Real Madrid-stjernene i Spania - reiser Moe og guttene hans til Sverige for å gi «det norske laget» mesterliga-oppvarming.

– Klubbene har et bra samarbeid. Det er flere tidligere Molde-spillere der (Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget), så vi har et godt forhold, forklarer Molde-treneren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Berget i Malmö

SPENNENDE VINTER: Jo Inge Berget og Malmö møter sterk motstand i Mesterligaen.

Foto: Russell Cheyne / Reuters

– Må gjøre det bedre enn i 2014

Åge Hareide

MALMÖ-TRENER: Åge Hareide.

Foto: Andreas Hillergren/TT, Hillergren, Andreas / NTB scanpix

Denne motstanden er helt essensiell for Hareides menn, om de skal gjøre det bedre enn de fattige tre poengene de karret til seg i verdens beste klubbturnering i 2014/15-sesongen.

– Vi vil gjøre det bedre enn i fjor. Da tok vi tre poeng hjemme mot Olympiakos, og hadde dem på gaffelen i Athen på 2-2. Men vi var kommet til desember, og bar preg av at vi nesten ikke hadde spilt konkurransefotball på en måned, sier Åge Hareide til NRK.

– Da klarte vi aldri å sette inn dødsstøtet selv. Istedenfor tapte vi, fordi vi ikke hadde kraft igjen på slutten.

I år spiller Malmö sin siste seriekamp hjemme mot Norrköping 31. oktober. Etter å ha gjestet Shaktar Donetsk i Ukraina 3. november møter de kun Paris Saint-Germain (25. november) før de reiser til Madrid for å møte Ronaldo og co 8. desember.

– Molde er litt som Real Madrid. Nå møter vi dem uka før vi drar til Spania. Det er veldig bra. Vi får en god motstander og får trimmet oss, sier Hareide med et smil.

– Europa gir ekstra energi

Men treningskampen er ikke bare for å være «snill» for Moldes del heller. De skal nemlig holde kampformen vedlike før de spiller Europaliga mot Ajax i Amsterdam, 10. desember.

Den regjerende norske seriemesteren avslutter seriespillet mot Start i Kristiansand 8. november.

– Det blir bra. Jeg synes Malmö er et veldig artig lag, med veldig stor innsats. Åge har fått fram krigerne i dem, skryter Erling Moe.

– Europacupen vil gi oss ekstra energi, for det er kjempefint å få delta mot de beste.

Molde-Liège

I EUROPALIGAEN: Molde slo Standard Liege i playoff-kampene.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal