Målmaskinen Ronaldo i 100: – En fantastisk prestasjon

Cristiano Ronaldo ble historisk mot Bayern München - portugiseren er den første som når hundre scoringer i europeiske klubbturneringer.

TO MÅL: Cristiano Ronaldo, mine damer og herrer. I dag scoret han sitt mål nummer 100 i alle europeiske konkurranser. (Video med tillatelse fra Viasat)

Real Madrid-spissen fant nettmaskene i mesterligaen for første gang siden 27. september. Senere ble han den første spilleren som scorer 100 mål i europeisk sammenheng.

En over syv måneder lang måltørke ble avsluttet med en lekker volley, og like etter snudde superstjernen Cristiano Ronaldo kampen for Real Madrid mot Bayern München.

– En fantastisk prestasjon av Ronaldo, utbrøt NRKs kommentator, Olav Traaen.

Vidal med straffemiss

Men det startet på verst tenkelig vis for hovedstadsklubben fra Spania.

Arturo Vidal ruvet inne i boksen og skallet ballen i mål. Samme mann fikk sjansen til å doble ledelsen fra krittmerket før pause, men chileneren banket ballen langt over mål.

Det var en relativt jevnspilt første omgang hvor den største forskjellen viste seg på den siste tredelen av banen. Bayern München skapte et knippe gode sjanser, mens Real Madrid knapt produserte én god målsjanse.

Vertene brant også en straffe, ved omgangens gigant Arturo Vidal, på overtid av omgangen.

FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REALMADRID

HØYT OVER: Vidal banket ballen langt over mål! Chileneren satset på ren kraft og sendte ballen langt opp på tribunen.

Etter at Arturo Vidal blåste sitt straffeforsøk langt over mål, kom Real Madrid ut som et helt annet lag etter pause.

Cristiano Ronaldo var på rett sted til rett tid da han etter 47 minutter bredsidet et innlegg fra Dani Carvajal i mål til 1-1, og derfra ut og ut handlet det meste om Madrid-laget.

God Neuer holdt Bayern i kampen

Gjestene giret ytterligere opp etter utvisningen, og Manuel Neuer vartet opp med flere glitrende redninger.

Etter 73 minutter ble Karim Benzema tredd gjennom, men franskmannens avslutning i steget ble reddet av den tyske landslagsmålvakten takket være en fantastisk beinparade. Like etter var det Ronaldos tur.

Fra rundt 11 meter dunket han til. Forsøket var knallhardt, men Neuer reddet med én hånd. Etter 77 minutter lyktes det imidlertid endelig for Real Madrids stjernespiller.

Et fantastisk innlegg fra innbytter Marco Asensio fant portugiseren, som med undersiden av foten nærmest stemplet ballen i mål mellom beina på Neuer til 2-1.

Gjestene trykket på for en tredje scoring, men 1-2-resultatet gjør at Carlo Ancelottis Bayern München fortsatt er med for fullt før returoppgjøret i Madrid.

MESTERLIG: Manuel Neuer reddet Bayern München ved flere anledninger, men klarte ikke å hindre Ronaldo.

• Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

Bahrain Grand Prix
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
  • Ruud møter serber i Madrid

Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)