87 minutter fotball ble spilt før den første redningen kom

Det var mer nerve enn sjanser i søndagens mye omtalte fotballfest i Manchester.

Manchester United v Manchester City

BURSDAGSGUTTEN: Wayne Rooney fylte 30 år lørdag. Han klarte ikke å gi seg selv et mål i bursdagsgave.

Foto: Eddie Keogh / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Når de to største Manchester-lagene møtes, så er det ikke bare en bybegivenhet. Det er en begivenhet som omtales over hele verden.

Straffespark?

STRAFFE? Andre Herrera kommer seg inn foran Raheem Sterling, men dommeren blåste aldri.

Foto: Jon Super / Ap

Men det tok tid før fotballfolket fikk noe å snakke om.

Drøye fem minutter var spilt av den andre omgangen da Ander Herrera gikk i bakken i en duell med Raheem Sterling. På reprisene så det ut som om hjemmelaget kunne vært tildelt et straffespark, men dommer Mark Clattenburg valgte å ikke blåse.

– Jeg sier tja jeg, oppsummerte TV 2s ekspert Petter Myhre. Heller ikke Erik Thorstvedt i TV 2s studiosending klarte å gi noen klar dom til om Herrera burde vært tildelt straffe.

På den påfølgende corneren klarte United nesten å score, men Schneiderlin nådde ikke ballen.

Et skudd i tverrliggeren

Det var noe av det første av betydning som skjedde på Old Trafford denne søndagsettermiddagen. Som vanlig var det nok av nerve i lokaloppgjøret, men sjanser var det lite av i den første omgangen.

Også i den andre omgangen tok det lang tid før det ble farlig foran et av målene.

84 minutter var spilt av kampen før det første store sjansen kom. Anthony Martial chippet ballen inn i bakrom, og den mest lokale av spillerne på banen, Jesse Lingard, vippet ballen i tverrliggeren.

Og det satte fyr på kampen. Først var Citys Nicolas Otamendi nær på å nå ballen på et farlig frispark, og såholdt Chris Smalling på å overliste Joe Hart på å et frispark motsatt vei.

87 minutter var altså spilt da kampens første redning kom. Det var den eneste keeperne trengte å dra frem.

Siste nytt

 • Real Madrid best i «El Clasico»

  Sergio Ramos' straffespark 18 minutt etter pause og Luka Modric overtidsmål gav Real Madrid siger 3-1 i sesongens første El Clasico, og det på Barcelonas bane.

  Kampen starta med eit smell, og allereie etter åtte minutt stod det 1-1. Federico Valvede scora først for Madrid, men 17 år gamle Ansu Fati scora sitt fjerde mål for sesongen utlikna.

  Sergio Ramos
  Foto: Lluis Gene / AFP
 • Topplaga tapte i 1. divisjon

  Både Tromsø og Sogndal tapte i laurdagens serierunde i 1. divisjon. Tromsø er framleis klart i teten, men Lillestrøm kan gå forbi Sogndal og innta andreplassen med siger over Sandnes Ulf søndag.

  Resultat: Strømmen - Raufoss 3-2, Åsane - KFUM 1-1, HamKam - Sogndal 2-1, Jerv -Øygarden 4-2, Kongsvinger - Ranheim 1-0, Stjørdals-Blink - Tromsø 4-2, Ull/Kisa - Grorud 2-1.

  Stjørdals-Blink-Tromsø.
  Foto: Ned Alley / NTB
 • Pedersen med banerekord på 3000 m

  Sverre Lunde Pedersen sette banerekord på 3000 meter med 3.41,19 under norgescup-opninga på skøyter i Stavanger. Hans gamle rekord var på 3.42,30.

  Men Pedersen måtte slite for rekorden, for Hallgeir Engebråten gikk inn til 3.41,25.

  Håvard Lorentzen vann 500 m på 35,07. Han slo så vidt parkamerat Bjørn Magnussen, som gjekk inn til 35,15.

  Ida Njåtun vann kvinnenes 1000 m på 1.18,14, Camilla Jagtøyen vann 500 m på 41,51. Ragne Wiklund var best på 1500 m med 2.02,14.

  VM skøyter allround / sprint 2020 Hamar
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal