NRK Meny
Normal

Målløs Messi aldri nær nytt mirakel

Frustrerte Barcelona-spillere kunne etter hvert glemme nok en ellevill snuoperasjon på Camp Nou da de heller ikke denne gangen klarte å lure Juventus' betongforsvar.

Når Lionel Messi bommer på opplagt sjanse, og Barcelona ellers sløser med gode scoringsmuligheter, blir det vanskelig å ta igjen 3 mål på Juventus, selv på Camp Nou.

Laster innhold, vennligst vent..

Barcelona skapte nok sjanser, men traff sjelden mål og klarte heller aldri score. Dermed ble det etter hvert komfortabelt for Juventus som hadde 3-0 å gå på fra det første møtet i Torino.

Da sluttsignalet gikk satte flere Barcelona-spillere seg ned på gresset med hendene i hodet. Neymar så ut til å ta nederlaget tyngst og måtte faktisk trøstes av flere Juventus-spillere, blant annet tidligere lagkamerat Dani Alves, på vei av gresset.

– Juventus er et godt lag, og de var helt enkelt bedre enn oss. Vi hadde et veldig vanskelig utgangspunkt selv om vi helt til siste slutt prøvde å snu det hele. De er som alle italienske lag gode til å forsvare seg. Jeg ønsker dem lykke til, og tror de kan vinne hele turneringen, sier Barcelona-forsvarer Gerard Pique.

– Vi fortjente å gå videre. Vi har enorm vinnevilje og store ambisjoner, sier Paulo Dybala i et intervju vist på Viasat Fotball.

Buffon-smultring

Alex Sandro, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci og Dani Alves kastet seg ned, blokkerte, klarerte og ryddet opp i stor stil. Bakerst sto superveteran Gianluigi Buffon og nøt. Han har aldri sluppet inn mål fra Lionel Messi. Som en av få keepere på høyt nivå.

Det ble med 15 strake hjemmeseirer i Mesterligaen for Barcelona. 0-0 var skuffende for de snaue 100.000 spanjolene på tribunene, og da hjemmelaget rotet bort ballen like før slutt begynte Juventus-spillerne på benken å danse.

Neymar Jr fikk trøst både fra medspillere og motspillere etter tapet mot Juventus

Det tok 19 minutter før Barcelona skapte noe som helst, og det var selvsagt Messi som fikk muligheten. Fra rundt 12 meter «tok» han Buffon på feil fot, men ballen strøk stolpen.

Juventus hadde naturlig nok defensivt fokus, men kunne tatt ledelsen like før pause da Gonzalo Higuain kastet seg frem og var nær ved å lure Marc-André ter Stegen.

Frustrerte Andres Iniesta og Neymar pådro seg begge gule kort i frustrasjon før hvilen der spanjolene skapte lite.

Messi-misser

Etter pause handlet det meste om Messis sjansesløseri. Etter 52 minutter spilte han vegg med Neymar og skjøt over. Fire minutter senere traff han heller ikke mål da en god avslutning forsvant like utenfor.

Midtveis i omgangen ble han servert foran mål da Buffon for en gangs skyld misset i feltet, men avslutningen suste over det gapende buret.

Den siste store sjansen kom da Messi satte opp Sergi Roberto like utenfor 16-meteren, men ballen forsvant - også denne gang - like utenfor.

Siste nytt

 • Hareide sendte nybakt far hjem

  Danmarks landslagssjef Åge Hareide lover Henrik Dalsgaard VM-billett og sender Brentford-spilleren hjem for å være med sitt nyfødte barn. Dermed er han uaktuell i den kommende privatlandskampen mot Chile. Peter Ankersen er kalt inn som reserve.

  SOCCER-WORLDCUP/POT3
  Foto: Clodagh Kilcoyne / Reuters
 • Kristoffersen et stykke bak

  Fabian Wilkens Solheim leder NM-storslalåmet før andreomgang. Storfavoritt Henrik Kristoffersen fikk det ikke helt til å stemme og er nede på en femteplass etter førsteomgangen. Marcus Monsen er nummer to.

  henrik
  Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix
 • Frisk Asker legger inn protest

  Frisk Asker trodde de hadde forlenget NM-semifinaleserien mot Storhamar med overtidsscoring, men dommerne annullerte målet. Nå legger Frisk inn protest.

  Det bekrefter den tapende semifinalisten på sin hjemmeside natt til lørdag.

  frisk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Storslalåm kvinner
NM alpint: Storslalåm menn
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Paraalpint storslalåm 2. omgang
Sportslørdag: V-cupfinaler, kombinert og skiskyting
NM alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cupfinale skiskyting: Jaktstart menn
NM alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
NM alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
Sportslørdag: V-cupfinaler, kombinert og skiskyting
V-cupfinale kombinert: 10 km langrenn