Målløs Messi aldri nær nytt mirakel

Frustrerte Barcelona-spillere kunne etter hvert glemme nok en ellevill snuoperasjon på Camp Nou da de heller ikke denne gangen klarte å lure Juventus' betongforsvar.

Når Lionel Messi bommer på opplagt sjanse, og Barcelona ellers sløser med gode scoringsmuligheter, blir det vanskelig å ta igjen 3 mål på Juventus, selv på Camp Nou.

Laster innhold, vennligst vent..

Barcelona skapte nok sjanser, men traff sjelden mål og klarte heller aldri score. Dermed ble det etter hvert komfortabelt for Juventus som hadde 3-0 å gå på fra det første møtet i Torino.

Da sluttsignalet gikk satte flere Barcelona-spillere seg ned på gresset med hendene i hodet. Neymar så ut til å ta nederlaget tyngst og måtte faktisk trøstes av flere Juventus-spillere, blant annet tidligere lagkamerat Dani Alves, på vei av gresset.

– Juventus er et godt lag, og de var helt enkelt bedre enn oss. Vi hadde et veldig vanskelig utgangspunkt selv om vi helt til siste slutt prøvde å snu det hele. De er som alle italienske lag gode til å forsvare seg. Jeg ønsker dem lykke til, og tror de kan vinne hele turneringen, sier Barcelona-forsvarer Gerard Pique.

– Vi fortjente å gå videre. Vi har enorm vinnevilje og store ambisjoner, sier Paulo Dybala i et intervju vist på Viasat Fotball.

Buffon-smultring

Alex Sandro, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci og Dani Alves kastet seg ned, blokkerte, klarerte og ryddet opp i stor stil. Bakerst sto superveteran Gianluigi Buffon og nøt. Han har aldri sluppet inn mål fra Lionel Messi. Som en av få keepere på høyt nivå.

Det ble med 15 strake hjemmeseirer i Mesterligaen for Barcelona. 0-0 var skuffende for de snaue 100.000 spanjolene på tribunene, og da hjemmelaget rotet bort ballen like før slutt begynte Juventus-spillerne på benken å danse.

Neymar Jr fikk trøst både fra medspillere og motspillere etter tapet mot Juventus

Det tok 19 minutter før Barcelona skapte noe som helst, og det var selvsagt Messi som fikk muligheten. Fra rundt 12 meter «tok» han Buffon på feil fot, men ballen strøk stolpen.

Juventus hadde naturlig nok defensivt fokus, men kunne tatt ledelsen like før pause da Gonzalo Higuain kastet seg frem og var nær ved å lure Marc-André ter Stegen.

Frustrerte Andres Iniesta og Neymar pådro seg begge gule kort i frustrasjon før hvilen der spanjolene skapte lite.

Messi-misser

Etter pause handlet det meste om Messis sjansesløseri. Etter 52 minutter spilte han vegg med Neymar og skjøt over. Fire minutter senere traff han heller ikke mål da en god avslutning forsvant like utenfor.

Midtveis i omgangen ble han servert foran mål da Buffon for en gangs skyld misset i feltet, men avslutningen suste over det gapende buret.

Den siste store sjansen kom da Messi satte opp Sergi Roberto like utenfor 16-meteren, men ballen forsvant - også denne gang - like utenfor.

Siste nytt

 • Sesongslutt for Simon Schempp

  Den tyske skiskyttaren Simon Schempp har hatt ein skuffande sesong, og no gir han seg for i vinter, melder weltski.de.

  Schempp er regjerande verdsmeister i fellesstart. Men ryggproblem og ein skulderoperasjon har øydelagt for han denne sesongen.

  Biathlon - Winter Olympics Day 9
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Halfvarsson ute etter stavbrekk

  Calle Halfvarsson ble slått ut i kvartfinalen av VM-sprinten fordi han brekte staven i starten. Han fikk raskt en ny stav, men da hadde han allerede tapt så mye at han aldri kom i kontakt med teten.

  Svensken var fjerde best i prologen, men ble bare nummer fem i sitt heat.

 • God EM-trekning for Norge

  Norges fotballkvinner møter Wales, Hviterussland, Nord-Irland og Færøyene i EM-kvalifiseringen til mesterskapet i England i 2021.

  Gruppevinneren i de ni gruppene går direkte til VM, sammen med de tre beste toerne. De øvrige toerne spiller omspill om tre plasser.

  Norge
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal