Målinger: Krakow sier nei til OL 2022

En av Oslos største konkurrenter har trolig nedstemt muligheten for å arrangere OL i 2022.

Bjørgen

JUBEL: Her vinner Marit Bjørgen OL-gull på 30 km i Sotsji. Nå kan Bjørgen, som er for et OL i Oslo, også juble for én konkurrent mindre i arrangørkampen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Krakow lot nemlig innbyggerne avgjøre om den sørpolske byen skal gå videre med OL-søknaden, og søndagens valgdagsmålinger viser et klart nei-flertall.

Det skriver blant annet Gazeta Krakowska og Dziennik Polski søndag kveld.

Hele 67,6 prosent sier nei til OL, mens 32,4 prosent sier ja, ifølge de ferske meningsmålingene.

Flere har trukket seg

Hvis målingene ikke har bommet fullstendig, betyr det at bare Beijing (Kina), Almaty (Kasakhstan) og Lviv (Ukraina) fortsatt konkurrerer med Oslo om å arrangere OL i 2022.

Davos, Stockholm og München har i likhet med Krakow valgt å droppe OL-planene.

Alle de fire gjenværende kandidatene har levert en foreløpig søknad. Styret i Den internasjonale olympiske komité (IOK) avgjør på et møte i Lausanne 7.-9. juli hvilke byer som får offisiell søkerstatus.

Voksende motstand

Oslos befolkning ga klarsignal til søkerprosessen med 53,5 prosent ja-stemmer i september i fjor.

I månedene etterpå, og særlig etter mye negativ oppmerksomhet rundt IOC og pengebruk under OL i Sotsji, har OL-motstanden økt.

Siste nytt

 • Zlatan kan bli trippel prisvinner

  Zlatan Ibrahimovic er nominert i tre forskjellige kategorier under MLS Awards. Han kan blant annet bli kåret til årets mest verdifulle spiller. Han er også nominert i kategoriene Årets nykommer og Årets comeback i den amerikanske proffligaen.

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP
 • Bolt tilbys kontrakt på Malta

  Usain Bolt skal være tilbudt en toårskontrakt av den maltesiske fotballklubben Valletta FC. Kontrakten inkluderer spill i klubbens kommende cupfinale, og ifølge klubbdirektør Ghasston Slimen handler tilbudet «om å skrive historie».

  Australia Soccer Bolt
  Foto: Rick Rycroft / AP
 • United-aksjene stiger etter rykter

  Rykter om at Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman vurderer å kjøpe Manchester United har sendt klubbens aksjekurs opp 5 prosent, ifølge Sky News. Glazer-familien, som har eid Manchester United siden 2005, har ikke kommentert saken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Nasjonsligaen: Norge - Bulgaria