NRK Meny
Normal

– Jeg hadde levd med ett poeng også

Fredrikstad reddet tre poeng etter et straffespark på overtid.

Lars Bakkerud

Fredrikstad-trener Lars Bakkerud hadde vært fornøyd med ett poeng mot Hødd, men innrømmer at tre poeng smaker bedre.

Foto: Christian Nygård-Monsen / NRK

Fredrikstad Fotballklubb har hatt en resultatmessig tung sesongoppkjøring til årets 1. divisjon. Den trenden så også ut til å fortsette i sesongåpningen hjemme mot Hødd mandag, menr et straffespark på overtid reddet alle te poengene.

– Det var nydelig å få alle tre poengene på slutten, sier Fredrikstad-kaptein Lars Grorud til TV2 umiddelbart etter kampslutt.

Da hadde han få minutter tidligere sett lagkamerat Ole Jørgen Halvorsen sette et straffespark sikkert i mål bak Hødd-keeper, Andreas Lie, og sikre en 3-2 seier over fjorårets Norgesmestere.

FFK-trener Lars Bakkerud sier derimot at tre poeng på slutten ikke var noen lettelse, og at han hadde vært fornøyd med kun det ene poenget.

– Jeg hadde levd med ett poeng også. Det er ikke farlig å spille fotballkamper. Vi så i går at en del av de andre såkalte opprykkskandidatene også sliter. Det kommer til å bli tøffe kamper nå i begynnelsen. Ett poeng hadde ikke vært noen katastrofe, men det er klart at tre poeng smaker bedre, sier han.

Tidlig i ledelsen

På en grå og tung gressmatte, hvis det kan kalles det, var det Haitam Aleesami som sendte hjemmelaget i føringen allerede etter sju minutter. Venstrebacken fikk stå helt alene på 14–15 meter, og satte ballen knallhardt i nettet bak Lie.

Mouhamed Gueye doblet ledelsen etter 22 minutter. Debutant Ola Lønn Jenssen (17) skaffet hjemmelaget et hjørnespark etter et herlig raid nedover høyrekanten.

På det påfølgende hjørnesparket fikk Gueye stå helt alene inne i boksen, og sette ballen i nettet.

Omdiskutert straffesituasjon

Lars Grorud

FFK-kaptein Lars Grorud var ikke interessert i å snakke om straffesituasjonen.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

Drøye tre minutter senere ble Fredrikstad snytt for et klart straffespark da Gueye gikk over ende inne i feltet. Dommer Bjørn Hansen vinket spillet videre, til store protester fra FFK-spillerne.

Fredrikstad-kaptein Lars Grorud ønsket ikke å snakke om straffesituasjonen i pausen.

– Du får snakke med dommeren om det, det er han som dømmer der ute, sier han til TV2.

Etter målene var det faktisk regjerende cupmester Hødd som tok over mer av banespillet og styrte kampen på Fredrikstad stadion.

Etter 37 minutter fikk gjestene fra Møre og Romsdal betalt da Espen Standal prikket ballen i nettet, etter en retur på et skudd fra Joakim Magnussen.

Helland i fokus

Allerede tre minutter ut i andre omgang var Hødd nære på å utlikne. Pål André Helland forsøkte seg på et svært frekt frispark fra helt ute ved sidelinjen, men forsøket smalt i treverket bak Fredrikstads sisteskanse Jon Masalin.

20 minutter senere fikk Helland nok en mulighet. Men frisparket fra drøyt 25 meter ble reddet av en god Masalin.

Etter 68 minutter var Helland nok en gang i fokus, da han kom seg løs på høyrekanten og fikk lagt inn. Der ventet midtbanespiller Sivert Heltne Nilsen, som knuste Aleesami i en duell og headet inn en fullt fortjent utlikning.

På klokkeslaget 90 minutter fikk Fredrikstad tilbake for straffen de ble snytt for i 1. omgang, da Rozhat Shaswari ble klippet ned innenfor 16-meteren.

Ole Jørgen Halvorsen var sikker fra 11-meteren, og sikret tre viktige poeng i serieåpningen for FFK.

– Det satt langt inne, men dette var utrolig deilig. Det blir en krig i dag, og jeg er utrolig glad for at vi klager å dra inn seieren til slutt, sier matchvinneren til NRK.no.

Siste nytt

 • Skarstein et stykke bak pallen

  Birgit Skarstein endte på en sjuendeplass på kvinnenes 5 kilometer sittende. I mål var hun nesten to minutter bak den amerikanske vinneren, Oksana Masters

  Birgit Skarstein
  Foto: Ed Jones / AFP
 • Pallen glapp for Nilsen

  Vilde Nilsen havnet på femteplass i kvinnenes 7,5 kilometer klassisk stående.

  – Jeg satset på topp fem i dag, så jeg er kjempefornøyd med femteplass, sa Nilsen til NRK etter løpet.

  I mål var hun bare 22,4 sekunder bak vinner Natalie Wilkie fra Canada,

  Paralympics 2018 skiskyting
  Foto: Jessica Gow/tt / NTB scanpix
 • Sjuendeplass på Olsrud

  Håkon Olsrud fikk en sjuendeplass på 10 kilometer langrenn stående. Olsrud gikk i mål drøye minuttet bak vinneren Yoshihiro Nitta fra Japan.

  Johannes Birkelund endte på 20. plass med tiden 28.51.

  Hakon Olsrud
  Foto: Lee Jin-man / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics i Pyeongchang
Paralympics: Slalåm 2. omgang, menn
Paralympics: Rullestolcurling Norge - Kina, finale
Vinterstudio
Paralympics: Rullestolcurling Norge - Kina, finale
Ski Classics: Birkebeinerrennet
V-cupfinale alpint: Storslalåm, menn
Vinterstudio
Ski Classics: Birkebeinerrennet
V-cup kombinert: Hopp
Sportslørdag: V-cup alpint og langrenn