Målet nådd for Falla: – Vondt i hele kroppen

QUEBEC CITY (NRK): I natt kunne Maiken Caspersen Falla heve krystallkula. Men det har hun ikke tid til å glede seg over nå.

Maiken Caspersen Falla

KUNNE SPRETTE SJAMPISEN: Maiken Caspersen Falla avgjorde sprintcupen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det blir kanskje en middag ute. Hvis jeg får tid, sier Falla til NRK på vei ut av pressekonferanserommet på Hilton i Quebec City klokka halv ett i natt, norsk tid.

25-åringen fra Fet hadde ett stort mål for sesongen – å vinne sprintverdenscupen sammenlagt.

Med andreplassen i fredagens sprint, avgjorde hun det hele. Da fikk hun også krystallkula som er det synlige beviset, selv om det fortsatt er en sprint igjen.

– Jeg tror nok jeg kommer til å bli mer glad når jeg kommer hjem og får slappet av. Nå er det pressekonferanse, dopingkontroll, middag, så skal jeg sove og så er det nytt renn i morgen. Ting skjer veldig fort nå, sier Falla – som også er regjerende olympisk mester i sprint.

Husker sjukdommen

Sesongen har fortonet som en sammenhengende opptur – med ett lite unntak. Og unntaket kommer ikke Falla til å glemme.

– Det jeg kanskje kommer til å huske best, er at jeg var sjuk i Planica. Det er så kjedelig å bli syk midt i sesongen. Jeg kan bli veldig perfeksjonistisk. Når jeg legger en plan, og den ryker, så må man rekalkulere. Men jeg klarte å snu det ganske bra, fastslår hun.

Hele sju sprintrenn har Falla vunnet. Da tåler man en helg med sjukdom.

Fredag måtte hun riktig nok se seg slått av Stina Nilsson, som sammen med Ingvild Flugstad Østberg har gitt henne kamp om krystallkula.

Falla innrømmer at hun ikke hadde sin aller beste dag.

Kroppen ville sove

– Jeg følte meg veldig tung. Jeg følte liksom at det var veldig vondt å gå, vondt i hele kroppen. Kroppen skriker bare «legg deg til å sove». Jeg er ikke vant til å gå så mange renn, sier Falla, som aldri har fullført et stort etappeløp.

Det har hun ambisjoner om å gjøre i Canada.

– Når man våkner om morgenen må man liksom lirke kroppen i gang, gå rolig på ski og lure kroppen litt, sier hun.

Etter tre etapper ligger hun på tredjeplass, 43 poeng bak lederen Heidi Weng. På lørdagens 10 km lange jaktstart i fristil får hun trolig heng på Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som går ut 11 sekunder bak Falla.

Siste nytt

 • Inter framleis utan poengtap

  Inter tok sin fjerde siger av fire mogelege med 2-0 mot byrival Milan. Marcelo Brozovic og Romelu Lukaku scora i andre omgang. Det er Lukakus tredje mål i Serie A etter overgangen frå Manchester United.

  Inter leier framfor Juventus, som slo Hellas Verona 2-1. Milan er nummer 9.

  Romelu Lukaku
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Fortvilar etter nytt Barcelona-tap

  Barcelona gjekk på sitt andre tap på dei første fem rundane då Granada vann 2-0 laurdag kveld. Ramon Azez scora etter to minutt, og Alvaro Vadillo dobla på straffe etter 66 minutt.

  Barcelona starta utan Lionel Messi, som kom inn frå start i andre omgang.

  Lionel Messi
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Mållaust i Bergen

  Brann hadde ballen klart mest i Bergen mot Haugesund, men det enda med 0-0 framfor 10.000 nokså misnøgde bergensarar.

  Brann hadde klart overtak før pause, men Haugesund var betre med i andre omgang.

  – Siger til oss i dag hadde vore eit ran, sa Haugesunds trenar Jostein Grindhaug til Eurosport.

  – Vi var overraskande bra før pause, og burde hatt mål. Etter pause får vi ikkje i stand same trykketMen vi har eit nykomponert lag og blei slitne mot slutten, seier Brann-trenar Lars Arne Nilsen til NRK.

  Nilsen snakka med supporterane etter kampen.

  – Eg trur dei forstår at vi har det vanskeleg. Vi må tenkje nytt og mobilisere det vi har. Vi skulle hatt fleire tilgjengelege, men med 5-6 ute er det vanskeleg.

  – Høyrde du ikkje pipinga då de gjekk av bana?

  – Eg er tunghøyrd. Men eg trur publikum forstår at spelarane blødde for drakta og gjorde det dei kunne i dag. Det er frustrerande å ikkje vinne, seier Nilsen, som skal ta laget sitt til Rosenborg på Lerkendal neste helg.

  Lars Arne Nilsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal