Ellevilt i Mjøndalen: - Det verste eg har vore med på

Straffer, corner og frispark og sigersmål frå 25 meter etter 100 minutt. Det enda 4-5 mellom Mjøndalen og Bodø/Glimt.

Mjøndalen - Bodø/Glimt

MÅLSHOW: Eit langskot frå 25 meter avgjorde kampen med 5-4 i Bodø/Glimts favør

– Måtte denne kampen aldri ta slutt, sa Europsport-kommentator då matchen gjekk inn i det som skulle bli meir enn ti minutts tilleggstid.

Dei 2211 tilskodarane i Mjøndalen fekk vere vitne til litt av eit fyrverkeri. Ni mål, dei to siste sju og ti minutt på overtid.

– Det er mykje feil på begge lag, men det var veldig godt å gå av den bana her med tre poeng. sa matchvinnar Håkon Evjen til NRK. Det var han som avgjorde kampen med eit kjempeskot frå 25 meter.

– Det er heilt fantastisk, men det er eigentleg en sjuk kamp.. Det er så mange mål ,og så mange unødvendige mål.

– Aldri vore med på noko liknande

– Eg trur ikkje eg skal anlysere denne kampen på ei stund enno, sa Glimt trenar Kjetil Knutsen.

– Eg har ikkje vore med på noko lignende, dette var god underholdning. Det er utilgiveleg av oss, vi leia 2-0. Men så blei det berg- og dalbane. Det er gøy at det er Håkon som får sigersmålet, han brenner til og får eit fantastisk skot, seier Knutsen.

– Dette er god reklame for norsk fotball, i alle fall underhaldningsmessig.

Glimts sigersmål kom meir enn ti minutt på overtid, då Mjøndalen nettopp hadde utlikna.

– Dette er det verste tapet eg har hatt nokon gong. Det var smertefullt å sjå på, sa Mjøndalen-trenar Vegard Hansen.

– Det er vondt å sleppe inn så mange mål, det er vondt å sleppe inn så seine mål og det er vondt å tape på overtid.

– Vi blei litt for naive. Vi tenkte at dei var ufarlege med ti mann, men det var dei ikkje. Det var ti gode fotballspelarar igjen i gult, og vi blei for kåte på den femte skåringa, seier Hansen.

0-2 blei 3-2

Bodø/Glimt såg lenge ut til å halde fram der dei slapp mot Rosenborg i serieopninga.

Morten Konradsen sette inn 1-0 for Glimt etter 20 minutt, og Vegard Leikvoll Moberg omsette eit straffespark til scoring ti minutt før omgangen var slutt. Dette gjekk som ein leik for dei gulkledde.

Geir Herrem

TO MÅL: Geir Herrem snudde 2-3 til 4-3 for Bodø/Glimt i løpet av tre minutt

Men leiken tok slutt. I dei siste sekunda før pausen reduserte Tonny Brochmann på straffe. Så var corner mål for gjestene. Sondre Solholm Johansen skalla inn utlikninga. Og så heada William Sell inn Joackim Olsen Solbergs frispark, til 3-2.

Men det var før Geir Herrem viste seg fram. Philip Zinckernagels frispark frå 20 meter trefte stanga, og Herrem var framme på returen mot eit passivt Mjøndalen-forsvar.

Tre minutt etterpå runda Herrem keeper og trilla ballen mot ope mål. Ein forsvarsspelar er inne i målet og måkar ballen ut, men linjedommaren markerte at ballen var klart over streken – akkurat nok til at ingen sakna VAR-teknologien. Og 4-3 til dei gule.

Keeper-skade og overtidsmål

I tileggstida måtte Glimt-keeper Ricardo Friedrich ut på båre. Målscorar Vegard Leikvoll Moberg tok på seg keeperdrakta og stod i mål dei siste minutta.

– Då Ricardo låg nede, forstod eg at det var eg som skulle i mål, for vi hadde ikkje flejre byte igjen, seier Leikvoll til NRK.

Nesten sju minutt på overtid måtte han kapitulere. Innbytar Alfred Scriven styrte ballen inn i hjørnet, og 4-4.

Men det var ikkje nok. Etter meir enn 100 minutts spel var det Håkon Evjen som fekk gleda av å sikre Glimt-sigeren med eit skot frå 25 meter.

• Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

– Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

– Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp

Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

– Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

– Vet du hva du skal nå?

– Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

– Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

– Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

(NTB / NRK)

World cup alpint utfor Kvitfjell
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

– Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.