NRK Meny
Normal

Maktkamp presset Johannessen ut

Intern maktkamp i Norges Idrettsforbund er den egentlige grunnen til at Karl Arne Johannessen måtte trekke seg som idrettspresident.

Presset ut i maktkampen?
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

I dag bekrefter medlemmer i idrettsstyret overfor NRK at saken handler om mer enn sykdom og forfalskning av e-post.

Maktkamp bak Johannesens avgang

Karl-Arne Johannessen gikk i mars av som idrettspresident grunnet sykdom. Nå viser det seg at egentlige grunnen var at han skal ha forfalsket en e-post, og at styret i idrettsforbundet var med på å ta avgjørelsen om at han måtte gå. Arvid Sulland som sitter i styret sier Johannessen mer eller mindre ble presset til å gå av. 

- Det faktiske er vel det at dette ikke ville kunne fortsette. Det er utfordringen man har i et styre i en slik situasjon. Og da er det enten generalsekretæren (Inge Andersen) eller presidenten. I denne sammenhengen var det presidenten som måtte trekke seg, forklarer Sulland til NRK.

Sulland bekrefter at det i lang tid har pågått en maktkamp mellom president Karl Arne Johannessen og administasjonen ved generalsekretær Inge Andersen.

- Ble anklagene mot Johannessen grepet begjærlig av noen, og i tillfelle hvem?

- Den passet vel godt inn i en maktkamp, for å si det på den måten, avslutter Sulland

Siste nytt

 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag