Mørk til skeptikerne etter maktdemonstrasjonen: – Hysj

BIETIGHEIM-BISSINGEN (NRK): Norge leverte angrepsspill i verdensklasse i åpningskampen mot Ungarn i VM. For Nora Mørk ble det en spesiell seier.

VM i håndball for kvinner.

FOR EI DAME: Nora Mørk ble toppscorer for Norge i VMs første kamp. Hun beskriver det som en lettelse.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Jeg synes den første omgangen de leverer er noe av de beste Norge har gjort gjennom tidene. Det å lede 21–11 over et lag som har sagt at de skal ta opp kampen om å slå Norge, og å score 21 ganger på 29 angrep, er verdensklasse, sier NRKs håndballekspert Oustorp.

Lys i Mørk tunnel

VM i håndball for kvinner.

JUBELKAMP: Nora Mørk var nesten like delaktig da hun satt på benken som hun var på banen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Og sentral i klassespillet, var Nora Mørk. Hun ble Norges toppscorer med sju mål og vartet opp med sine spesialpasninger til linjespillerne.

– Alle melder seg på. Forsvaret er sinnssykt bra. Katrine er utrolig i mål. Vi er kjempetøffe med dem fra start. Da blir det litt vanskelig å slå oss. Jeg tror de merket at i dag blir en tøff dag på jobben. For oss var det bare perfekt, forteller hun til NRK.

Og for Ungarn-proffen var det ekstra deilig å kjenne på håndballgleden igjen. Høsten har nemlig vært tung etter at hun fikk private bilder spredd på nett.

– Du har snakket mye om vonde følelser i høst. Hvordan er følelsen akkurat nå?

– Deilig. Jeg er lettet egentlig. Det er godt å få bekreftet at man kan spille håndball, sier Mørk og fortsetter:

– Det har kostet litt og jeg skal innrømme at jeg var ganske spent og nervøs for å være på banen i dag. Det gir meg litt energi, oget håp om at den tiden som kommer kanskje blir litt bedre.

Lunde tilbake

Målvakt Katrine Lunde ble kåret til banens beste, etter å ha levert en kamp med 52 i redningsprosent. Det smakte for Vipers-spilleren som ikke har spilt de to siste mesterskapene.

– Det var deilig. I perioder avslappende faktisk. Jeg synes vi starter mesterskapet på en utrolig bra måte. Vi har nok av fart i kroppen. Det er det som avgjør kampen i dag, spesielt i første omgang, forklarer hun.

VM i håndball for kvinner.

LUNDE STENGTE MÅLET: Banens beste Katrine Lunde reddet 22 av Ungarns skudd for Norge.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Kommentatorene våre mener du er tilbake der du var i glansdagene ...

– Vi får se. Det var mye bra, men likevel en del ting jeg vil rette på. Nå skal vi jobbe videre. Jeg vil selvfølgelig spille flere gode kamper, sier Lunde.

Mørk til skeptikerne:–Hysj

I forkant av mesterskapet har det vært mye snakk om forsvaret til Norge, men blant andre VM-debutant Kari Brattset hindret de ungarske bakspillerne i å komme til.

– Jeg synes vi har forberedt oss godt og jeg føler meg mye tryggere i laget. Jeg synes vi klarer å sette det bra fra start i dag og det var gøy, forteller strekspilleren.

Også angrepsspesialist Mørk stod mye bakover for Norge.

– Hva sier du til de som fryktet for at forsvaret ikke ville holde mål?

– Hysj, hysj-sj-sj-sj, svarer Mørk og gliser bredt.

 • Norge møter Argentina søndag. Den kan du følge og høre på NRK Sport kl. 20.30.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Skadet Vonn mister renn

  Alpinstjernen Lindsey Vonn har skadet kneet på trening og kan ikke kjøre fartsrennene i canadiske Lake Louise neste uke. Det varsler hun selv på sin Twitter-konto. Vonn har tidligere varslet at den nylig påbegynte sesongen blir hennes siste.

  ALPINE-SKIING-SWEDEN/ Lindsey Vonn of the U.S. competes during the women's Parallel Slalom City Event of the FIS Alpine Skiing World Cup in Stockholm, Sweden
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters
 • Marerittkveld for PSG

  PSG-spillerne Neymar og Kylian Mbappé måtte begge gå av banen med skade for henholdsvis Brasil og Frankrike i kveldens landskamper. Neymar tuslet av banen etter 8 minutter mot Kamerun, mens Mbappé gikk av før pause mot Uruguay.

  Neymar
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Sverige rykket opp

  Sverige måtte slå Russland i den siste nasjonsligakampen for å vinne gruppen, og også rykke opp til øverste nivå. Victor Lindelöf sendte svenskene i føringen tidlig, og Marcus Berg punkterte kampen i 2. omgang. Dermed rykker Sverige opp.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Line med sjakkekspertene
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 9
VM sjakk: Parti 9: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana