NRK Meny
Normal

Måkestad varsler bedre tider utover i sesongen

Ingvill Måkestad Bovim løp inn til tiendeplass på tiden 2.01.16, og mener tiden på 800meter kan reduseres med opptil tre sekunder.

Ingvill Måkestad

Ingvill Måkestad Bovim var greit fornøyd etter løpet på Bislett, men forventer bedre tider utover sesongen.

Foto: Eeg, Jon / Scanpix

På tiden 1.58.28 vant Halima Hachlaf fra Marokko 800 meteren for kvinner på Bislett. Norske Ingvill Måkestad Bovim endte på tiendeplass på tiden 2.01.16.

– Det var en bedre sesongåpning enn i fjor, men toppfarten er ikke helt på plass ennå. Jeg hadde nok løpt bedre på en 1500 meter, men dette var helt ok, sier hun etter løpet.

– Her verdens beste løpere. Olympiske mestere, verdensmestre og de beste i Europa. Dette er det beste heatet på 800 meter så langt i år. Det er harde kår, men det er utrolig flott her på Bislett.

Å løpe med de beste i verden betyr mye for Måkestad Bovim.

– Det er det mest motiverende man kan gjøre som toppidrettsutøver. Jeg gleder meg veldig, veldig til resten av sesongen. I fjor løp jeg tre sekunder raskere på 800 meter utover i sesongen, og jeg tror det er muligheter for det også i år, sier hun.

ATHLETICS-DIAMOND-NOR

Sør-afrikanskje Caster Semenya i aksjon under Bislett Games.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Den norske løpersken har hatt en smått forvirrende uke på grunn av tidtakingen i Florø. Etter mye om og men ble Ingvill Måkestad Bovims rekordløp på 1000 meter i Florø ikke godkjent.

Les også:

Caster Semenya deltok for første gang på Bislett Games.

Les også: – I dag har jeg ingen problemer med å invitere henne

Hun løp inn til en tredjeplass på tiden 1.58.61.

– Slutten var ikke god nok. Jeg trenger litt flere løp for å komme frem til formen jeg var i tidligere, sier hun.

Siste nytt

 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal