NRK Meny
Normal

Måkestad operert – igjen

For andre gang etter at hun fylte 30 år har Ingvill Måkestad Bovim (33) blitt operert for en skade i hælen. Likevel gir hun ikke opp OL-drømmen om halvannet år.

Ingvill Måkestad Bovim

Ingvill Måkestad Bovim konkurrerte mye med smerter i comeback-sesongen etter skade og barnefødsel. Her fra EM i Zürich.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Denne situasjonen skulle jeg helst sett meg foruten, men etter en sommer med store smerter i hælen har vi nå funnet årsaken, og operasjon er eneste utvei, skriver Bovim på sin Instagram-konto.

Der har hun også publisert et bilde av seg selv på et sykehus.

I en pressemelding fra Olympiatoppen kommer det frem at mellomdistanseløperen har vært nødt til å operere foten etter en skade som har plaget henne store deler av sesongen.

Artikkelen fortsetter under

Laster Instagram-innhold

Liknende skade som sist

Ingvill Måkestad Bovim møtte pressen i London under OL

Ingvill Måkestad Bovim kjempet med tårene da hun fortalte norsk presse om skaden hun pådro seg like før London-OL.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Ifølge lege Lars Engebretsen er skaden ikke ulik den hun pådro seg like før OL i London.

– Skaden denne gang er på motsatt fot. En del av beinet hvor akillessenen fester seg på hælen var løst, og måtte tas bort. I tillegg var mindre deler av senen skadet. Vi har gjort en rekke undersøkelser, men skaden kunne ikke behandles på annen måte enn ved kirurgi, sier legen i pressemeldingen.

Selve operasjonen ble utført av en lege i Portugal, men Engebretsen forteller at inngrepet skal ha vært vellykket.

– Vi vet at hun ble frisk etter tilnærmet samme skade i 2012, så vi mener det er gode muligheter for at hun skal bli helt bra. Ingvill har nå åtte uker foran seg med rehabilitering. I beste fall kan hun løpe på samme, gamle nivå ved nyttårstider, sier Lars Engebretsen.

Sist Bovim var skadet for drøyt to år siden, hadde Bovim vist god form frem mot OL i London. Da var det en svært skuffet mellomdistanseløper som med gips på foten møtte pressen i Englands hovedstad for å fortelle om drømmen som var knust.

Pause etter OL

Etter OL fikk hun barn, men denne gangen var hun tilbake på friidrettsbanen og viste antydninger til gammel storform. Det store målet har hele tiden vært OL i Rio om halvannet år, og derfor passer denne skaden dårlig i kampen for å prestere der.

Samtidig ser hun det positive i at skaden kom nå – og ikke enda tettere på OL.

– Jeg er supermotivert på raskt å komme tilbake i piggskoa, og vet at de nærmeste ukene kommer til å utfordre min tålmodighet, skriver hun videre på sin konto.

Selv om Bovim har konkurrert en god del gjennom sommeren, innrømmer hun har merket skaden godt.

Allerede i E-cupen i Tallinn hadde jeg smerter, og siden har det vært vondt gjennom hele sommeren. Men vi har tilpasset treningen etter smertene, og kroppen ellers har fungert supert. Etter hvert ble det så smertefullt at inngrep var eneste utvei. Jeg mister jo en viktig treningsperiode, så det er ikke optimalt, men samtidig tror jeg at jeg kan få en bra sesong i sommer likevel. Med tanke på OL i Rio var det riktig å ta inngrepet nå, sier Bovim ifølge pressemeldingen.

Siste nytt

 • Fratatt to poeng etter sesongslutt

  Det italienske fotballforbundet har bestemt at Bari mister to poeng som følge av økonomisk rot. De faller ned fra sjette- til syvendeplass i Serie B, skriver NTB.

  Det gjør at klubben mister hjemmebanefordel i opprykkskvalifiseringen mot Cittadella.

 • Brølte for seier etter 46 poeng

  LeBron James leverte en kamp av de sjeldne med 46 poeng i nattens kamp i NBA-sluttspillet. Han bidro sterkt til at Cleveland Cavaliers slo Boston Celtics 109-99, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den avgjørende kamp syv spilles natt til mandag.

  LeBron James
  Foto: David Richard / Reuters
 • Martinsens IceHogs på vei tilbake

  Etter tre strake tap mot Texas Stars i AHL-sluttspillet, har Andreas Martinsen og Rockford IceHogs nå vunnet to strake kamper.

  Etter 3-1-seier i natt står det 2–3 i kamper, og Martinsens menn må vinne de to siste for å ta seg til sluttspillfinale.

  Andreas Martinsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Superhelg
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune