Måkestad operert – igjen

For andre gang etter at hun fylte 30 år har Ingvill Måkestad Bovim (33) blitt operert for en skade i hælen. Likevel gir hun ikke opp OL-drømmen om halvannet år.

Ingvill Måkestad Bovim

Ingvill Måkestad Bovim konkurrerte mye med smerter i comeback-sesongen etter skade og barnefødsel. Her fra EM i Zürich.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Denne situasjonen skulle jeg helst sett meg foruten, men etter en sommer med store smerter i hælen har vi nå funnet årsaken, og operasjon er eneste utvei, skriver Bovim på sin Instagram-konto.

Der har hun også publisert et bilde av seg selv på et sykehus.

I en pressemelding fra Olympiatoppen kommer det frem at mellomdistanseløperen har vært nødt til å operere foten etter en skade som har plaget henne store deler av sesongen.

Artikkelen fortsetter under

Liknende skade som sist

Ingvill Måkestad Bovim møtte pressen i London under OL

Ingvill Måkestad Bovim kjempet med tårene da hun fortalte norsk presse om skaden hun pådro seg like før London-OL.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Ifølge lege Lars Engebretsen er skaden ikke ulik den hun pådro seg like før OL i London.

– Skaden denne gang er på motsatt fot. En del av beinet hvor akillessenen fester seg på hælen var løst, og måtte tas bort. I tillegg var mindre deler av senen skadet. Vi har gjort en rekke undersøkelser, men skaden kunne ikke behandles på annen måte enn ved kirurgi, sier legen i pressemeldingen.

Selve operasjonen ble utført av en lege i Portugal, men Engebretsen forteller at inngrepet skal ha vært vellykket.

– Vi vet at hun ble frisk etter tilnærmet samme skade i 2012, så vi mener det er gode muligheter for at hun skal bli helt bra. Ingvill har nå åtte uker foran seg med rehabilitering. I beste fall kan hun løpe på samme, gamle nivå ved nyttårstider, sier Lars Engebretsen.

Sist Bovim var skadet for drøyt to år siden, hadde Bovim vist god form frem mot OL i London. Da var det en svært skuffet mellomdistanseløper som med gips på foten møtte pressen i Englands hovedstad for å fortelle om drømmen som var knust.

Pause etter OL

Etter OL fikk hun barn, men denne gangen var hun tilbake på friidrettsbanen og viste antydninger til gammel storform. Det store målet har hele tiden vært OL i Rio om halvannet år, og derfor passer denne skaden dårlig i kampen for å prestere der.

Samtidig ser hun det positive i at skaden kom nå – og ikke enda tettere på OL.

– Jeg er supermotivert på raskt å komme tilbake i piggskoa, og vet at de nærmeste ukene kommer til å utfordre min tålmodighet, skriver hun videre på sin konto.

Selv om Bovim har konkurrert en god del gjennom sommeren, innrømmer hun har merket skaden godt.

Allerede i E-cupen i Tallinn hadde jeg smerter, og siden har det vært vondt gjennom hele sommeren. Men vi har tilpasset treningen etter smertene, og kroppen ellers har fungert supert. Etter hvert ble det så smertefullt at inngrep var eneste utvei. Jeg mister jo en viktig treningsperiode, så det er ikke optimalt, men samtidig tror jeg at jeg kan få en bra sesong i sommer likevel. Med tanke på OL i Rio var det riktig å ta inngrepet nå, sier Bovim ifølge pressemeldingen.

Siste nytt

 • Ruud-tap for verdenstoeren

  Casper Ruud kom til kort i kvartfinalen mot verdenstoer Daniil Medvedev i ATP-turneringen på Mallorca torsdag. Russeren vant med settsifrene 7-5, 6-1.

  Russerens servebrudd ble avgjørende i kampen der Ruuds server ikke var helt på det nivået man er vant til å se.

  De to duellantene fulgte hverandre tett i det første settet, der de begge vant hver sine servegame. I game nummer elleve fikk derimot russiske Medvedev sjansen til å bryte serven til Ruud.

  Russeren misset på den første bruddballen, og det ga Ruud en sjanse til å redde inn gamet. Medvedev lot seg ikke be to ganger og brøt serven da Ruud skjøt i nettet. Medvedev servet inn det siste gamet og vant det første settet 7-5. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Thibault Camus / AP
 • RBK svarer på Hareide-uttalelser

  Styreleder Ivar Koteng ber NRK gjengi hva Hareide har sagt før han svarer på spørsmål. NRK opplyser at Hareide har uttalt at han er for Pride-markeringer, men ikke i fotballen.

  – Stiller klubben seg bak dette?

  – Rosenborg har valgt å markere Pride ved flere tilfeller. Vi tror RBK har en viss påvirkningskraft slik at vi kan få større likeverd enn i dag, sier Koteng.

  – Er det uproblematisk at klubb og hovedtrener er uenige?

  – Jeg er ikke sikker på at han er helt uenig med oss. Jeg tror han tenker mest på spilleregler. Det er ikke problematisk at en trener og klubb har ulikt syn på forskjellige ting. Det er sånn det bør være i et demokrati, sier Koteng.

  – Hareide etterlyser et system hvis idretten først skal brukes til det. Alternativt at den (idretten) ikke skal det, og her har vi da et annet syn, legger han til.

  – Hva skiller Hareide og klubben mest?

  – Det er jo at vi velger å bruke RBKs posisjon til å markere Pride.

  Koteng
  Foto: Ole Martin Wold
 • Haugesund henter Strømmenspiller

  Den 21 år gamle midtbanespilleren Torje Naustdal tar steget fra Strømmen til Haugesund etter inneværende sesong.

  Det opplyser eliteserieklubben på sine nettsider.

  Naustdal, som opprinnelig kommer fra Florø, kom til Strømmen før 2020-sesongen og gleder seg nå til nye eventyr.

  – Jeg skal selvsagt gjøre alt for å vise meg fortjent til tilliten de viser meg og kan ikke si annet enn at jeg gleder meg veldig, sier han.

  21-åringen skal gjennomføre den inneværende sesongen med Strømmen i 1. divisjon før han tar steget opp til Haugesund.

  1. divisjon fotball 2020: Strømmen - Sandnes Ulf
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal