Hopp til innhold

Bovim ble nummer ni: – Gi meg ett år til

ZÜRICH (NRK.no): Ingvill Måkestad Bovim kjente at kroppen ikke ville være med da hun prøvde å henge seg på teten på 1500-meteren. Dermed ble det en litt skuffende niendeplass i EM.

ingvill

Ingvill Måkestad Bovim var mellomfornøyd etter niendeplass i EM-finalen på 1500 meter.

– Målet var å bli topp seks, men kjente det var lite å gi på med siste tre hundre meterne, forklarte Ingvill Måkestad Bovim etter å ha blitt nummer ni i finalen på 1500 meter fredag.

Hun var offensiv og gikk rett i tet da 1500 meteren startet fredag.

– Det var planen. Jeg er i veldig god form, men det har gått mer opp og ned med dagsformen i år. Jeg hadde ikke flaksen på min side med dagsformen i dag, sa hun.

Kroppen sa nei

Bovim smilte tappert i intervjusonen, hvor hun også stanset opp og klemte og tok en god prat med vinneren Sifan Hassan.

– Vi snakket om hvordan det hadde gått. Hun sa at hun også var sliten på sisterunden, men jeg tenkte nå bare «nåja». Så sliten var hun nå ikke, sier hun og ler.

Det var sisterunden som felte henne. Bovim forklarer at det var først da hun kjente at kroppen ikke helt hang med.

– Man kjenner det først når man virkelig prøver å presse seg. Det er da man kjenner at kroppen sier «nei, ikke i dag». Sånn var det da, forklarer hun.

– Det er jo sånn at på sisterunden skal man øke litt og litt for hver hundre meter, men for meg gikk det egentlig bare i samme tempo og så litt saktere på slutten, legger hun til.

Nederlandsk seier

Da Abeba Aregawi rykket med en runde igjen ble Måkestad Bovim hengende etter. Det ble en kamp mellom den svenske kvinnen og nederlandske Sifan Hassan.

Den kampen kom den Hassan best ut av og hun vant på tiden 4.04,18.

Bovim følte hun kunne ha vært med i kampen om bronse på en litt bedre dag.

– De dagene jeg har følt meg bra, har jeg vært på nivå til en tredjeplass. Det var helt åpent, det var åtte stykker som kunne ta den bronsen i dag. Det er ikke noe å gasse på med siste 200 dessverre. Men det skal vi jobbe veldig, veldig hardt med. Bare gi meg ett år til, så er jeg der oppe, lover hun, og fortalte at hun var både fornøyd og misfornøyd med dagens innsats.

Ikke veldig skuffet

Bovim var i godt humør tross den litt skuffende plasseringen. Hun forklarer at hun hadde vært mer lei seg dersom hun hadde hatt et helt år med trening bak seg.

– Jeg er kjempeglad for å være i en finale allerede nå, det er to år siden jeg røk akillesen, og fått en deilig liten gutt jeg gleder meg til å reise hjem til i morgen. Jeg er fornøyd, men skuffet på samme tid, sa hun til NRK etter å ha kommet i mål.

Nå gjenstår noen få løp, før hun starter forberedelsene til neste sesong i oktober. Bovim sier hun gleder seg til å se hva et helt år med trening kan gjøre med formen.

– Da skal dere få noe å skrive om, sier hun og smiler.

Ingvild Måkestad Bovim løper 1500 meter finale i friidretts-EM.

Se hele 1500 meter-finalen her.

Siste nytt

 • Norges Skiforbund støtter Al-Samarai

  Norges Skiforbund støtter Zaineb Al-Samarai som ny president i Norges Idrettsforbund.

  Det bekrefter forbundet i en pressemelding torsdag.

  – Styret i Norges Skiforbund stiller seg bak valgkomiteens flertallsinnstilling på Zaineb Al-Samarai som ny president i Norges Idrettsforbund, heter det i pressemeldingen.

  De skriver videre at skistyret hadde et digitalt møte med Al-Samarai og Berit Kjøll, de to kandidatene, og at skiforbundet etter «en helhetsvurdering» landet de på å støtte Al-Samarai.

  En NRK-kartlegging publisert 25. mai viste at det ligger an til et brakvalg for Al-Samarai. Presidentkampen avgjøres på Idrettstinget i Bergen den kommende helgen.

  Zaineb Al-Samarai
  Foto: Joakim Halvorsen / NTB
 • PSG-treneren bekrefter: Messi forlater PSG

  PSG-trener Christophe Galtier bekrefter torsdag ettermiddag at Lionel Messi forlater PSG når sesongen er over.

  Det er en bekreftelse på det som har vært en dårlig bevart hemmelighet. Det har allerede i flere uker blitt rapportert fra flere holdt at Messi forlater den franske hovedstaden etter sesongen.

  – Jeg har hatt privilegiet av å trene den beste spilleren i fotballens historie. Men kampen mot Clermont på Parc des Princes blir hans siste, sier Galtier.

  Messi forlater klubben gratis ettersom kontrakten hans utløper 30. juni.

  Nøyaktig hvor Messi ender opp er foreløpig ikke kjent. En overgang til David Beckham-eide Inter Miami har blitt nevnt og det samme har en retur til Barcelona, men det er angivelig en overgang til saudiarabiske A-Hiilal som er mest aktuelt. Messi har fra før bånd til landet ettersom han er ambassadør for reiselivet i Saudi-Arabia.

  Bare én serierunde gjenstår for PSG, og kampen mot Clermont spilles på lørdag.

  De har allerede sikret seriegullet i Ligue 1 og Messi har vært en viktig brikke, til tross for all kritikken han har fått. Argentineren, som også vant VM i Qatar i fjor, står med 21 mål og 20 målgivende pasninger for PSG denne sesongen.

  France Soccer League One
  Foto: Francois Mori / AP
 • Britisk avis: Ødegaard får ny kontrakt

  Den britiske avisen Evening Standard skriver at Martin Ødegaard blir tilbudt en ny Arsenal-kontrakt i løpet av kort tid.

  Arsenal-kapteinen har hatt en strålende sesong med «The Gunners» og scoret 15 mål og serverte syv målgivende pasninger. Arsenal endte på 2. plass i Premier League.

  Det har vært noen rykter om at den franske storklubben PSG skal ha vært interessert i Ødegaard, men Arsenal-manager Mikel Arteta skal ifølge Sky Sports ha ingen planer om å selge nordmannen.

  Istedet kan det altså være en ny avtale på trappene. Ødegaards nåværende kontrakt strekker seg til 2025 med en opsjon på ytterligere ett år.

  Britain Soccer Premier League, MArtin Ødegaard
  Foto: Kin Cheung / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste