Hopp til innhold

Bovim ble nummer ni: – Gi meg ett år til

ZÜRICH (NRK.no): Ingvill Måkestad Bovim kjente at kroppen ikke ville være med da hun prøvde å henge seg på teten på 1500-meteren. Dermed ble det en litt skuffende niendeplass i EM.

ingvill

Ingvill Måkestad Bovim var mellomfornøyd etter niendeplass i EM-finalen på 1500 meter.

– Målet var å bli topp seks, men kjente det var lite å gi på med siste tre hundre meterne, forklarte Ingvill Måkestad Bovim etter å ha blitt nummer ni i finalen på 1500 meter fredag.

Hun var offensiv og gikk rett i tet da 1500 meteren startet fredag.

– Det var planen. Jeg er i veldig god form, men det har gått mer opp og ned med dagsformen i år. Jeg hadde ikke flaksen på min side med dagsformen i dag, sa hun.

Kroppen sa nei

Bovim smilte tappert i intervjusonen, hvor hun også stanset opp og klemte og tok en god prat med vinneren Sifan Hassan.

– Vi snakket om hvordan det hadde gått. Hun sa at hun også var sliten på sisterunden, men jeg tenkte nå bare «nåja». Så sliten var hun nå ikke, sier hun og ler.

Det var sisterunden som felte henne. Bovim forklarer at det var først da hun kjente at kroppen ikke helt hang med.

– Man kjenner det først når man virkelig prøver å presse seg. Det er da man kjenner at kroppen sier «nei, ikke i dag». Sånn var det da, forklarer hun.

– Det er jo sånn at på sisterunden skal man øke litt og litt for hver hundre meter, men for meg gikk det egentlig bare i samme tempo og så litt saktere på slutten, legger hun til.

Nederlandsk seier

Da Abeba Aregawi rykket med en runde igjen ble Måkestad Bovim hengende etter. Det ble en kamp mellom den svenske kvinnen og nederlandske Sifan Hassan.

Den kampen kom den Hassan best ut av og hun vant på tiden 4.04,18.

Bovim følte hun kunne ha vært med i kampen om bronse på en litt bedre dag.

– De dagene jeg har følt meg bra, har jeg vært på nivå til en tredjeplass. Det var helt åpent, det var åtte stykker som kunne ta den bronsen i dag. Det er ikke noe å gasse på med siste 200 dessverre. Men det skal vi jobbe veldig, veldig hardt med. Bare gi meg ett år til, så er jeg der oppe, lover hun, og fortalte at hun var både fornøyd og misfornøyd med dagens innsats.

Ikke veldig skuffet

Bovim var i godt humør tross den litt skuffende plasseringen. Hun forklarer at hun hadde vært mer lei seg dersom hun hadde hatt et helt år med trening bak seg.

– Jeg er kjempeglad for å være i en finale allerede nå, det er to år siden jeg røk akillesen, og fått en deilig liten gutt jeg gleder meg til å reise hjem til i morgen. Jeg er fornøyd, men skuffet på samme tid, sa hun til NRK etter å ha kommet i mål.

Nå gjenstår noen få løp, før hun starter forberedelsene til neste sesong i oktober. Bovim sier hun gleder seg til å se hva et helt år med trening kan gjøre med formen.

– Da skal dere få noe å skrive om, sier hun og smiler.

Ingvild Måkestad Bovim løper 1500 meter finale i friidretts-EM.

Se hele 1500 meter-finalen her.

Siste nytt

 • Golf: Celine Borge med sterk 14.-plass i LPGA-debuten

  Celine Borge (24) fra Tønsberg klarte ikke å følge opp den sensasjonelt gode 3.-runden, men slo seg likevel inn til 14.-plass i LPGA-debuten i Arizona, skriver NTB.

  Borge var i delt ledelse etter at hun gikk den 3.-runden på 63 slag. På avslutningsrunden endte hun opp med en 71-runde, som var ett slag under banens par, og det samme som hun fikk på den første runden. På dag to i Arizona brukte hun 68 slag på runden.

  Celine Borge delte 14.-plassen med totalt 272 slag, og det var fem slag opp til vinneren Celine Boutier fra Frankrike.

  Borge slo seg inn på LPGA-touren gjennom godt spill under fjorårets Epson Tour. Der vant hun sin første turnering i Tuscaloosa i oktober.

  Celine Borge er den første norske kvinnen på LPGA-touren siden Suzann Pettersen ga seg som 38-åring i september 2019.

  LPGA Tour Golf
  Foto: Darryl Webb / AP
 • Smell for Ruud – ute av storturnering

  Tennisstjernen Casper Ruud tapte 1-2 i sett (6-3, 4-6. 4-6) mot nederlandske Botic van de Zandschulp i 3. runde av Masters1000-turneringen Miami Open søndag.

  – Det var et surt og bittert tap, men jeg synes også at det var mye bra spill. Dette var skuffende, for jeg følte egentlig at jeg hadde matchen litt nede i lomma, sier Ruud til NTB.

  27-åringen van de Zandschulp slo Ruud de to første gangene de møttes. I Roma på rødgrusen i fjor fikk Ruud sin revansj.

  Denne gangen ble det et nytt tap for Ruud.

  – Han er en god spiller som har egentlig alle slag i boka. Jeg må prøve å finne på noe lurt for å klare å slå ham, sa Ruud foran søndagens kamp.

  Ruud tok seg til finalen i fjorårets turnering. Da ble det tap mot nåværende verdensener Carlos Alcaraz.

  Natt til lørdag slo Ruud belarusiske Ilja Ivasjka i strake sett i ATP1000-turneringen. Ruud er seedet som nummer tre og gikk dermed rett til den andre runden i storturneringen.

  Turneringen i Miami er den siste før grussesongen i Europa starter. Det er Ruuds favorittunderlag. (NTB)

  Miami Open Tennis
  Foto: Wilfredo Lee / AP
 • Mol og Sørum tapte finalen i Mexico

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum tapte mot svenske Jonatan Hellvig og David Åhman i finalen i verdenstourturneringen i Mexico søndag.

  Det var duket for en spennende finale i mexicanske Tepic søndag kveld. Mol og Sørum tapte for den unge svenske duoen i semifinalen i EM i München i fjor, og gjentar tapet i årets finale.

  Nordmennene klarte aldri å nå opp til svenskene, og tapte i det første settet 21–16.

  Heller ikke i det andre settet klarte nordmennene å vippe kampen i sin favør. Til slutt ble det tap 21–15.

  Dermed ender den norske duoen med en sølvplassering i turneringen.

  Åhman (21) og Hellvig (21) har tatt sandvolleyballverden med storm det siste året og vil trolig fortsette å være en tøff konkurrent for den norske toppduoen i flere år fram i tid.

  Mol og Sørum er regjerende olympiske mestere og har vunnet en rekke turneringer på verdenstouren. De vant årets første Elite16-turnering i Doha i starten av februar. (NTB)

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste