NRK Meny

Bovim ble nummer ni: – Gi meg ett år til

ZÜRICH (NRK.no): Ingvill Måkestad Bovim kjente at kroppen ikke ville være med da hun prøvde å henge seg på teten på 1500-meteren. Dermed ble det en litt skuffende niendeplass i EM.

ingvill

Ingvill Måkestad Bovim var mellomfornøyd etter niendeplass i EM-finalen på 1500 meter.

Artikkelen er mer enn to år gammel.

– Målet var å bli topp seks, men kjente det var lite å gi på med siste tre hundre meterne, forklarte Ingvill Måkestad Bovim etter å ha blitt nummer ni i finalen på 1500 meter fredag.

Hun var offensiv og gikk rett i tet da 1500 meteren startet fredag.

– Det var planen. Jeg er i veldig god form, men det har gått mer opp og ned med dagsformen i år. Jeg hadde ikke flaksen på min side med dagsformen i dag, sa hun.

Kroppen sa nei

Bovim smilte tappert i intervjusonen, hvor hun også stanset opp og klemte og tok en god prat med vinneren Sifan Hassan.

– Vi snakket om hvordan det hadde gått. Hun sa at hun også var sliten på sisterunden, men jeg tenkte nå bare «nåja». Så sliten var hun nå ikke, sier hun og ler.

Det var sisterunden som felte henne. Bovim forklarer at det var først da hun kjente at kroppen ikke helt hang med.

– Man kjenner det først når man virkelig prøver å presse seg. Det er da man kjenner at kroppen sier «nei, ikke i dag». Sånn var det da, forklarer hun.

– Det er jo sånn at på sisterunden skal man øke litt og litt for hver hundre meter, men for meg gikk det egentlig bare i samme tempo og så litt saktere på slutten, legger hun til.

Nederlandsk seier

Da Abeba Aregawi rykket med en runde igjen ble Måkestad Bovim hengende etter. Det ble en kamp mellom den svenske kvinnen og nederlandske Sifan Hassan.

Den kampen kom den Hassan best ut av og hun vant på tiden 4.04,18.

Bovim følte hun kunne ha vært med i kampen om bronse på en litt bedre dag.

– De dagene jeg har følt meg bra, har jeg vært på nivå til en tredjeplass. Det var helt åpent, det var åtte stykker som kunne ta den bronsen i dag. Det er ikke noe å gasse på med siste 200 dessverre. Men det skal vi jobbe veldig, veldig hardt med. Bare gi meg ett år til, så er jeg der oppe, lover hun, og fortalte at hun var både fornøyd og misfornøyd med dagens innsats.

Ikke veldig skuffet

Bovim var i godt humør tross den litt skuffende plasseringen. Hun forklarer at hun hadde vært mer lei seg dersom hun hadde hatt et helt år med trening bak seg.

– Jeg er kjempeglad for å være i en finale allerede nå, det er to år siden jeg røk akillesen, og fått en deilig liten gutt jeg gleder meg til å reise hjem til i morgen. Jeg er fornøyd, men skuffet på samme tid, sa hun til NRK etter å ha kommet i mål.

Nå gjenstår noen få løp, før hun starter forberedelsene til neste sesong i oktober. Bovim sier hun gleder seg til å se hva et helt år med trening kan gjøre med formen.

– Da skal dere få noe å skrive om, sier hun og smiler.

Ingvild Måkestad Bovim løper 1500 meter finale i friidretts-EM.

Se hele 1500 meter-finalen her.

Siste nytt

 • «Superagent» for retten

  Fotballens «superagent» Jorge Mendes møtte i dag for spansk rett i ei høyring i skattegranskinga av hans klient Radamel Falcao.

  Falcao er mistenkt for å ha lurt rundt 50 mill kr unna skatt.

  Fleire andre av Mendes' klientar blir også granska av spanske skattestyresmakter, og Mendes sjølv kan bli granska.

  Men han og hans selskap Gestifute nektar for å ha noko med skattejuks å gjere.

  Jorge Mendes
  Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Stabæk - LSK Kvinner
Toppserien: Stabæk - LSK
Toppserien: Stabæk - LSK