NRK Meny
Normal

Måkestad Bovim er gravid: – Smiler på hver løpetur

Ingvill Måkestad Bovim (35) venter sitt andre barn og går dermed glipp av VM i friidrett i sommer, men vil fortsette løpekarrieren.

Bovim

SNART TOBARNSMOR: – Over halvveis i graviditeten puster jeg mer, og trener mye mindre intensivt, men det er fint med periodisering, sier Ingvill Måkestad Bovim. Her under EM i fjor.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Bovim forteller selv om nyheten på bloggen sin søndag morgen.

– En liten baby koser seg i magen min. Ferdinand ser frem til å endelig bli storebror. Pappaen er veldig stolt. Jeg nyter å kjenne mye liv i magen og smiler på hver løpetur, skriver hun.

Dermed blir det ikke noe mesterskap på mellomdistanseløperen med det første.

Skal fortsette å løpe

I august er det VM i London, noe Bovim skriver at hun egentlig hadde sett frem til. Hun har imidlertid ikke planer om å avslutte løpekarrieren med det første.

– Å bli ein familie på fire er virkelig stort for oss. Løping er en livsstil og har for meg vært en jobb (heldige meg). Det vil det fortsatt være, i tillegg til at jeg disse månedene har bedre tid til å jobbe med nye spennende prosjekter, skriver hun.

Bovim og ektemannen fikk deres første sønn i 2013, etter et OL i London der hun delvis røk akillessenen like før mesterskapet - og deretter måtte belage seg på et langt skadeopphold.

Ble bedre

Hun forteller at forrige graviditet bare gjorde henne godt, også som idrettsutøver.

– Over halvveis i graviditeten puster jeg mer, og trener mye mindre intensivt, men det er fint med periodisering. Sist graviditet gjorde bare godt for kropp (spesielt mine belastede hæler og akilleser) og sjel. Å få Ferdinand har vært det største i våre liv og har beriket meg og gjort meg til en bedre løper, skriver Bovim på bloggen.

35-åringen har i mange år vært en av Norges fremste mellomdistanseløpere, med en sjetteplass i VM som et av høydepunktene.

I fjor løp hun inn til en fjerdeplass i EM, men hun rakk akkurat ikke tidsfristen for å å kvalifisere seg til OL, og gikk dermed glipp av det.

NRK har vært i kontakt med Måkestad Bovim, som henviser til det hun skriver på bloggen.

Siste nytt

 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Norges J19-lag til semifinale

  Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0. Sophie Haug scoret Norges eneste mål.

  UEFA European kvinner U-19
  Foto: Urs Flueeler/keystone / NTB scanpix
 • Semifinale for sandvolleyballgutta

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for semifinale i EM etter 2-1 seieren mot den nederlandske duoen Varenhorst/Bouter. Det var deres femte strake seier i mesterskapet. Semifinalen spilles søndag, etterfulgt av en eventuell finale samme dag.

  Foto: Peter Schneider / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale