NRK Meny
Normal

Måkestad Bovim er gravid: – Smiler på hver løpetur

Ingvill Måkestad Bovim (35) venter sitt andre barn og går dermed glipp av VM i friidrett i sommer, men vil fortsette løpekarrieren.

Bovim

SNART TOBARNSMOR: – Over halvveis i graviditeten puster jeg mer, og trener mye mindre intensivt, men det er fint med periodisering, sier Ingvill Måkestad Bovim. Her under EM i fjor.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Bovim forteller selv om nyheten på bloggen sin søndag morgen.

– En liten baby koser seg i magen min. Ferdinand ser frem til å endelig bli storebror. Pappaen er veldig stolt. Jeg nyter å kjenne mye liv i magen og smiler på hver løpetur, skriver hun.

Dermed blir det ikke noe mesterskap på mellomdistanseløperen med det første.

Skal fortsette å løpe

I august er det VM i London, noe Bovim skriver at hun egentlig hadde sett frem til. Hun har imidlertid ikke planer om å avslutte løpekarrieren med det første.

– Å bli ein familie på fire er virkelig stort for oss. Løping er en livsstil og har for meg vært en jobb (heldige meg). Det vil det fortsatt være, i tillegg til at jeg disse månedene har bedre tid til å jobbe med nye spennende prosjekter, skriver hun.

Bovim og ektemannen fikk deres første sønn i 2013, etter et OL i London der hun delvis røk akillessenen like før mesterskapet - og deretter måtte belage seg på et langt skadeopphold.

Ble bedre

Hun forteller at forrige graviditet bare gjorde henne godt, også som idrettsutøver.

– Over halvveis i graviditeten puster jeg mer, og trener mye mindre intensivt, men det er fint med periodisering. Sist graviditet gjorde bare godt for kropp (spesielt mine belastede hæler og akilleser) og sjel. Å få Ferdinand har vært det største i våre liv og har beriket meg og gjort meg til en bedre løper, skriver Bovim på bloggen.

35-åringen har i mange år vært en av Norges fremste mellomdistanseløpere, med en sjetteplass i VM som et av høydepunktene.

I fjor løp hun inn til en fjerdeplass i EM, men hun rakk akkurat ikke tidsfristen for å å kvalifisere seg til OL, og gikk dermed glipp av det.

NRK har vært i kontakt med Måkestad Bovim, som henviser til det hun skriver på bloggen.

Siste nytt

 • Seriesølv til Kjelling og Drammen

  Etter 30-26-seier over Bækkelaget er seriesølvet sikret for Drammens håndballherrer. Nå er det klart at Arendal ikke kan ta igjen Kristian Kjellings menn i kampen om sølvet.

  Seriemester Elverum tok seier nummer 19 onsdag med 25-21 over Haslum.

  Kvartfinale håndball Elverum-Drammen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Storhamar én seier unna finale

  Storhamar slo Frisk Asker 4–1 borte, og kan bli klar for NM-finale om de vinner fredagens kamp mot Frisk. Storhamar leder 3–1 i kamper.

  Josh Nicholls (2), Mikael Zettergren og Jacob Berglund scoret for Storhamar. Cato Cocozza scoret for Frisk Asker.

  NM Ishockey 1. Semifinale: Storhamar - Frisk Asker
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Karamoko klar for FKH

  22 år gamle Benjamin Karamoko har signert for Haugesund.

  Karamoko er midtstopper, og kommer fra franske St. Etienne. Han har signert treårskontrakt med klubben.

  Sportssjef Jostein Grindhaug, Benjamin Kantie Karamoko og agent Traore Aboubakar
  Foto: FKH

Sendeplan

Kl. Program Kanal