NRK Meny
Normal

Måkestad Bovim er gravid: – Smiler på hver løpetur

Ingvill Måkestad Bovim (35) venter sitt andre barn og går dermed glipp av VM i friidrett i sommer, men vil fortsette løpekarrieren.

Bovim

SNART TOBARNSMOR: – Over halvveis i graviditeten puster jeg mer, og trener mye mindre intensivt, men det er fint med periodisering, sier Ingvill Måkestad Bovim. Her under EM i fjor.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Bovim forteller selv om nyheten på bloggen sin søndag morgen.

– En liten baby koser seg i magen min. Ferdinand ser frem til å endelig bli storebror. Pappaen er veldig stolt. Jeg nyter å kjenne mye liv i magen og smiler på hver løpetur, skriver hun.

Dermed blir det ikke noe mesterskap på mellomdistanseløperen med det første.

Skal fortsette å løpe

I august er det VM i London, noe Bovim skriver at hun egentlig hadde sett frem til. Hun har imidlertid ikke planer om å avslutte løpekarrieren med det første.

– Å bli ein familie på fire er virkelig stort for oss. Løping er en livsstil og har for meg vært en jobb (heldige meg). Det vil det fortsatt være, i tillegg til at jeg disse månedene har bedre tid til å jobbe med nye spennende prosjekter, skriver hun.

Bovim og ektemannen fikk deres første sønn i 2013, etter et OL i London der hun delvis røk akillessenen like før mesterskapet - og deretter måtte belage seg på et langt skadeopphold.

Ble bedre

Hun forteller at forrige graviditet bare gjorde henne godt, også som idrettsutøver.

– Over halvveis i graviditeten puster jeg mer, og trener mye mindre intensivt, men det er fint med periodisering. Sist graviditet gjorde bare godt for kropp (spesielt mine belastede hæler og akilleser) og sjel. Å få Ferdinand har vært det største i våre liv og har beriket meg og gjort meg til en bedre løper, skriver Bovim på bloggen.

35-åringen har i mange år vært en av Norges fremste mellomdistanseløpere, med en sjetteplass i VM som et av høydepunktene.

I fjor løp hun inn til en fjerdeplass i EM, men hun rakk akkurat ikke tidsfristen for å å kvalifisere seg til OL, og gikk dermed glipp av det.

NRK har vært i kontakt med Måkestad Bovim, som henviser til det hun skriver på bloggen.

Siste nytt

 • Zucca involvert da Rangers vant

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers slo Ottawa Senators 3-0 natt til mandag. Etter tap i de to siste kampene kunne Rangers nå juble for seier. Første periode var målløs, men fire minutter ut i andre periode scoret Kevin Hayes.

  SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-NEW-YORK-RANGERS
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

 • Stiller for sin sjette periode

  Gian Franco Kasper (73) stiller til val som FIS-president for sin sjette periode neste år, melder insidethegames.biz. Kasper har leia FIS sidan 1998.

  Det internasjonale skiforbundet har berre hatt fire presidentar sidan opprettinga i 1924.

  Gian-Franco Kasper
  Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal