NRK Meny
Normal

Makeleta fikk hele stadion til å reise seg

FALUN (NRK): Hun falt tre ganger og ble slått med syv og et halvt minutt i prologen. Slik sjarmerte Makeleta Stephan (36) VM-publikummet i senk.

tonga-løper

LIKE BLID: Makeleta Stephan ble desidert sist i VM-prologen, og var selvsagt sjanseløs når det gjaldt å ta seg til kvartfinalen i sprinten med bare fire ukers skitrening i banken.

Foto: Yasmin Sunde Hoel

Tonga-løper

SJARMERTE: Etter prologen var det Stephan journalistene ville snakke med. Her prater hun med svensk presse, mens Petter Northug haster forbi. Han var da akkurat ferdig med sin prolog.

Foto: Yasmin Sunde Hoel

– Jeg ble helt rørt og glad da jeg hørte reaksjonen fra publikum, sier Makeleta Stephan etter å ha fått dagens høyeste, stående applaus ved målgang.

Vi skal være helt ærlige: sjelden har vi sett noen gå langrennsprolog saktere enn dagens nummer 79 fra Tonga. Men det er heller ikke så rart - hun gikk på ski for første gang for fire uker siden.

Stephan rakk akkurat å komme i mål før herrene startet på sin prolog.

Falt tre ganger

Etter prologen var hun litt overveldet over hvor godt publikummet i Falun tok imot henne til tross for de manglende skiferdighetene.

– Jeg falt tre ganger, og det var flaut. Men folk var bare vennlige og heiet, sier hun og smiler.

Siden hun representerer Tonga, som ikke akkurat har mange langrennsløpere å sende til VM, fikk hun gå prologen på lik linje med Marit Bjørgen og de andre.

– Forbundet lurte på om noen ville konkurrere her, for Tonga er helt på andre siden av kloden. Ingen meldte seg, så jeg tenkte "hvorfor ikke"?, forklarer Stephan.

Artikkelen fortsetter under videoen

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SE VIDEO: Makeleta Stephan fikk stående applaus fra publikum da hun gikk i mål.

Liker ikke vintersport

Stephan ble desidert siste kvinne i mål, syv og et halvt minutt bak Justyna Kowalczyk, og må se finalerundene fra sidelinjen. Nå er VM over for hennes del.

– Jeg skal bare gå denne øvelsen. Det får holde etter fire ukers trening, sier hun.

Hun bor vanligvis i Tyskland, og har aldri drømt om å drive med langrenn.

– Jeg har aldri likt vintersport. Vi er et folk som er vant til sol og liker ikke vintersport og snø, sier hun.

Siste nytt

 • Kroatia med knepen seier

  Norges neste motstander i EM, Kroatia, måtte slite knallhardt for å slå Hviterussland 25-23 i håndball-EM torsdag. Kroatia fikk 15.000 tilskuere i ryggen torsdag, men hadde kjempetrøbbel med å vinne.

  Croatia's Luka Cindric
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Lørenskog snudde og slo Vålerenga

  Vålerenga ledet 2-0 helt til det gjensto fire minutter, men Lørenskog slo tilbake og vant 3-2 etter straffeslag i lokalderbyet i eliteserien i ishockey torsdag.

  Eliteserien ishockey: Lørenskog-Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal