Hopp til innhold

Mäkäräinen skadet før thriller-avslutningen: – Jeg er gul og blå

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Torsdag mente finske Kaisa Mäkäräinen (31) at Kollen-løypene var farlige. Lørdag falt hun og søndag stiller hun til start med forslåtte armer og ben i konkurransen der hun slå Tora Berger for å vinne verdenscupen.

kaisa mäkäräinen

Finske Kaisa Mäkäräinen falt ifølge henne selv skikkelig under lørdagens jaktstart. Til hennes flaks gikk det bra med både børse, staver og ski, men kroppen fikk juling.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Kontrasten til forrige helgs tredobbelte seier hjemme i Kontiolahti er stor for den finske skiskytterstjernen.

 • Resultater jaktstart, kvinner: 1.pl: Anastasija Kuzmina | 2. pl: Tora Berger | 3.pl: Olga Vilukhina

Oppholdet i Oslo har foreløpig vært dårlig. Lørdag toppet det seg med fall samtidig som hun mistet sammenlagtledelsen i verdenscupen til Tora Berger.

– Jeg hadde et stygt fall på førsterunde der borte, sier Kaisa Mäkäräinen etter lørdagens jaktstart og peker mot bakken på vei ned mot baksiden av velkjente Gratishaugen i Holmenkollen.

– Heldigvis var det et sikkerhetsnett der som jeg ikke stupte over, men jeg har gule og blå knær og det gjorde fryktelig vondt i armene på de to første rundene i dag, forteller 31-åringen.

Tora Berger

Tora Berger med blomster etter lørdagens andreplass på jaktstarten.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Etter torsdagens sprint, der hun endte på en svært skuffende 23.-plass, slaktet finnen Kollen-løypene og mente det var direkte farlig å kjøre enkelte bakker siden det var så bløtt i løypa.

Lørdag mente hun forholdene var bedre, men klarte likevel ikke holde seg på beina.

Til slutt endte finnen på fjerdeplass. Slovakiske Anastasija Kuzmina vant løpet.

– Uff da

– Uff da, sier Tora Berger når NRK.no forteller henne at Mäkäräinen slo seg gul og blå.

– Hun kom bort til meg og fortalte at hun hadde ramlet på magen, men jeg fikk ikke med meg mer enn det, sier Berger.

Fallet kan ha kostet Mäkäräinen sammenlagtseieren i verdenscupen. I mål var hun omlagt 17 sekunder bak Tora Berger som endte på andreplass, men finnen gikk et jevnt over bra løp og skjøt bare to bom mot Bergers fire.

Mäkäräinen gikk seg opp hele 19 plasser.

– Jeg er ikke fornøyd med skytingen min og må ta skikkelig straffetrening i kveld, spøker Berger før hun seriøst legger til:

– Jeg må skjerpe meg til i morgen. Mäkäräinen gjorde tross alt et et bra løp i dag.

Fem poeng

Før søndagens fellesstart leder Norges beste kvinnelige skiskytter med fattige fem poeng på sin finske konkurrent.

Dermed er det duket for en thrilleravslutning i Kollen. Enkelt sagt vinner den første i mål av dem to verdenscupen.

– Det blir en hard kamp. Alle er ganske slitne nå på tampen av sesongen og det er til tider vanskelige forhold her. Det blir veldig spennende, sier Mäkäräinen til NRK.no.

Hennes forslåtte armer og ben gjør situasjonen mer spennende enn finnen skulle ønske.

PS! Differansen på fem poeng i verdenscupsammendraget er regnet ut etter at man har trukket fra løpernes to dårligste resultater denne sesongen.

Siste nytt

 • Graham Hansen og Hegerberg topp ti i verden

  Den amerikanske sportskanalen ESPN har lagt ut en kåring over de 50 beste kvinnelige fotballspillerne i verden. Der er Norge representert to ganger med Caroline Graham Hansen (27) og Ada Hegerberg (26).

  Ada Hegerberg ligger rangert som nummer 10, mens Caroline Graham Hansen så vidt falt utenfor pallen med en 4. plass på rankingen.

  Året før ble Graham Hansen rangert som nummer 9 i samme liste. Hegerberg som ble satt ut av en korsbåndsskade i januar 2020 var i fjor ikke med på listen over de best rangerte spillerne.

  Barcelonas Alexia Putellas (28) vant kåringen.

  Fra treningen tirsdag under EM fotball kvinner.
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Djokovic med Wimbledon-seier nummer 80

  Novak Djokovic ble mandag den første til å vinne 80 kamper i hver av de fire Grand Slam-turneringene med seieren over sørkoreanske Kwon Soo-woo.

  Serberen er i gang med å forsvare tittelen for tredje gang på rad og vant kampen 6-3, 3-6, 6-3, 6-4. Med det kunne han juble for sin 80. triumf på gresset i London. Han er alene til å nå den milepælen.

  – Nå har vi 80 seirer, la oss gå for 100, sa Djokovic etter kampen.

  Han har også 80 triumfer i Roland-Garros, US Open og Australian Open.

  APTOPIX Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Kristoff og Bystrøm klar for Tour de France

  Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm blir begge en del av Intermarchés lag i sykkelrittet Tour de France kommende måned.

  Det opplyser laget på sine nettsider mandag kveld.

  Det har vært ventet at Kristoff skulle være en del av laget, mens det har vært litt mer tvil rundt Bystrøms deltakelse. Årets utgave av det prestisjetunge rittet er Kristoffs niende.

  Fra før er Andreas Leknessund (DSM), Amund Grøndahl Jansen (BikeExchange-Jayco) og Vegard Stake Laengen (UAE Emirates) tatt ut til rittet.

  Tour de France starter 1. juli med en individuell tempoetappe i København. Deretter skal det sykles ytterligere to etapper i Danmark før sykkeleliten forflytter seg til Frankrike. (NTB)

  Tour of Norway 2022
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste