NRK Meny
Normal

Majka utklasset konkurrentene opp monsterfjellene

Rafal Majka utklasset de andre klatrerne på den brutale 17. etappen og tok sin andre seier i årets Tour. Sammenlagtleder Vincenzo Nibali ble nummer tre – og holdt unna for de andre favorittene.

Rafa Majka

Rafal Majka viste at han er en av de aller beste klatrerne i årets Tour. I dag var han ustoppelig opp Pla D'Adet.

Foto: Peter Dejong / Ap

Nibali

Vincenzo Nibali ble nummer tre–og har god kontroll på sammenlagtledelsen.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

– Jeg er utrolig glad! Jeg har både klatretrøyen og en ny etappeseier. Dette hadde jeg ikke klart uten laget mitt, som jobbet for meg gjennom hele etappen, sier en smilende Majka i et TV 2-sendt intervju.

Han viste muskler opp det siste monsterfjellet Pla D'Adet og rykket fra Giovanni Visconti med et par kilometer igjen av etappen.

Majka tråkket dermed i ensom majestet over målstreken på den 1680 meter høye fjelltoppen. På oppløpet løftet han en finger i været før han slo seg hardt på brystkassen.

– Jeg håpet Majka skulle si seg fornøyd med klatretrøya og gi seieren til meg. Men han var dessverre lysten på mer, sier andremann Visconti til Eurosport like etter målgang.

Nibali nummer tre

Dette er Majkas andre seier i årets Tour – og Saxo Tinkoffs tredje triumf på fire etapper.

Giovanni Visconti og sammenlagtleder Vincenzo Nibali syklet inn til henholdsvis andre- og tredjeplass. Nibali styrket dermed posisjonen sin ytterligere med tanke på den gule sammenlagttrøyen.

Det skal altså veldig mye til for at italieneren ikke står i gult i Paris på søndag.

Alexander Kristoff var på forhånd bekymret for å ikke rekke tidslimiten, men klarte seg med god margin: Kristoff kom i mål som nummer 155–27.56 minutter bak Majka.

Knallhard etappe

Onsdag tråkket rytterne seg gjennom kanskje den aller mest brutale etappen i årets Tour. Den 124,5 kilometer lange løypa inneholdt tre førstekategorier før målgangen på toppen av HC-kategorien Pla d'Adet.

Det var med andre ord en etappe for sammenlagtfavorittene og de små klatrerne.

Flere av rytterne valgte å støte da det første store fjellet ventet. 22 ryttere, med mange av de store kanonene, fikk etter hvert en luke på flere minutter ned til hovedfeltet–og det ble fort klart at etappevinneren satt i dette bruddet.

Rafal Majka knivet altså lenge med Giovanni Visconti mot slutten av etappen, men Visconti hadde lite å stille opp med da den 24 år gamle polakken giret om.

Torsdag venter nok en knallhard fjelletappe for Tour-rytterne.

Siste nytt

 • Minde klar for Wolfsburg

  Den norske fotballprofilen Kristine Minde blir lagvenninne med Caroline Graham Hansen i tyske Wolfsburg fra neste sesong. Tirsdag bekreftet den tyske storklubben signeringen. Minde opplyste selv i forrige uke at hun forlater svenske Linköping.

  Kampen Norge - Belgia under EM fotball kvinner.
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tre FIFA-toppar utestengde

  FIFAs etiske komité utestengjer Richard Lai frå Guam, Julio Rocha frå Nicaragua og Rafael Esquivel frå Venezuela for livstid. Dei tre FIFA-toppane har sagt seg skuldig i korrupsjon under rettssaka som pågår i New York.

  Julio Rocha og Sepp Blatter
  Foto: Esteban Felix / Ap
 • Ny curling-siger i EM

  Norge går frå siger til siger i curling-EM i Sveits. I føremiddag slo Thomas Ulsruds lag Austerrike 7-4 og tok sin femte siger på seks kampar. Det held til delt andreplass saman med Sverige.

  Seinare i dag skal Norge møte Skottland, som tapte 5-4 for Sverige i dag tidleg.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn