Magnus slo ministeren

Magnus Carlsen slo Bård Vegar Solhjell

Magnus Carlsen spilte torsdag en simultan mot 20 spillere i Oslo. Blant motstanderne var bl.a kunnskapsminister Solhjell og venstrepolitiker Abid Raja.

Bård Vegar Solhjell og Abid Raja.

Torstein Bae ved Sjakkhuset forteller at det var Bård Vegar Solhjell som gikk seirene ut av politikerduellen mellom Solhjell og Raja. Begge tapte, men kunnskapsministeren holt lengst.

Solhjell hadde bare gode ord å si om sin motstander:

- Sjakk er et fantastisk spill, som jeg er veldig glad i. Magnus er en av Norges største idrettsutøvere, og jeg tror det er mange som ikke er klar over det. Magnus er et av mine store idoler, og det er en ære å tape mot ham, sa han etter partiet.

Abid Raja spiller sjakk mot Magnus Carlsen

Også Raja lot seg imponere av Carlsen:

- Det er nok lettere å vinne valget med Venstre enn å slå Magnus Carlsen. Dette var den sikre død. Med de orden tror jeg jeg kan gå tilbake til valgkampen, sier Raja til NRK

Hør intervju med Magnus Carlsen, Abid Raja og Bård Vegar Solhjell!

Carlsen spiller simultan

Det var i forbindelse med åpningen av Sjakkhuset på Sagene at Carlsen stilte opp på simultanoppvisningen. Sjakkhuset blir drevet av bl.a Torbjørn Ringdal Hansen, som var Magnus Carlsens første trener.

Carlsen

Ingen av de fremmøtte kjendisene eller de øvrige deltakerne hadde noen mulighet mot Carlsen, de gikk ned en etter en! Sluttresultatet ble 20-0, uten at noen er veldig overrasket over det.

- Det var mange gode motstandere. Det tok to timer, og det var mange interessante partier, så Carlsen til NRK etter at det hele var over.

NRKs reporter Geir Elle var til stede under simultanoppvisningen.