Hopp til innhold

Moan sier fra seg OL-plassen etter intern uenighet: – Aldri vært borti noe lignende

Uenigheter i OL-planen er årsaken til at kombinertveteran Magnus Moan ikke ønsker å delta i OL i Pyeongchang.

Magnus Moan

TRAKK SEG: Magnus Moan sa fra seg OL-plassen

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg synes det er merkelig at landslagsledelsen ikke har klart å imøtekomme mitt ønske. Jeg må innrømme at jeg synes det er rart at jeg ikke får kjøre det opplegget jeg erfaringsmessig mener er best for meg.

– Jeg har hatt en vond klump i magen. Det satt veldig langt inne å ta denne avgjørelsen. Jeg har brukt veldig mye energi på dette, sier Magnus Moan til NRK.

34-åringen har slitt med sykdom og ønsket å kjøre et eget opplegg for å komme i form til OL, men det aksepterte ikke landslagsledelsen.

Like før fristen for å sende inn OL-troppen gikk ut, sa Moan fra seg plassen.

– Jeg har alltid vært en ener. Å reise til OL som reserve og sitte på innbytterbenken, er ikke noe for meg. Det ville hverken gagnet meg eller laget, så det ble mest riktig for meg å gi fra meg OL-plassen.

Det er en uenighet om oppkjøringen til OL som har ført til denne avgjørelsen. Jeg mangler den indre tryggheten og råskapen for å prestere i OL. Jeg hadde et ønske om å ligge i ro og fred, og forberede meg på en best mulig måte, men ledelsen imøtekom ikke det, legger Moan til.

Sportssjefen: – Veldig spesiell situasjon

Avgjørelsen til Moan overrasket sportssjefen i kombinert.

– Det er en veldig spesiell situasjon. Jeg har aldri vært borti noe lignende, men samtidig må jeg si at det er stort av han å gjøre dette når situasjonen ble som den ble, sier Ivar Stuan til NRK.

Ski-VM Lahti 2017.

UAKTUELT: Sportssjef Ivar Stuan ville ikke at Magnus Moan skulle kjøre et eget opplegg foran OL. Uenigheten førte til at veteranen ga fra seg OL-plassen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Er det en konflikt i laget som førte til denne beslutningen?

– Nei, men det er alltid uenigheter i et lag og i et toppidrettsmiljø. Moan ønsket å kjøre sitt eget løp, i stedet for å følge lagets plan. Det kunne ikke vi gå med på.

– Men hvorfor kan han ikke få et tilpasset OL-program?

– Vi har et prosjekt som heter «Vinne sammen», hvor vi jobber sammen mot felles mål, og det har gitt stor suksess. Det blir feil for oss når en utøver ønsker å gå ut av dette fellesskapet.

– Moan er krevende

Jan Schmid måtte gi fra seg den gule ledertrøya i verdenscupen etter 7.-plass i kombinerttrippelen i Seefeld denne helga.

Heller ikke Schmid var forberedt på at Moan skulle gi fra seg OL-plassen sin til Krog. Schmid og Moan har kjent hverandre i nesten 30 år og har tilhørt det samme skimiljøet like lenge.

– Moan er krevende. Han er en ordentlig vinnertype som har lyst til å vinne og som blir sint hvis ting ikke går veien, og han blir kjempeglad når det går veien. Han er en kjemperessurs når han er i siget og i slag. Jeg har kjent ham siden jeg var sju år gammel og vet at han er opp og ned, sier Jan Schmid.

Jørgen Graabak, som også deltok i Seefeld-trippelen, er uenig med Moan i at mulighetene for god oppladning til OL er dårlige.

– Det er hans ord. Jeg synes vi har hatt gode muligheter til å trene og konkurrere, så der er jeg ikke enig med Moan. Vi har uansett et sterkt lag i OL, og det kommer til å bli et artig mesterskap, sier Graabak.

kombinert

UENIG MED MOAN: Jørgen Graabak (til høyre) mener OL-oppladningen har vært god for kombinertgutta. Han synes det er kjedelig at Moan velger å droppe OL.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Siste nytt

  • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

    Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

    Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

    – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

    Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

    – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

    Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

    Q6DAaGK1xwQ
    Foto: NTB
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal