Magnus Carlsen slo «verden» på 17 minutter

NEW YORK/OSLO (NRK): Under et FN-arrangement gjorde Magnus Carlsen (27) kort prosess mot 15 personer i simultansjakk.

magnus carlsen

KORT PROSESS: Magnus Carlsen brukte kun 17 minutter på å slå 15 personer i simultansjakk i FNs kontorer i New York.

Foto: Kaja Snare

Torsdag kveld norsk tid var den norske verdensmesteren klar for en kamp litt utenom dem han vanligvis spiller. Da møtte Magnus Carlsen på 15 utvalgte personer til simultansjakk i FNs kontorer i New York. Han hadde kun 30 minutter på å slå alle sammen.

– Det var gøy å spille. Det blir ofte slik at man tenker at en halvtime blir lite tid, men etter hvert som folk begynner å tape, så blir det litt enklere heldigvis, sier en sliten Carlsen til NRK.

Carlsens manager Espen Agdestein synes det er stas å være på plass hos FN og mener Carlsen har utviklet seg gjennom å delta på slike arrangementer.

– Det har gitt selvtillit. Han håndterer nesten alt mulig på sparket og håndterer det i tillegg på en veldig god måte. Jeg synes han gir veldig gode svar og virker veldig reflektert.

«Magnus plays the world»

Arrangementet har fått navnet «Magnus plays the world» og FNs norske delegasjon valgte ut motstanderne.

– Det er spennende for meg å endelig være i FN, for jeg har vært i New York mange ganger uten å ha vært der. Og det er jo den beste partneren vi kunne fått i jobben med å gjøre sjakk tilgjengelig for alle barn, fortalte Carlsen til NRK før kampstart.

Magnus Carlsen mot verden
Foto: UN Norway

På motstanderlista var det flere barn, men også mer erfarne sjakkspillere. Blant dem som fikk bryne seg mot nordmannen var også Oslos ordfører Marianne Borgen. Alle fikk 30 minutter på klokka, og Carlsen måtte huske alle posisjonene og følge med på tiden.

VM-kamp i November

caruana

VM-MOTSTAND: Magnus Carlsen møter Fabiano Caruana i VM i London i November.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

27-åringen kom nesten rett fra seier i storturneringen Shamkir Chess. Arrangementet i New York var bare en liten del av et tett program for Carlsen frem mot VM-kampen mot Fabiano Caruana i London i november.

– Hvilke faktorer ved Caruana er det som gjør det mulig for han å slå deg, hvis det er noen?

– Han kan finne på å gjøre bedre trekk enn meg og i så fall har han en god sjans, gliser Carlsen.

For første gang skal du møte en yngre spiller, har det noe å si?

– Ja, det er veldig sjelden gjennom historien at en eldre utfordrer har vunnet første gang og sånn sett har jo han historien på sin side der. Vi har jo begge spilt noen år på toppnivå, så jeg vet ikke hvor mye det har å si. Vi kjenner naturlig nok hverandre ganske godt.

View this post on Instagram

Lovely view from the Empire State Building!

A post shared by Magnus Carlsen (@magnus_carlsen) on

Siste nytt

 • Elyounoussi scoret to

  Tarik Elyounoussi scoret et mål i hver omgang da AIK slo Falkenberg 2-0 i Allsvenskan i fotball mandag kveld, melder NTB. Med totalt åtte scoringer så langt i år er nordmannen toppscorer i Sverige.

  Tarik
  Foto: Nils Petter Nilsson / NTB scanpix
 • Sverige til kvartfinale

  Det ble dramatisk da Sverige slo Latvia 5-4 og tok seg til kvartfinale i ishockey-VM. Storfavorittene avgjorde nemlig ikke før 30 sekunder gjensto. Da satte Dennis Rasmussen inn den avgjørende scoringen i åpent mål.

  X00829
  Foto: VASILY FEDOSENKO / Reuters
 • Hegerberg i årets mesterligatropp

  Ada Hegerberg (23) er tatt ut i årets mesterligatropp av Det europeiske fotballforbundet (UEFA), melder NTB. Til sammen har UEFAs tekniske observatører nominert to keepere og 15 utespillere i troppen.

  De nominerte spillerne:

  Keepere: Sandra Paños (Barcelona), Sarah Bouhaddi (Lyon).

  Backer: Millie Bright (Chelsea), Amel Majri (Lyon), Wendie Renard (Lyon), Irene Paredes (Paris Saint-Germain), Lucy Bronze (Lyon), Griedge M'Bock Bathy (Lyon).

  Midtbanespillere: Vicky Losada (Barcelona), Melanie Leupolz (Bayern München), Amandine Henry (Lyon), Dzsenifer Marozsán (Lyon), Alexia Putellas (Barcelona).

  Spisser: Erin Cuthbert (Chelsea), Ada Hegerberg (Lyon), Eugénie Le Sommer (Lyon), Pernille Harder (Wolfsburg), Karen Carney (Chelsea).

  X02762
  Foto: LISI NIESNER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal