Magnus slo "hele verden"

Magnus Carlsen møtte tre av verdens ypperste sjakkspillere i New York, og slo dem alle sammen på én gang.

Video Carlsen

- Jeg var litt nervøs, for jeg visste ikke hva jeg gikk til, sa Carlsen til turneringens hjemmeside rwcc.g-star.com rett etter avgjørelsen, som falt etter 44 trekk.

Den norske 19-åringen skaffet seg tidlig et overtak, og det ble etterhvert bare et spørsmål om hvor mange trekk det ville ta før seieren var sikret.

Hvor stor er denne prestasjonen? Si hva du mener om det nederst i artikkelen!

De tre stormestrene Hikaru Nakamura, Judti Polgar og Maxime Vachier-Lagrave stilte opp på samme lag mot Carlsen. De tre skulle foreslå hvert sitt trekk, som tilskuerne skulle stemme over.

Magnus Carlsen satt i en leilighet på Manhattan i New York, mens stormestrene var et annet sted. Publikum stemte fra hele verden via internett.

Siste nytt

 • Tap på hjemmebane for Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på et smertefullt 1-4 tap på hjemmebane natt til fredag. Zuccarello sa etter kampen at han ikke har mye tid igjen i klubben: – Det er tre dager igjen til jeg mest sannsynlig ikke spiller her lenger.

  NHL: Minnesota Wild at New York Rangers
  Foto: Adam Hunger / Reuters
 • Ruud til kvartfinale i Rio

  Casper Ruud er videre til kvartfinalen i ATP-grusturneringen i Rio de Janeiro. Ruud spilte mot portugiseren João Sousa, som er ranket som nummer 40 i verden, men nordmannen slet seg til seier til slutt. I kvartfinalen møter han Laslo Djere

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • Ulset akkurat utenfor pallen

  Nils Erik Ulset endte på 4. plass på torsdagens normaldistanse i para-VM i skiskyting i Canada. Ulset, som alt har tatt et sølv, bommet to ganger. Han var et snaut minutt fra bronsen og tre minutter bak gullvinner Benjamin Daviet fra Frankrike.

  Nils Erik Ulset
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal