Magnus Carlsen årets elev

Magnus Carlsen ble fredag kveld kåret til årets idrettselev ved Norges Toppidrettsgymnas i Bærum.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Jeg er fornøyd og svært stolt på sjakklinjas vegne, sier lærer Simen Agdestein.

- Det er litt amerikansk med slike priser, men lik fult en fin fjær i hatten. Konkurransen om prisen har vært beinhard i år, men Magnus har virkelig fortjent den!

- Magnus har vært og trent med oss på NTG siden han var 9 år, og han har vært her siden.

Les alle saker om Magnus Carlsen!

Agdestein mener hans innsats som lærer kun er en liten brikke i Carlsens suksess. Miljøet på skolen er mye viktigere enn hvem som er lærer.

- Min jobb er å skape et godt miljø, og å samle de beste talentene. Jeg tar ingen kreditt for Magnus suksess, men jeg får det jo. Men all æren skal gå til familien hans, de er de som har støttet ham og lagt forholdene til rette.

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Agdestein vil gjerne ha flere søkere til sjakklinja på NTG. Det er knallhard kniving om plassene, men slik skal det være, om vi skal ha tak i de beste, sier han.

Sterke kandidater

Det var flere elever som hadde utmerket seg sportslig det siste året, sier sportsdirektør ved NTG Sindre Bergan til NRK Sjakk.

Magnus Carlsen får pris

Tidligere i år fikk Carlsen en spesialpris under Idrettsgallaen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

De andre nominerte til prisen var snowbordkjøreren Mikkel Bang som tok to tredjeplasser i x-games sist vinter og golfspilleren Anders Kristiansen som ble juniorverdensmester sommeren 2008.

- Statuttene for prisen går kun på prestasjoner innen sport/idrett, og det var ingen tvil om at Magnus sine prestasjoner det siste året og hans plass på verdensrankingen har vært utslagsgivende. Magnus Carlsen er i dag en av verdens aller beste innen sjakk, som er en idrett som bedrives av mange millioner mennesker i alle, sier Bergan.

Les også: Carlsen hedret på idrettsgallaen

Juryen for kåringen har bestått av 28 trenere fra 15 idretter ved NTG Bærum som ved en demokratisk prosess har kommet frem til at Magnus er den beste blant avgangselevene.

Siste nytt

 • Arsenal tok sin tiende strake seier

  Anført av en svært leken Mesut Özil tok Arsenal sin sjuende strake seier i Premier League da Leicester ble slått 3-1 på hjemmebane mandag. Med tre nye poeng klatret Arsenal opp på fjerdeplass i ligaen med sine 21 poeng.

  Mesut Özil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Lyngby vil sparke Nicki Bille

  Den tidligere Rosenborg-spissen Nicki Bille Nielsen blir trolig oppsagt av Lyngby etter at han mandag ble pågrepet av politiet i København. Bille er siktet av politiet etter å ha opptrådt truende.

  Nicki Bille Nielsen
  Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag