Hopp til innhold

Magnus Carlsen «sesongåpnet» med forrykende spill og seier

Magnus Carlsen spilte periodevis formidabel angrepssjakk og beseiret enkelt Aleksej Sarana da den nye Champions Chess Tour-sesongen ble innledet mandag.

Carlsen vant to strake partier og fulgte opp med remis i det tredje. Dermed var det ikke nødvendig å spille det fjerde og siste partiet i duellen.

Den norske sjakkstjernen brukte kun 32 trekk på å slå Sarana i første parti. Russeren fikk raskt kjempeproblemer i stillingen etter åpningen, mens Carlsen spilte raskt og presist.

Dermed fikk nordmannen en kanonstart på årets første turnering i Champions Chess Tour.

Parti nummer to endte også med seier, men der kom Carlsen svært skjevt ut, før han hentet seg inn og vant etter en svært overbevisende avslutning.

– Veldig, veldig bra. I parti én valset han over sin motstander. I parti to var åpningen en liten skandale, spør du meg. Han havnet virkelig på tynn is, men kom tilbake og skapte problemer for sin motstander, sa TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer på kanalens sending. (NTB)

Norway Chess
Foto: Carina Johansen / NTB

Siste nytt

 • Skistad vant etter dramatisk spurt

  Etter en dramatisk spurt mot verdensmester Jonna Sundling fra Sverige, tok Kristine Stavås Skistad seieren i bysprinten i Tallinn tirsdag kveld. Dete var Konnerud-løperens fjerde seier på rad i verdenscupen.

  Sundling kom først inn på det korte oppløpet, men den norske rivalen snek seg forbi på utsida. Så tett på var hun at NRKs kommentatorer advarer om at juryen må se på episoden.

  – Det var morsomt, jeg er veldig glad, sier Skistad i det offisielle seiersintervjuet.

  VOg-PxZR_xM
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Medier: Haikin nær overraskende retur til Bodø/Glimt

  Bodø/Glimt er i ferd med å hente målvakten Nikita Haikin tilbake til klubben etter et kort englandsopphold, skriver Nettavisen og flere medier.

  Tirsdag ettermiddag landet målvakten på Bodø lufthavn. Ifølge Nettavisen , TV 2 og Avisa Nordland er han der for å signere en kontrakt med eliteserieklubben.

  Haikin hadde stor suksess som Glimt-spiller, men valgte å gi seg i klubben etter forrige sesong for å prøve lykken utenlands. Valget landet på Bristol City på nivå to i England, der han har vært annenkeeper de siste månedene.

  Haikins kontrakt med Bristol City varer kun fram til sommeren, og den er angivelig i ferd med å bli terminert.

  Etter at Haikin forlot Glimt, har Julian Faye Lund vært keeper i laget. Samtidig har klubben ikke lagt skjul på at den jakter en ny førstekeeper. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Bodø/Glimt
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Barcelonas anke avvist – stortalent kan dra gratis til sommeren

  Barcelona fikk anken sin mot La Liga i Gavi-saken avvist. Det betyr at supertalentet kan gå gratis til sommeren dersom klubben ikke får økonomien på plass.

  I sommer tok Gavi steget opp på Barcelonas førstelag og ble registrert som en A-lagsspiller i klubben. Det mente La Liga at Barcelona ikke kunne gjøre, og de nektet Gavi status som seniorspiller ettersom det ville overstige klubbens lønnstak.

  Saken gikk videre til den spanske domstolen, hvor La Liga vant fram. Barcelona anket så dommens beslutning, men fikk tirsdag anken avvist ettersom de ikke forholdt seg til den spanske domstolens frist.

  Det betyr av Gavi fortsatt har status som ungdomsspiller, og at kontrakten han signerte med Barcelona sist sommer til 2026, ikke er gyldig.

  Dermed må både klubb og spiller forholde seg til den tidligere kontrakten, som går ut allerede til sommeren. (NTB)

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste