NBA-stjernene trodde ikke sine egne øyne: – Han er ikke menneskelig!

Basketspilleren Stephen Curry blir omtalt som idrettsverdenens største fenomen for tiden. I natt leverte 27-åringen sitt foreløpige mesterverk.

Stephen Curry

JUBELSCENER: Selv ikke Stephen Curry selv kunne tro at han traff det siste skuddet nesten fra midtbanen.

Foto: J Pat Carter / Afp

Det var én formulering som gikk igjen da NBA-spillere tok til Twitter i samlet flokk natt til søndag: «Han er ikke menneskelig.»

Da hadde Golden State Warriors' Stephen Curry nettopp avgjort kampen mot Oklahoma City Thunder i siste sekund av ekstraomgangene - med et skudd rett i kurven nesten fra midtbanen. Kommentatorene lo og ristet oppgitt på hodet mens Curry danset og skrek i glede over skuddet, som NBA selv har lagt ut på Youtube:

Den lille ballmagikeren scoret tolv trepoengere og endte på 46 poeng. Spillere på andre lag trodde ikke sine egne øyne foran TVen:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Flere NBA-rekorder

Curry satte en rekke rekorder. Han tangerte blant annet rekorden for flest trepoengere i én kamp med tolv. Han fyrte han løs fra alle distanser og vinkler, gjerne flere meter bak trepoengslinja.

Stephen Curry, Kyle Singler

GLOHEIT: Stephen Curry setter ny NBA-rekord med sin 287. trepoenger i sesongen.

Foto: Sue Ogrocki / Ap

Han er også den første som har scoret ti trepoengere i to kamper på rad.

– Jeg er i sonen nå. Dette er rimelig spesielt, sier Curry, som scoret 46 poeng.

Dramatisk kamp

Kampen, som endte 121-118, blir allerede kalt tidenes beste kamp i grunnserien i NBA.

Warriors, som jager tidenes seiersrekord, lå under mesteparten av oppgjøret. Det meste pekte mot tap da Curry plutselig lå på parketten og vred seg i smerte etter et overtråkk rett etter pause.

Men Curry reiste seg, og Warriors kom stormende tilbake da han begynte å regne inn trepoengere. Andre Iguodala sendte kampen til ekstratid da han iskaldt satte to straffer i siste sekund av ordinær tid. Før Curry altså avgjorde fra midtbanen i siste sekund.

Historisk god spiller

NRK skrev allerede i desember at Stephen Curry kunne være i ferd med å levere historiens beste sesong av en NBA-spiller. Siden da har den spinkle superstjernen bare fortsatt.

I natt gikk han forbi den gamle NBA-rekorden på 287 trepoengere i én sesong - og det er fortsatt 24 kamper igjen å spille! Han er i rute til å treffe nesten 400 langskudd i år, et absurd antall når man tenker på at bare fire spillere har vært over 250.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg kunne nærme meg 300 så tidlig i sesongen. Det gir ikke mening engang, sier Curry til ESPN.

Kan ta tidenes seiersrekord

Golden State Warriors har nå vunnet 53 av 58 kamper, og er dermed i rute til å slå den legendariske rekorden til Michael Jordans Chicago Bulls: 72 seire og bare 10 tap. I all hovedsak på grunn av Stephen Curry.

Så hvem er egentlig Stephen Curry? Les vårt portrett fra desember!

Siste nytt

 • Engelsk fotball hedrer Maradona

  Under fredagens kveldskamp mellom Crystal Palace og Newcastle i Premier League, ble det satt av tid til å hedre den avdøde fotballegenden, Diego Maradona.

  Det ble gjort med svarte sørgebånd og ett minutts applaus før kampstart.

  Markeringen skal bli gjort under alle helgens kamper i den øverste divisjonen i England.

  QoV0T4IGy6U
  Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
 • Carlsen vant første semifinalekamp

  Magnus Carlsen leder semifinalen mot Jan Nepomnjasjtsjij i første turnering i Champions Chess Tour, men underveis levde han farlig flere ganger.

  Nordmannen er i føringen 2,5-1,5 etter semifinalens fire første hurtigsjakkpartier.

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • – Blatter og Platini etterforskes

  De tidligere fotballtoppene Sepp Blatter og Michel Platini kan igjen være i trøbbel. Ifølge nyhetsbyrået AFP gransker påtalemyndighetene i Sveits dem begge for bedrageri.

  Det får nyhetsbyrået AP bekreftet i en uttalelse fra den sveitsiske påtalemyndigheten.

  Blatter og Platini er begge blitt avhørt i Bern de siste ukene. Flere vitner har også måttet svare på spørsmål.

  Inntil for fem år siden var Blatter og Platini to av fotballens mektigste menn.

  Blatter måtte gå av som president for Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) og Platini måtte forlate Det europeiske fotballforbundet (Uefa) etter at skandalesaker om korrupsjon begynte å rulle.

  Platini og Blatter
  Foto: DESK / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal