NBA-stjernene trodde ikke sine egne øyne: – Han er ikke menneskelig!

Basketspilleren Stephen Curry blir omtalt som idrettsverdenens største fenomen for tiden. I natt leverte 27-åringen sitt foreløpige mesterverk.

Stephen Curry

JUBELSCENER: Selv ikke Stephen Curry selv kunne tro at han traff det siste skuddet nesten fra midtbanen.

Foto: J Pat Carter / Afp

Det var én formulering som gikk igjen da NBA-spillere tok til Twitter i samlet flokk natt til søndag: «Han er ikke menneskelig.»

Da hadde Golden State Warriors' Stephen Curry nettopp avgjort kampen mot Oklahoma City Thunder i siste sekund av ekstraomgangene - med et skudd rett i kurven nesten fra midtbanen. Kommentatorene lo og ristet oppgitt på hodet mens Curry danset og skrek i glede over skuddet, som NBA selv har lagt ut på Youtube:

Den lille ballmagikeren scoret tolv trepoengere og endte på 46 poeng. Spillere på andre lag trodde ikke sine egne øyne foran TVen:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Flere NBA-rekorder

Curry satte en rekke rekorder. Han tangerte blant annet rekorden for flest trepoengere i én kamp med tolv. Han fyrte han løs fra alle distanser og vinkler, gjerne flere meter bak trepoengslinja.

Stephen Curry, Kyle Singler

GLOHEIT: Stephen Curry setter ny NBA-rekord med sin 287. trepoenger i sesongen.

Foto: Sue Ogrocki / Ap

Han er også den første som har scoret ti trepoengere i to kamper på rad.

– Jeg er i sonen nå. Dette er rimelig spesielt, sier Curry, som scoret 46 poeng.

Dramatisk kamp

Kampen, som endte 121-118, blir allerede kalt tidenes beste kamp i grunnserien i NBA.

Warriors, som jager tidenes seiersrekord, lå under mesteparten av oppgjøret. Det meste pekte mot tap da Curry plutselig lå på parketten og vred seg i smerte etter et overtråkk rett etter pause.

Men Curry reiste seg, og Warriors kom stormende tilbake da han begynte å regne inn trepoengere. Andre Iguodala sendte kampen til ekstratid da han iskaldt satte to straffer i siste sekund av ordinær tid. Før Curry altså avgjorde fra midtbanen i siste sekund.

Historisk god spiller

NRK skrev allerede i desember at Stephen Curry kunne være i ferd med å levere historiens beste sesong av en NBA-spiller. Siden da har den spinkle superstjernen bare fortsatt.

I natt gikk han forbi den gamle NBA-rekorden på 287 trepoengere i én sesong - og det er fortsatt 24 kamper igjen å spille! Han er i rute til å treffe nesten 400 langskudd i år, et absurd antall når man tenker på at bare fire spillere har vært over 250.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg kunne nærme meg 300 så tidlig i sesongen. Det gir ikke mening engang, sier Curry til ESPN.

Kan ta tidenes seiersrekord

Golden State Warriors har nå vunnet 53 av 58 kamper, og er dermed i rute til å slå den legendariske rekorden til Michael Jordans Chicago Bulls: 72 seire og bare 10 tap. I all hovedsak på grunn av Stephen Curry.

Så hvem er egentlig Stephen Curry? Les vårt portrett fra desember!

Siste nytt

 • Mikkelsen leder sin klasse

  Andreas Mikkelsen leder WRC2-klassen klart etter fredagens etappe i Rally Monte-Carlo. Totalt er Elfyn Evans i ledelsen, men Sébastien Ogier kjører fortest.

  Mikkelsen er på 7.-plass i sin Skoda Fabia, men han er klart best av deltakerne i WRC2-klassen.

  – Jeg nyter dette. Jeg har en god luke nå, og det gir en god følelse, for vi føler ikke at vi presser særlig hardt. Jeg synes bilen er fantastisk under disse forholdene, sa Mikkelsen ifølge WRCs nettsted etter fullført dagsetappe.

  Oliver Solberg, som konkurrerer på svensk lisens, er på 13.-plass totalt etter fredagens kjøring.

  Rallyet fortsetter lørdag og avsluttes søndag.

  Andreas Mikkelsen
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Bare nesten for Island

  Seier til Island over Frankrike i hovedrunden i VM ville gi Norge hjelp, og oppgjøret ble av den spennende sorten. Lagene fulgte hverandre tett hele veien, og til pause ledet franskmennene med to. Island slo tilbake i andre omgang, men helt på tampen mistet de overtaket. Da vant Frankrike 28-26 og er med det oppe på åtte poeng i gruppa i Egypt.

  – Jeg er av den tro at det franske laget vil spille bra nok til å slå Portugal på søndag, men jeg er litt skeptisk nå, sier NRKs ekspert Håvard Tvedten.

  For Norge må først slå Algerie, og er avhengig av fransk poeng mot Portugal, eller at portugiserne vinner med sju mål eller mer for å nå kvartfinalen.

  w5rr7HxYzFE
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Reuters
 • V-cupseier til Saltvik Pedersen

  Paraalpinisten Jesper Saltvik Pedersen vant fredagens slalåmrenn i verdenscupen i Veysonnaz i Sveits, etter tre 2.-plasser på rad i storslalåm.

  – Det er veldig digg å være i gang med seier. Jeg har hatt noen 2.-plasser, og det er herlig å være tilbake på toppen, sa Pedersen.

  – Den første omgangen var litt rotete, men jeg ledet med noen hundredeler. I finaleomgangen gikk det bedre, og jeg økte ledelsen.

  Han seiret 0,26 sekund foran nederlenderen Jeroen Kampschreur, som slo ham i storslalåm både onsdag og torsdag. Tirsdag kjørte Kampschreur ut, men da var det italienske René De Silvestro som henviste Pedersen til 2.-plassen.

  Det skal være slalåmrenn også lørdag.

  Jesper Saltvik Pedersen
  Foto: Thomas Brun / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal