NRK Meny
Normal

Magisk skru reddet Kongsvinger: – Han curler den inn som en bowlingkule

Adem Güven sendte hele Gjemselund til himmels i det han sikret semifinale fra spiss vinkel. Nå håper han å slippe Rosenborg i neste kamp.

Se Güvens fantastiske mål her.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er en fantastisk prestasjon. Han curler den inn som en bowlingkule, utbrøt NRKs ekspertkommentator Tom Nordlie i det Adem Güven sendte Kongsvinger opp i ledelsen og til semifinale i cupen.

På stillingen 1-1 fikk Mikael tredd ballen igjennom Sandefjordforsvaret og rett til Güven på høyre side. Keeper Gundersen valgte å løpe ut for å møte Kongsvingerspilleren.

– Skjønner fremdeles ikke hvordan den gikk inn

Men i samme øyeblikk Gundersen nådde frem skrudde Güven ballen inn fra spiss vinkel. Den trillet sakte men sikkert inn mellom stengene i Sandefjord-målet. Til tross for at midtstopper Christer Reppesgaard Hansen var centimetere unna å redde de blåkledde.

– Det er noen som hevder det var selvmål, men jeg vil helst kreditere angriperen, sier Nordlie som hadde utnevnt Kongsvingers nummer ni til banens beste allerede før det avgjørende målet.

hopp

JUBEL: Adem Güven og Kongsvinger kunne juble for sin første semifinale på 20 år.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg blir overrasket om Güven ikke spiller i eliteserien neste år.

I tillegg til cupsuksessen ligger Hedmarksklubben på kvalikplass og kjemper om å nå eliteserien neste år.

– De scorer et fantastisk mål. Jeg skjønner fremdeles ikke hvordan den gikk inn, sier Sandefjord-trener Lars Bohinen etter kampen.

Usikker på målscoreren

Rett etter kampen var det derimot diskusjon om hvem som skulle krediteres målet. Ved første øyekast virket det som om Gundersen var borti ballen før den skrudde inn mot mål. Men ved et nærmere øyekast kunne man se at den skrur rundt keeperen.

– Jeg var nok litt heldig. Det var utrolig deilig å se den gå inn, men det er nok mitt mål, sa Güven til NRK etter kampen.

Rett etter kom spørsmålet om Hansen sendte ballen i eget nett da han prøvde å klarere den på streken. Men ballen hadde allerede trillet over streken.

Dermed er Kongsvinger i sin første semifinale siden 1996. De har aldri vært i en finale og håper å skrive historie i en semifinale der de håper på så enkel motstand som mulig.

– Det er nok Rosenborg som er det beste laget i hele Norge akkurat nå. Så jeg håper vi møter hvem som helst bare ikke dem, avslutter Güven.

jubel

SUKSESS: I tillegg til å juble for semifinale, kjemper Kongsvinger om å rykke opp til eliteserien neste sesong. Her jubler Fredrik Pålerud og Kongsvinger sammen med hjemmefansen etter kvartfinalen torsdag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Siste nytt

 • Styrer mot stort underskudd

  De foreløpige regnskapstallene fra Norges Cykleforbund viser et underskudd på 17,5 millioner kroner. Egenkapitalen er borte, og sykkel-VM i Bergen får skylden, skriver NTB.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Ishockey, finale
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner
OL i Pyeongchang: Langrenn 30 km, kvinner