NRK Meny
Normal

Magisk skru reddet Kongsvinger: – Han curler den inn som en bowlingkule

Adem Güven sendte hele Gjemselund til himmels i det han sikret semifinale fra spiss vinkel. Nå håper han å slippe Rosenborg i neste kamp.

Se Güvens fantastiske mål her.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er en fantastisk prestasjon. Han curler den inn som en bowlingkule, utbrøt NRKs ekspertkommentator Tom Nordlie i det Adem Güven sendte Kongsvinger opp i ledelsen og til semifinale i cupen.

På stillingen 1-1 fikk Mikael tredd ballen igjennom Sandefjordforsvaret og rett til Güven på høyre side. Keeper Gundersen valgte å løpe ut for å møte Kongsvingerspilleren.

– Skjønner fremdeles ikke hvordan den gikk inn

Men i samme øyeblikk Gundersen nådde frem skrudde Güven ballen inn fra spiss vinkel. Den trillet sakte men sikkert inn mellom stengene i Sandefjord-målet. Til tross for at midtstopper Christer Reppesgaard Hansen var centimetere unna å redde de blåkledde.

– Det er noen som hevder det var selvmål, men jeg vil helst kreditere angriperen, sier Nordlie som hadde utnevnt Kongsvingers nummer ni til banens beste allerede før det avgjørende målet.

hopp

JUBEL: Adem Güven og Kongsvinger kunne juble for sin første semifinale på 20 år.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg blir overrasket om Güven ikke spiller i eliteserien neste år.

I tillegg til cupsuksessen ligger Hedmarksklubben på kvalikplass og kjemper om å nå eliteserien neste år.

– De scorer et fantastisk mål. Jeg skjønner fremdeles ikke hvordan den gikk inn, sier Sandefjord-trener Lars Bohinen etter kampen.

Usikker på målscoreren

Rett etter kampen var det derimot diskusjon om hvem som skulle krediteres målet. Ved første øyekast virket det som om Gundersen var borti ballen før den skrudde inn mot mål. Men ved et nærmere øyekast kunne man se at den skrur rundt keeperen.

– Jeg var nok litt heldig. Det var utrolig deilig å se den gå inn, men det er nok mitt mål, sa Güven til NRK etter kampen.

Rett etter kom spørsmålet om Hansen sendte ballen i eget nett da han prøvde å klarere den på streken. Men ballen hadde allerede trillet over streken.

Dermed er Kongsvinger i sin første semifinale siden 1996. De har aldri vært i en finale og håper å skrive historie i en semifinale der de håper på så enkel motstand som mulig.

– Det er nok Rosenborg som er det beste laget i hele Norge akkurat nå. Så jeg håper vi møter hvem som helst bare ikke dem, avslutter Güven.

jubel

SUKSESS: I tillegg til å juble for semifinale, kjemper Kongsvinger om å rykke opp til eliteserien neste sesong. Her jubler Fredrik Pålerud og Kongsvinger sammen med hjemmefansen etter kvartfinalen torsdag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Siste nytt

 • Ni Bulatovic-mål holdt ikke

  Katarina Bulatovic scoret ni mål for Montenegro, men det var Allison Pineau og Frankrike som tok seieren i VM-kvartfinalen i håndball tirsdag kveld.

  Frankrike vant til slutt 25–22, og møter Sverige i semifinalen fredag.

  Allison Pineau
  Foto: Hendrik Schmidt / AFP
 • Burnley klatret til fjerdeplass

  Et sent mål av Ashley Barnes sikret Burnley 1-0-seier over Stoke tirsdag kveld.

  Seieren gjør at Burnley klatrer forbi Liverpool, Arsenal og Tottenham, og legger seg på fjerdeplass i Premier League – med én kamp mer spilt enn lagene bak.

  Burnley's
  Foto: Paul Ellis / AFP
 • Willian lekte seg mot Huddersfield

  Willian scoret ett og var nest sist ballen på to mål da Chelsea vant 3–1 borte mot Huddersfield tirsdag kveld.

  Tiemoue Bakayoko, Willian og Pedro ga Chelsea ledelsen 3–0 før Laurent Depoitre stanget inn et trøstemål på overtid.

  Willian
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal