Hopp til innhold

Magath latterliggjør Riise

Både John Arne Riise og Brede Hangeland har kritisert Fulham-trener Felix Magath tidligere. Nå slår den tyske treneren tilbake mot spillere «uten suksess».

maggga

Felix Magath kritiserer John Arne Riise og Brede Hangeland.

Foto: Scanpix

John Arne Riise gikk tidligere i år ut og kritiserte Fulham-trener Felix Magath. Riise mente at tyskerens treningsøkter var for harde og tilhørte fortiden.

Den norske venstrebacken var krass i sin kritikk og mente at treneren har skylt alt klubben står for ned i do.

magath

Felix Magath bekriver John Arne Riise som en spiller uten suksess.

Foto: GEOFF CADDICK / Afp
Nå slår Magath tilbake mot nordmannen.

– Hvorfor spør du om spillere som ikke har noe suksess?, spurte treneren tilbake til journalisten som konfronterte Magath med Riises uttalelser.

– Hvorfor ringer du ikke Raul i stedet? Har du hørt om han? Han er den mestscorende i mesterligahistorien og har spilt under meg. Du kan ringe Ivan Rakitic, han spiller i Barcelona nå. Han spilte for meg for noen år siden, fortsatte treneren.

Sarkastiske Magath

Også Brede Hangeland, som ikke fikk videre kontrakt i klubben, har vært kritisk til Magath og tyskeren kom med en lang tirade mot de norske spillerne og norsk fotball.

– Jeg har aldri vært trener for det norske fotballandslaget, jeg er ikke ansvarlig for at det norske fotballandslaget ikke er suksessfullt og ikke spilte i VM eller EM. Jeg vet ikke hvorfor, for de har gode spillere. De må ha en dårlig manager tror jeg. Det finnes ingen forklaring hvis du har så gode spillere og ikke har suksess, sa Magath sarkastisk.

John Arne Riise ønsker ikke å kommentere tyskerens utspill i detalj, men i en mail til NRK skriver venstrebackens manager, Lars Gilleberg, følgende:

«John Arne kjenner ikke igjen påstandene journalisten kommer med om kritikk for for hard trening osv. Dette er å lage suppe på spiker. Vanskelig å kommentere på en seriøs måte. Men uansett, John Arne ønsker tyskeren lykke til med sesongen og håper Fulham ligger i toppen til jul.»

– Riise og Hangeland var på bunnen før jeg kom

Også spillere som spilte under Magath i Tyskland har vært kritiske til hans strenge og harde treningsregime.

Sist sesong tok Magath over Fulham underveis i sesongen, men han klarte ikke å forhindre at laget rykket ned til Championship. Treneren er derimot ikke villig til å ta mye ansvar for akkurat det.

– Riise og Hangeland var en del av laget før jeg kom inn. Hvorfor tar du ikke med i spørsmålet at John Arne Riise og Brede Hangeland var på bunnen av tabellen uten min ledelse. Jeg hadde ingenting med det å gjøre, mener Magath.

Siste nytt

 • Molde-tap i Europaligaen

  Molde møtte Qarabag under spesielle omstendigheter. Det aserbajdsjanske laget hører egentlig hjemme i Nagorno-Karabakh, hvor det på nytt brøt ut krig denne uka.

  Da gikk Aserbajdsjan til angrep, med mål om å integrere terreroritet i deres landområder. Store deler av befolkningen i området er armenere.

  Les mer om konflikten her.

  Qarabag har lenge spilt hjemmekampene sine i hovedstaden Baku, 350 kilometer fra krigssonen. Og det var her de møtte Molde til dyst i Europaligaen.

  Det norske laget fikk tidlig store problemer, og etter 55 minutter klarte de ikke lenger stå imot. Da sendte Leandro Andrade vertene i føringen med en volley i det lengste hjørnet.

  Romsdalsklubben hadde noen brukbare sjanser på tampen av andre omgang, men måtte se seg slått i gruppespillets første kamp. Häcken og Leverkusen er også i deres gruppe.

  ecUPVIzcaMg
  Foto: AP
 • Kolstad-tap i mesterligaen

  Kolstad hevet seg etter en svak periode før pause og ga polske Kielce kamp i 30-32-nederlaget hjemme i Champions League.

  Tapet kom i trønderlagets første CL-oppgjør foran eget publikum i Trondheim Spektrum. Det skjedde mot sist sesongs tapende mesterligafinalist.

  VnoGGbxVzeA
  Foto: NTB
 • – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert

  Alexia Putellas demper ikke den skarpe tonen foran fredagens kamp mot Sverige. Hun mener syndene i Spanias fotballforbund går langt tilbake i tid.

  Den dobbelte Ballon d'Or-vinneren holdt ikke igjen da hun møtte pressen dagen før nasjonsligapremieren i Göteborg.

  – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår, sa Putellas.

  Barcelonas midtbanespiller var i sommer med på å vinne VM-gull med Spania. Siden har det vært kaos rundt laget og det spanske fotballforbundet.

  Bråket ble utløst da daværende fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen under VMs medaljeseremoni. Etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte Spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet.

  Etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits. Fotballforbundet i Spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken. (NTB)

  GjIB8L7fP_Q
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste