NRK Meny
Normal

Magath latterliggjør Riise

Både John Arne Riise og Brede Hangeland har kritisert Fulham-trener Felix Magath tidligere. Nå slår den tyske treneren tilbake mot spillere «uten suksess».

maggga

Felix Magath kritiserer John Arne Riise og Brede Hangeland.

Foto: Scanpix

John Arne Riise gikk tidligere i år ut og kritiserte Fulham-trener Felix Magath. Riise mente at tyskerens treningsøkter var for harde og tilhørte fortiden.

Den norske venstrebacken var krass i sin kritikk og mente at treneren har skylt alt klubben står for ned i do.

magath

Felix Magath bekriver John Arne Riise som en spiller uten suksess.

Foto: GEOFF CADDICK / Afp
Nå slår Magath tilbake mot nordmannen.

– Hvorfor spør du om spillere som ikke har noe suksess?, spurte treneren tilbake til journalisten som konfronterte Magath med Riises uttalelser.

– Hvorfor ringer du ikke Raul i stedet? Har du hørt om han? Han er den mestscorende i mesterligahistorien og har spilt under meg. Du kan ringe Ivan Rakitic, han spiller i Barcelona nå. Han spilte for meg for noen år siden, fortsatte treneren.

Sarkastiske Magath

Også Brede Hangeland, som ikke fikk videre kontrakt i klubben, har vært kritisk til Magath og tyskeren kom med en lang tirade mot de norske spillerne og norsk fotball.

– Jeg har aldri vært trener for det norske fotballandslaget, jeg er ikke ansvarlig for at det norske fotballandslaget ikke er suksessfullt og ikke spilte i VM eller EM. Jeg vet ikke hvorfor, for de har gode spillere. De må ha en dårlig manager tror jeg. Det finnes ingen forklaring hvis du har så gode spillere og ikke har suksess, sa Magath sarkastisk.

John Arne Riise ønsker ikke å kommentere tyskerens utspill i detalj, men i en mail til NRK skriver venstrebackens manager, Lars Gilleberg, følgende:

«John Arne kjenner ikke igjen påstandene journalisten kommer med om kritikk for for hard trening osv. Dette er å lage suppe på spiker. Vanskelig å kommentere på en seriøs måte. Men uansett, John Arne ønsker tyskeren lykke til med sesongen og håper Fulham ligger i toppen til jul.»

– Riise og Hangeland var på bunnen før jeg kom

Også spillere som spilte under Magath i Tyskland har vært kritiske til hans strenge og harde treningsregime.

Sist sesong tok Magath over Fulham underveis i sesongen, men han klarte ikke å forhindre at laget rykket ned til Championship. Treneren er derimot ikke villig til å ta mye ansvar for akkurat det.

– Riise og Hangeland var en del av laget før jeg kom inn. Hvorfor tar du ikke med i spørsmålet at John Arne Riise og Brede Hangeland var på bunnen av tabellen uten min ledelse. Jeg hadde ingenting med det å gjøre, mener Magath.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel: Tempo
VM sykkel
Semifinale i cupen, menn
VM-kveld
4-4-2 NM fotball: Semifinale Vålerenga - Sarpsborg 08
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08