NRK Meny
Normal

Mads Stokkelien har signert for Pelés tidligere klubb

Mads Stokkelien fortsetter karrieren i USA. 23-åringen fra Kristiansand har signert for New York Cosmos.

Mads Stokkelien

Mads Stokkelien jubler for opprykk til eliteserien etter siste seriekamp mot Bodø/Glimt 3. november i fjor. Sørlendingen velger imidlertid North American Soccer League fremfor norsk eliteserie neste år.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Stokkelien kom fredag hjem etter to hektiske dager i New York.

– Det har vært veldig spennende. Jeg har møtt klubbledelsen og trenere, fått omvisning på treningsanlegget, stadion og i klubblokalene, forteller Stokkelien til NRK.no.

Han har fått et godt inntrykk av klubben.

– Jeg lærte om klubbhistorien, fikk høre om ambisjonene og fikk et veldig godt førsteinntrykk. Alt er svært profesjonelt, sier Stokkelien.

Sørlendingen har signert kontrakt for kommende sesong som starter i april. Det var Dagbladet som først meldte om overgangen.

– Sesongen ligner den norske i den forstand at den går fra april til november, men den er annerledes inndelt. Det spilles først et mesterskap på våren, så et nytt mesterskap på høsten, forteller Stokkelien.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Laster Twitter-innhold

Stolte tradisjoner

New York Cosmos ble grunnlagt i 1970 og storheter som Pelé og Franz Beckenbauer har spilt for klubben.

– Det er den mest tradisjonsrike klubben i USA, når det kommer til fotball. Flere av verdens beste spillere har vært i klubben. Å komme til en klubb med slike tradisjoner er en opplevelse i seg selv, sier Stokkelien.

Klubben ble seriemestere i North American Soccer League i fjor. Ligaen regnes som nest øverst nivå, bak Major League Soccer. USA har imidlertid et annet system hvor man ikke rykker opp eller ned som i europeiske ligaer.

– North American Soccer League er en voksende liga som det er stor interesse for nå, sier Stokkelien.

Treneren tok kontakt

Klubbens trenere har vært jevnlig i kontakt med Stokkelien de siste ukene.

– Ting har skjedd veldig fort. Trenerne har ringt meg gjentatte ganger de siste ukene og gjentatt sin interesse for å få meg over. De sier at de ønsker min spillertype i laget for å ta nye steg og det er jo smigrende. De vant serien i fjor og har flere profiler hentet fra europeiske ligaer, så det er utvilsomt et godt lag jeg kommer til, sier Stokkelien.

I New York Cosmos treffer Stokkelien igjen en tidligere lagkamerat. Amerikanske Hunter Freeman spilte for Start i 2009-sesongen.

Noe helt nytt

Stokkelien har vært junior- og A-lagsspiller i Start, før han gikk til Stabæk i 2012. Livet som utenlandsproff i USA blir en helt ny opplevelse.

– Det blir veldig annerledes. Det var derfor det var viktig for meg å ta en tur over og se på forholdene, og lære mer om hvordan ting fungerer over der. Etter det jeg har sett virker det utrolig spennende.

– Jeg kan ikke vente med å flytte over og komme i gang, forteller 23-åringen.

Siste nytt

 • Ajeti-mål i Allsvenskan

  Bajram Ajeti scoret for Brommapojkarna da de tapte 1–3 mot Malmö FF i et oppgjør i Allsvenskan mandag. Det er nordmannens andre mål denne sesongen.

  Ajetis lag ligger nest sist etter én seier på de fem første kampene.

  Bajram Ajeti
  Foto: Lillestrøm Sportsklubb
 • Seriemeister etter anke-avslag

  AEK er gresk seriemeister etter at PAOK i dag tapte anken etter banestorminga i mars.

  PAOK blei trekt 3 poeng etter at klubbeigaren demonstrerte mot ei dommaravgjerd ved å storme bana med ein pistol.

  No blir poengstraffa ståande, og AEK har 8 poengs leiing på PAOK med to kampar att.

  Ivan Savvides, PAOK-eier
  Foto: HANDOUT / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal