NRK Meny
Normal

Etterforskes for rasistiske, sexistiske og homofobiske meldinger

Cardiff-eier Vincent Tan har overbrakt dokumenter med en rekke sjokkerende avsløringer om tidligere Cardiff-manager Malky Mackay til Det engelske fotballforbundet.

SOCCER-ENGLAND/ Cardiff

Malky Mackay er i hardt vær etter at en rekke rasistiske, sexistiske og homofobiske han har sendt ble overlevert til Det engelske fotballforbundet.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Vincent Tan

Vincent Tan har sendt inn dokumentasjonen til FA.

Foto: REBECCA NADEN / Reuters

Tidligere Cardiff-manager Malky Mackay skal ha sendt en rekke SMS'er og mailer med rasistisk, sexistisk og homofobisk innhold. Det engelske fotballforbundet (FA) skal nå sette i gang en etterforskning av han.

I desember fikk Mackay sparken som Cardiff-manager, og nå skal de upassende meldingene ha kostet han en ny jobb som Crystal Palace-manager. Like før seriestart trakk Tony Pulis seg som manager for laget, men Mackay blir ikke hans erstatter.

Mackays gamle sjef i Cardiff, Vincent Tan, skal ha hatt en finger med i spillet og sendt inn dokumentasjonen til FA. Bevismaterialet skal inneholde omlag 70.000 meldinger og 100.000 e-poster.

– En homofil slange

Den britiske avisen Daily Mail lister opp en rekke sjokkerende meldinger Mackay skal ha sendt. Han skal blant annet ha kalt en person for «en homofil slange». Om agenten Phil Smith skal Mackay ha skrevet «det er ingenting som å se en jøde se pengene gli mellom fingrene».

Den tidligere manageren sendte rundt et bilde innad i klubben som han kalte «Black Monopoly», der hver rute på monopolbrettet var en «gå i fengsel»-rute.

Om en av spillernes kvinnelige agent skal Mackay ha skrevet «jeg håper hun tilfredstillier behovene dine. Jeg tipper du ville elsket å sprette på puppene hennes».

Om en liste med potensielle nye signeringer skrev han «ikke mange hvite ansikter på den listen, men verdt å vurdere».

Mackay saksøkte Cardiff

Etter Mackay fikk sparken i Cardiff saksøkte skotten klubben. Han mente at klubben hadde urettmessig sparket han og krevde 77 millioner kroner av de. Ikke lenge etter trakk han derimot søksmålet og ba om unnskyldning til Tan.

Uenighetene mellom de to har pågått i lang tid og etter å ha overbrakt de avslørende dokumentene til FA, har Tan nok en gang gått til angrep på Mackay.

Tidligere Cardiff-spiller Ibrahim Farah går hardt ut mot Mackay:

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Ny nedtur for Djokovic

  Novak Djokovic jager forgjeves gammel form etter sine skadeproblemer. Onsdag slo 140.-rankede Martin Klizan ham ut av Barcelona Open, melder NTB.

  TENNIS-ATP-BARCELONA
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Eckhoff til Sør-Trøndelag skikrets

  Stian Eckhoff blir Sør-Trøndelag skikrets nye administrasjonssjef. Den avtroppende landslagstrener for de kvinnelige skiskytterne starter i jobben til høsten, melder NTB.

  Stafett 4 x 6 km skiskyting damer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Carlsen-remis mot Karjakin

  Med sorte brikker spilte Magnus Carlsen remis mot Sergej Karjakin i Shamkir Chess i Aserbajdsjan onsdag. Partiet endte uavgjort etter 30 trekk.

  Nordmannen står med fem remis og én seier etter seks runder.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid