NRK Meny
Normal

Maaseide i strid med miljøvernere

Idrettskjendisen vil bruke en av Norges største turistattraksjoner til å spille sandvolleyball.

Bjørn Maaseide spiller gjerne på Preikestolen
Foto: Fotomontasje / NRK

Flere miljøvernorganisasjoner reagerer nå på at det skal spilles en sandvolleyballkamp på toppen av prekestolen i Rogaland.

Kampen blir spilt for å promotere VM i sandvolleyball i Stavanger fra 25. juni, og det må brukes helikopter til å frakte 75 tonn sand opp på toppen av fjellet.

Vil bruke Preikestolen til sandvolleyball

- Upassende

Heller ikke Stavanger Turistforening liker ideen om sandvolleyball på Preikestolen.

- Preikestolen er et fantastisk fjellmassiv som gjør sterkt inntrykk på folk. Dette inntrykket kommer fram uten at en må ty til de utroligste hendelser, og sandvolleyball på Preikestolen er upassende, sier styreleder Per Hanasand.

Video nsps_upload_2009_5_13_20_7_25_681.gif

VIDEO: Volleyball på Prekestolen.

Må tenke på turister

Arrangør, sandvolleyballstjerne Bjørn Maaseide, forstår imidlertid lite av kritikken fra miljøforkjemperne. Han synes at arrangementet er utelukkende positivt.

- Det er finanskrise, hotellene sliter og vi må tenke på turister og Norge, sier han til NRK.

Lover å rydde opp

Maaseide ser ingen ulemper ved å bruke en av Norges store turistattralsjoner. Han lover at de skal rydde opp etter seg, og at ikke et eneste sandkorn blir igjen på Preikestolen.

- Dette er en av de fineste turistattraksjonene vi har i Norge, men som fremdeles er en bevart hemmelighet. Nå har vi muligheten til å vise den frem, forteller han.

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Høydepunkter fra dagen
Mester mot legende i vintersport
OL-magasin