NRK Meny
Normal

Maars Johnsen til nederlandsk fotball

Den norske landslagsspissen Bjørn Maars Johnsen forlater Hearts etter en trøblete sommer. Nå fortsetter han karrieren i nederlandske Ado den Haag.

Bjørn Maars Johnsen

PÅ VEI TIL NEDERLAND: Landslagsspiller Bjørn Maars Johnsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Johnsen ble tatt ut på det norske landslaget for første gang i juni, men på klubbnivå har de siste månedene vært tunge for den 195 centimeter høye spissen.

Han har vært ute av Hearts-troppen i hele sommer, og ble heller ikke med da skottene dro til Irland på treningsleir.

Manager Ian Cathro hevdet Johnsen ble igjen i Edinburgh for å komme i toppform, men angriperen har vært linket bort i hele sommer.

Bjørn Maars Johnsen

MOT SVERIGE: Bjørn Maars Johnsen i aksjon for Norge mot Sverige på Ullevaal i juni.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Enige

Johnsen var ikke vært på banen i noen av lagets fire treningskamper og fire cupkamper. Lørdag så han på da Hearts røk ut av ligacupen etter et skuffende hjemmetap mot Dunfirmline.

Bolton har vært nevnt som en mulig ny klubb for 25-åringen, men nå virker det å være klart at Ado den Haag og Nederland blir neste stoppested.

Etter det NRK erfarer er klubbene enige om en overgangssum for spilleren som har scoret sju mål på 37 kamper for Hearts.

Planen er at Johnsen skal gjennomføre den medisinske sjekken mandag, og skriver under dersom partene blir enige om den personlige kontrakten. Selv ønsker han ikke å kommentere saken.

Bjørn Maars Johnsen klar for ny klubb.

BEKREFTET KLAR: Mandag kveld opplyste klubben at nordmannen har signert en treårskontrakt.

Foto: adodenhaag.nl

Mandag kveld kom bekreftelsen fra klubben. Johnsen har signert en treårskontrakt og får drakt nummer ni.

– Jeg gleder meg til denne utfordringen, forteller den norske spissen.

Var usikker på fremtiden

Det betyr kamper mot Martin Ødegaard, Dennis Johnsen og Morten Thorsby i Heerenveen, Jonas Svensson i AZ Alkmaar, Ruben Yttergård Jenssens Groningen og Emil Hanssons Feyenoord for spissen med norsk far og amerikansk mor.

– Jeg er usikker på fremtiden. Det skjer store endringer i Hearts nå. Jeg har stortrivdes i klubben, men vet ikke hva som vil skje. Jeg håper på en rask avklaring om jeg skal bli der eller bytte klubb, sa Johnsen til NRK i juni.

Ado den Haag mistet nylig to av sine spisser, og har vært på utkikk etter en målscorer foran seriestarten hjemme mot Utrecht 11. august. De gule og grønne endte på 11. plass i den nederlandske æresdivisjonen forrige sesong.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner