NRK Meny
Normal

Må redegjøre for Hamre

Valgkomiteen i idrettsforbundet vil be om redegjørelse fra Norges Cyckleforbund etter voldsbekyldningene mot presidentkandidat Bjørn Hamre.

Bjørn Hamre
Foto: NRK

- Jeg vil be om en redegjørelse fra Norges Cyckleforbund som har foreslått Bjørn Hamre til Idrettsstyret, sier leder av valgkomiteen Rolf Nyhus til NRK.

Hvorfor det ?

- Jeg synes at det er naturlig at vi får en redegjørelse fra det leddet i organisasjonen som har foreslått Bjørn Hamre slik at vi får en belysning av saken i forhold til de sakene som har fremkommet, sier Nyhus videre.

Stoler på Hamre

President i Norges Cykleforbund, Erik M. Aarethun, har ingen tiltro til voldsanklagene, han stoler på Hamres versjoner av episodene. Han lover at valgkomiteen skal få en redegjørelse, men de kommer ikke til å trekke Hamres kandidatur.

- Vi mener at Hamre er en svært god kandidat. Sannsynligvis den beste som er lansert til å lede norsk idrett inn i framtiden. Han kjenner blant annet idretten fra A til Å, og det er trolig mer enn de andre som er lansert som presidentkandidater, sier Erik M. Aarethun.

 

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting