Må prioritere studiene: – For dumt å feige ut nå

LILLEHAMMER (NRK): Astrid Uhrenholdt Jacobsen innrømmer at medisinstudiene har førsteprioritet frem til jul. Men etter lørdagens svake 15 kilometer fikk skiløperen beskjed om å legge vekk bøkene.

astrid jacobsen

LESER MELLOM KONKURRANSENE: Medisinstudiet er krevende, noe Astrid Urenholdt Jacobsen har fått erfare. Hun blir med til Davos neste helg, men skal bruke all ledig tid til eksamensforberedelser.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det norske førstelaget gikk inn til en suveren seier på kvinnestafetten i dag.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk ikke for Norges førstelag, men for andrelaget som endte på en fjerdeplass.

– Jeg hadde en dårlig dag i går, så trenerne vurderte at Maiken (Kaspersen Falla journ. anm.) fortjente sjansen på førstelaget. Jeg ville jo helst gått for det beste laget, men tenkte at jeg skulle gå så fort som mulig uansett lag.

– Eksamen viktigst

Og fort gikk det. Jacobsen gikk førsteetappen for Norge 2 og var inne til veksling seks sekunder før Falla på andreplass.

– Var det viktig for deg å vise at du var Norges beste startkvinne i dag?

– Nei, det var viktigere å kjenne på formen i forhold til hvordan jeg skal vurdere de neste ukene.

For det er ikke bare langrennskonkurranser som er på planen til 28-åringen fremover. Hun studerer medisin og hadde én eksamen på onsdag, mens hun nå fokuserer på den neste.

– Det har vært tungt siden Kuusamo og jeg må ta en vurdering på hvordan jeg skal disponere tiden min. Fordi eksamen skal jeg ha 17.desember uansett.

– Er eksamen det viktigste for deg akkurat nå?

– Ja. Nå har jeg kjørt medisinstudiet fullt ut i hele høst, så da blir det for dumt å feige ut de siste to ukene. Så det blir eksamen, understreker Jacobsen.

Sveen: – Landslaget viktigst

En som er i samme situasjon som Jacobsen er herrelandslagets Simen Sveen. Han er fulltidsskiløper og medisinstudent.

– Nå skal jeg først og fremst gå fort på ski, men for ikke å bli kastet ut av studiet må jeg studere i år og det har jeg fått til.

Simen Sveen

HAR BYTTET UT TV-SERIER MED BØKER: Simen Sveen har landslaget som førsteprioritering, men får lest mye mellom konkurransene. – Jeg har byttet ut TV-serier med bøker, forteller han.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

At Jacobsen har valgt å ha størst fokus på studiene i eksamenstiden, mener Sveen er en «fair» prioritering.

– Men for min del er det nok omvendt. Jeg tror jeg hadde angret om jeg ikke satset alt på ski nå som jeg kan.

Satser mot Tour de Ski

Jacobsen har lest mellom alle konkurransene – med unntak av i går.

– Jeg fikk beskjed om å prøve å legge fra meg bøkene fordi jeg var såpass dårlig på 15 kilometeren i går, sier 28-åringen og ler.

Etter jul blir lagt bort for en stund, og fokuset rettes mot Tour de Ski som er sesongens store mål.

– Alle som kjenner meg godt vet at når jeg får hvilt ut det huet, så begynner det å være artig å være skiløper.

Siste nytt

 • Sørloth målløs i seier

  Alexander Sørloth fikk sjansen fra start for RB Leipzig hjemme mot Union Berlin. Trønderen spilte hele kampen, men klarte ikke å tegne seg på scoringslisten.

  Han var nære en målgivende pasning etter 37 minutter, men Christopher Nkunku blåste ballen over mål. Sørloth selv var nærmest scoring like før slutt, men avslutningen gikk skled av foten og forsvant langt til side for mål.

  Kampens eneste mål ble scoret av svenske Emil Forsberg 20 minutter før slutt. Kveldens seier befester RB Leipzig som nummer to på tabellen, fire poeng bak ledende Bayern München.

  Alexander Sørloth
  Foto: Annegret Hilse / AFP
 • City kjempet seg til seier

  Kampen mellom Manchester City og Aston Villa ble en eneste stor sjansefest. Begge lag hadde enorme sjanser til å score, men scoringen kom ikke før i det 79. minutt.

  Bernardo Silva skrudde ballen vakkert i mål fra 16 meter. Aston Villa ville ha offside på scoringen, men det ble det ikke. Manageren til Aston Villa, Dean Smith, var såpass misfornøyd med avgjørelsen at han pratet på seg et rødt kort.

  Ilkay Gündogan satte 2-0 fra straffemerket rett før slutt. Manchester City har nå ikke tapt på 16 kamper i alle turneringer. Dermed topper Manchester City tabellen foran Leicester, det før Manchester United har spilt mot Fulham.

  Bernardo Silva
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Sævik ble matchvinner

  Wolfsburgs damelag slo Eintracht Frankfurt 3-2 i dag. Der ble norske Karina Sævik avgjørende, da hun scoret det avgjørende tredjemålet tre minutter før slutt. Sævik spilte hele kampen, mens Ingrid Syrstad Engen satt hele kampen på benken for de hvite- og grønnkledde.

Sendeplan

Kl. Program Kanal