NRK Meny
Normal

Må prioritere studiene: – For dumt å feige ut nå

LILLEHAMMER (NRK): Astrid Uhrenholdt Jacobsen innrømmer at medisinstudiene har førsteprioritet frem til jul. Men etter lørdagens svake 15 kilometer fikk skiløperen beskjed om å legge vekk bøkene.

astrid jacobsen

LESER MELLOM KONKURRANSENE: Medisinstudiet er krevende, noe Astrid Urenholdt Jacobsen har fått erfare. Hun blir med til Davos neste helg, men skal bruke all ledig tid til eksamensforberedelser.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det norske førstelaget gikk inn til en suveren seier på kvinnestafetten i dag.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk ikke for Norges førstelag, men for andrelaget som endte på en fjerdeplass.

– Jeg hadde en dårlig dag i går, så trenerne vurderte at Maiken (Kaspersen Falla journ. anm.) fortjente sjansen på førstelaget. Jeg ville jo helst gått for det beste laget, men tenkte at jeg skulle gå så fort som mulig uansett lag.

– Eksamen viktigst

Og fort gikk det. Jacobsen gikk førsteetappen for Norge 2 og var inne til veksling seks sekunder før Falla på andreplass.

– Var det viktig for deg å vise at du var Norges beste startkvinne i dag?

– Nei, det var viktigere å kjenne på formen i forhold til hvordan jeg skal vurdere de neste ukene.

For det er ikke bare langrennskonkurranser som er på planen til 28-åringen fremover. Hun studerer medisin og hadde én eksamen på onsdag, mens hun nå fokuserer på den neste.

– Det har vært tungt siden Kuusamo og jeg må ta en vurdering på hvordan jeg skal disponere tiden min. Fordi eksamen skal jeg ha 17.desember uansett.

– Er eksamen det viktigste for deg akkurat nå?

– Ja. Nå har jeg kjørt medisinstudiet fullt ut i hele høst, så da blir det for dumt å feige ut de siste to ukene. Så det blir eksamen, understreker Jacobsen.

Sveen: – Landslaget viktigst

En som er i samme situasjon som Jacobsen er herrelandslagets Simen Sveen. Han er fulltidsskiløper og medisinstudent.

– Nå skal jeg først og fremst gå fort på ski, men for ikke å bli kastet ut av studiet må jeg studere i år og det har jeg fått til.

Simen Sveen

HAR BYTTET UT TV-SERIER MED BØKER: Simen Sveen har landslaget som førsteprioritering, men får lest mye mellom konkurransene. – Jeg har byttet ut TV-serier med bøker, forteller han.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

At Jacobsen har valgt å ha størst fokus på studiene i eksamenstiden, mener Sveen er en «fair» prioritering.

– Men for min del er det nok omvendt. Jeg tror jeg hadde angret om jeg ikke satset alt på ski nå som jeg kan.

Satser mot Tour de Ski

Jacobsen har lest mellom alle konkurransene – med unntak av i går.

– Jeg fikk beskjed om å prøve å legge fra meg bøkene fordi jeg var såpass dårlig på 15 kilometeren i går, sier 28-åringen og ler.

Etter jul blir lagt bort for en stund, og fokuset rettes mot Tour de Ski som er sesongens store mål.

– Alle som kjenner meg godt vet at når jeg får hvilt ut det huet, så begynner det å være artig å være skiløper.

Siste nytt

 • Ønsker å trene med Johaug

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

  Lagvenninnene støtter Johaug
 • Mørkøv til Quick-Step

  Michael Mørkøv blir ikke med Alexander Kristoff til det arabiske laget UAE, ifølge procycling.no. Mørkøv var en av Kristoffs viktigste opptrekkere i Katjusja. Nå gar han til belgiske Quick-Step. Der blir han hjelperytter for Fernando Gaviria, årets spurtkongen i Giro d'Italia. Kilde: procycling.no

  Michael Mørkøv
  Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting