Hopp til innhold

Må fylle tomrom etter superduo: – Alle er redde når store navn forsvinner

OBERHOF/OSLO (NRK): I vår var det slutt for to av tidenes mestvinnende skiskyttere. Nå må andre på landslaget ta ansvar.

Svendsen og Bjørndalen

ETTERLATER SEG TOMROM: Her forteller Emil Hegle Svendsen (t.v.) og Ole Einar Bjørndalen at de legger opp på hver sin pressekonferanse tidligere i år.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

– Jeg begynner å bli gammel, så man trenger nye til å presse på. Det er klart det er vanskelig å fylle rommet etter to så fantastiske skiskyttere, sier Tarjei Bø (30) til NRK.

30-åringen er i Oberhof på treningssamling sammen med resten av lagkameratene. Sesongen nærmer seg med stormskritt, men forberedelsene går nå uten to av verdens beste skiskyttere.

– Det er viktig at vi fortsetter å ha mange å spille på. Johannes ryddet opp for alle dårlige resultater i vinter, men vår styrke har alltid vært at det er flere å spille på.

Tror andre vil skinne ekstra

Ole Einar Bjørndalen måtte legge opp av helsemessige årsaker i april, og bare en uke senere avslørte Emil Hegle Svendsen at han ikke hadde motivasjon nok til å fortsette.

De to bautaene i norsk skiskyting endte på 132 verdenscupseire dem imellom.

VINNERSKALLER: I Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen har landslaget mistet to vinnerskaller. – Det er ikke lett å trene på, sier Tarjei Bø.

– Alle er redde når store navn forsvinner, men det gir muligheten for yngre utøvere eller andre til å ta lederskap i laget. De vil ta ansvar, det er jeg ganske sikker på, sier landslagstrener Siegfried Mazet.

Erlend Bjøntegaard, som sist sesong tok sin første individuelle pallplass i verdenscupen, merker at oppmerksomheten rundt ham har blitt større før denne sesongen.

– Jeg skal ikke si at jeg liker at det kommer mer oppmerksomhet på meg, men jeg føler meg klar for den settingen og er ikke redd for det. Det tror jeg gjelder resten av laget også. De er ikke fremmede for å prestere og skinne litt, sier Bjøntegaard.

Lars Helge Birkeland

KLAR TIL Å TA ANSVAR: Det er ikke et kapteinsbind Lars Helge Birkeland har rundt armen, men en låsereim for geværet. Denne sesongen forventer han likevel å lede Norge til flere pallplasser.

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

Torsdag var det Lars Helge Birkeland som skinte sterkest da han vant et testrenn i Oberhof hvor flere sterke nasjoner deltok.

– Jeg har vært jevn de siste årene, men litt for treg i sporet. Nå føler jeg meg raskere og forventer å ta steget opp på pallen flere ganger kommende sesong, sier Birkeland.

Ledestjernen på sidelinjen

Samtidig som Bjørndalen og Svendsen har takket for seg har landslagets nye ledestjerne, Johannes Thingnes Bø, hatt en trøblete sesongoppkjøring med sykdomsavbrekk og rygglåsing. I Oberhof trener stryningen alternativt.

– Sesongoppkjøringen min har jeg bare sagt har skrantet litt for å skape litt action, sier han spøkefullt, og legger til:

– Jeg er sikker på at jeg går en solid sesong i møte.

Sist sesong handlet i stor grad om duellen mellom Thingnes Bø og Martin Fourcade, nå tror han at det blir hyppigere innslag av andre nordmenn på seierspallen denne sesongen.

– Tarjei har altfor mye overskudd. De andre er også blitt veldig gode skiskyttere, som jeg skal slite med å slå til vinteren, advarer han.

Brødrene-Bø

UBEKYMRET: Johannes Thingnes Bø har på langt nær hatt en perfekt sesongoppkjøring, men storebror Tarjei er ikke bekymret. – Han har hatt litt småproblemer, men det viser bare at du er litt på grensa. Jeg er ganske trygg på ham, sier Tarjei Bø om lillebror.

Foto: Hans Henrik Løken / NRK

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal