Lyset gikk under Super Bowl: – Det er ikke perfekt, men det er oss

Ravens-trener John Harbaugh mente at strømbruddet var symptomatisk for hele sesongen til de nybakte Super Bowl-mesterne.

SUPER BOWL strømbrudd

Baltimore Ravens quarterback Joe Flacco (5) og wide receiver Jacoby Jones (12) venter på at lysene skal komme på igjen under finalen i New Orleans storstue Superdome.

Foto: MIKE SEGAR / Reuters

Super Bowl strømbrudd

Ravens-trener John Harbaugh sier at strømbruddet var karakteriserende for hele sesongen til hans lag. Her venter han på at lyset skal komme på igjen under finalen.

Foto: Harry How / Afp
Super Bowl strømbrudd

San Francisco-spiller Daniel Kilgore venter på lysene under Super Bowl-finalen.

Foto: Mike Ehrmann / Afp

Finalen i amerikansk fotball, Super Bowl, ble brått avbrutt i annen halvdel søndag kveld. Med 70 000 på tribunen forsvant lyset i Superdome i New Orleans, og det tok 34 minutter før kampen var i gang igjen.

– Kunne noe annet skjedd? Spurte Ravens-trener John Harbaugh om den ufrivillige pausen etter kampen.

Berg-og-dal-bane-sesong

Denne NFL-sesongen har vært en lang berg-og-dal-bane-tur for de nye Super Bowl-mesterne. Laget tapte fem av sine siste seks kamper i ligaspillet, men har slått hardt tilbake i sluttspillet - godt hjulpet av lagets gode quarterback Joe Flacco, og lagets lynraske runningback Ray Rice.

Harbaugh mente det var passende at også lysene skulle gå under selve finalen - på stillingen 28-6 til hans lag.

– Vi snakket med gutta hele veien under strømbruddet. Det er aldri vakkert, det er aldri perfekt, men det er oss. Det var oss i dag, sa treneren til AFP.

Da lysene kom på igjen var det San Francisco som tok over kampen. I fjerde periode hadde ledelsen til Baltimore skrumpet inn til bare to poeng, 31-29, men det var også det nærmeste 49ers kom. Til slutt endte kampen 34-31 til Ravens.

Ravens-spiller Aquan Boldin kalte strømbruddet en distraksjon for et lag som har vært vant til dem gjennom hele sesongen.

– Distraksjoner har vi måttet hanskes med gjennom hele sesongen. Vi ville bare holde oss varme fordi vi visste at kampen på et punkt ville starte opp igjen. Vi prøvde å holde fokus, sa han.

«Wow, dette er en ny stadion»

Noen spillere kastet ball til hverandre, andre øvde på sparketeknikken sin. Andre igjen hadde det gøy med publikum og fikk dem til å juble eller starte brøl.

– Det var sprøtt. Vi tenkte «wow, dette er en ny stadion og så kommer det et strømbrudd», sa San Francisco 49ers-spiller Patrick Willis om den uheldige situasjonen.

Artikkelen fortsetter under

Super Bowl strømbrudd

Spillerne prøvde å holde seg varme under den 35-minutter lange pausen. Her er David Akers fra San Francisco 49ers.

Foto: EZRA SHAW / Afp

Klandret Beyoncé

Det var halvparten av lysene i stadionet som sluknet. Bruddet kom kort tid etter pauseshowet der artisten Beyoncé underholdt publikum.

– Beyoncé traff en høy tone og tok all energien ut av denne delen av New Orleans, spøkte 49ers-spiller Ricky Jean Francois etterpå.

Men det var nok ikke Beyoncés stemmeprakt som var årsaken til at strømmen gikk under arrangementet som er regnet som verdens nest største årlige sportsbegivenhet. Den offisielle forklaringen fra arrangøren i New Orleans er som følger:

– Kort tid etter pause ble det oppdaget systemet som er designet for å overvåke den elektriske lasten et avvik. Systemet gjorde slik det var programmert og kuttet deler av strømmen for å isolere problemet.

SUPER BOWL strømbrudd

Superdome slik den så ut da halvparten av lysene gikk.

Foto: JONATHAN BACHMAN / Reuters

Siste nytt

 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP
 • Kolstad slo Haslum

  Kolstad slo Halsum 34-28 i herrenes eliteserie i håndball og topper tabellen. Elverum vant også i kveld med 36-25 over Follo. Kveldens tredje oppgjør i eliteserien endte med seier 30-29 til Drammen over Bækkelaget.

  Daniel Knudsen Brandmo i svevet for Kolstad Håndball
  Foto: Robert Magnussen / nidarosfoto.no

Sendeplan

Kl. Program Kanal