Lyn-treneren fortviler: Mener kjempetabbe skyldes knusktørt kunstgress

For første gang i historien lå Lyn an til å vinne over LSK Kvinner. Men i løpet av ett katastrofeminutt på et varmt og tørt Kringsjå kunstgress endret det seg.

gDuEH0DVORQ

TUNGT: Det så lenge lyst ut for Lyn da de fikk besøk av LSK Kvinner i den femte serierunden. Men flere personlige feil ble kostbare.

Foto: Fredrik Hagen

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er et forferdelig resultat etter en meget god prestasjon. Men fotballen gir og fotballen tar, og det uttrykket har vel aldri passet bedre enn nå, sier en skuffet Lyn-trener etter 3-2-tapet for LSK.

Ole Johan Aas så laget sitt storspille store deler av kampen mot de gulkledde serielederne fra Lillestrøm. Lyn ledet 2–0, etter scoringer fra Emma Stølen Godø og Hedda Myhre Foslie, da det gjenstod et kvarter av kampen.

Men så raknet det totalt bakover.

– Ikke normalt å snuble på den måten

I løpet av 50 sekunder scoret Justine Vanhaevermaet for LSK før Sophie Roman Haug sitt langskudd gikk forbi Lyns målvakt Kirvil Odden Sundsfjord og i mål.

Men utligningen hadde trolig aldri skjedd om ikke det hadde vært for at kunstgressmatta på Kringsjå var knusktørr, mener Aas.

Før Roman Haug snappet ballen på midtbanen hadde nemlig Trine Skjelstad Jensen klart å snuble i ballen. Dermed kunne den umarkerte LSK-spilleren sette fart alene mot mål.

– Det var sikkert 30 grader ute på matta og banen var tørr. Det er ikke normalt å snuble på den måten, men jeg tror ikke Trine er veldig fornøyd med sin egen prestasjon likevel, sier Aas.

Banen ble vannet både før kamp og i pausen, men det hjalp lite, ifølge treneren.

– Vi hadde en helt lik episode i fjor. Jeg skylder ikke på matta, men det forklarer hvordan ballen kan sitte fast. Men det er også noe man skal ta høyde for når man spiller.

ye_kBCab6g8

TØRT: Lyn-trener Ole Johan Aas mener en knusktørr kunstgressmatte gjorde kampen mot LSK utfordrende.

Foto: Fredrik Hagen

– Bør være stolte

Etter to baklengsmål så Lyn-laget ut til å ha mistet alt av selvtillit, noe de rutinerte forhåndsfavorittene visste å utnytte.

Helt på tampen tok kaptein Emilie Haavi ansvar og sendte LSK i ledelsen.

Et tverrliggerskudd av Lyns Sofie Tunes på overtid til tross – vertene måtte innse at de gulkledde hadde snudd kampen og tok med seg samtlige poeng tilbake til Lillestrøm.

– Når vi får dette på avstand kan vi være veldig stolte av prestasjonen, selv om det ble tap i dag, mener Aas.

My4uIzgSg3k

JUBELSCENER: Lyns Hedda Nikoline Myhre Foslie (i midten) satte inn Lyns andre scoring i kampen mot LSK. Dessverre for hjemmelaget holdt ikke det til seier.

Foto: Fredrik Hagen

Røa med fem strake tap

Også for Røa ble det en skuffende dag som for alvor viser krisesituasjonen laget står i. Røa tapte sin femte strake kamp mot et Kolbotn-lag som tok sesongens første seier.

Geir Nordby ledet lørdag Røa for 600. gang, siden han kom til klubben i 1997. Et jubileum som ble overskygget av situasjonen hans Røa befinner seg i etter 1–2 tapet.

– Er det karrierens største utfordring å snu denne situasjonen?

– Nei, jeg vet ikke. Det er selvfølgelig en utfordring å snu fem tap. Det går på både humør og selvtillit, sier Nordby til NRK.

Geir Nordby.

PÅ BUNN: Geir Nordby og Røa er langt unna glansdagene med serie- og cupgull. Oslo-laget ligger på bunnen av tabellen med null poeng.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Kolbotn tok ledelsen tidlig da Marit Bratberg Lund scoret på straffe allerede etter fem minutter. Katrine Winnem Jørgensen utlignet for bortelaget med et lekkert straffespark halvveis ute i andreomgang, men to minutter før fulltid banket Julie Klæboe inn seiersmålet fra langt hold.

Røa ligger sist på tabellen med null poeng etter fem kamper.

Ajara-dobbel for Vålerenga

K0Pk4abGyws

I STORFORM: Vålerengas kamerunske spiss, Ajara Njoya, har nå fem scoringer på fem kamper.

Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud

I oppgjøret mellom Arna-Bjørnar og Vålerenga i Bergen ble det lett match for Oslolaget. Ajara Njoya scoret to ganger og har dermed flest mål i Toppserien (5) sammen med RBK Kvinners Marit Clausen.

Rikke Marie Madsen ville også med på scoringslista, og på corner fra kaptein Sherida Spitse scoret hun Vålerengas tredje for dagen. Dermed endte det 0–3 i Bergen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tromsø fikk luke i 1.-divisjon

  Sakarias Opsahl ble matchvinner da Tromsø slo Åsane 1–0 borte i 1.-divisjon mandag. TIL hadde tre stolpetreff i kampen, men målet kom først etter 88 minutter.

  Ranheim tapte 1–2 mot Sandnes Ulf, og TIL har nå seks poengs luke til serietoer Ranheim.

  1.divisjonen i fotball 2020: Tromsø - Stjørdals-Blink 4-2.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Carlsen vant første finaledag

  Magnus Carlsen trengte omspill for å vinne første dag av finalen i Legends of Chess. I omspillet slo Carlsen russiske Jan Nepomnjasjtsjij i to strake partier, og han vant første dag 4–2.

  Carlsen hadde muligheten til å gå for seier med de hvite brikkene i parti fire, men valgte å spille en rask remis og sikte seg inn mot seier i omspillet. Det viste seg å være en klok avgjørelse.

  Dermed leder Carlsen 1-0 i finaleserien der de spiller best av tre kamper. Turneringen fortsetter med fire hurtigsjakkpartier tirsdag.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian Kråkenes / NRK
 • Kwarasey ferdig i Vålerenga

  Keeper Adam Larsen Kwarasey forlater Vålerenga med umiddelbar virkning. Vålerenga har valgt å satse på unge Kristoffer Klaesson og Kjetil Haug som første- og andrekeeper, og Kwarasey står med null minutter eliteseriefotball hittil i år.

  Vålerenga fotball
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal