Lyn-treneren fortviler: Mener kjempetabbe skyldes knusktørt kunstgress

For første gang i historien lå Lyn an til å vinne over LSK Kvinner. Men i løpet av ett katastrofeminutt på et varmt og tørt Kringsjå kunstgress endret det seg.

gDuEH0DVORQ

TUNGT: Det så lenge lyst ut for Lyn da de fikk besøk av LSK Kvinner i den femte serierunden. Men flere personlige feil ble kostbare.

Foto: Fredrik Hagen

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er et forferdelig resultat etter en meget god prestasjon. Men fotballen gir og fotballen tar, og det uttrykket har vel aldri passet bedre enn nå, sier en skuffet Lyn-trener etter 3-2-tapet for LSK.

Ole Johan Aas så laget sitt storspille store deler av kampen mot de gulkledde serielederne fra Lillestrøm. Lyn ledet 2–0, etter scoringer fra Emma Stølen Godø og Hedda Myhre Foslie, da det gjenstod et kvarter av kampen.

Men så raknet det totalt bakover.

– Ikke normalt å snuble på den måten

I løpet av 50 sekunder scoret Justine Vanhaevermaet for LSK før Sophie Roman Haug sitt langskudd gikk forbi Lyns målvakt Kirvil Odden Sundsfjord og i mål.

Men utligningen hadde trolig aldri skjedd om ikke det hadde vært for at kunstgressmatta på Kringsjå var knusktørr, mener Aas.

Før Roman Haug snappet ballen på midtbanen hadde nemlig Trine Skjelstad Jensen klart å snuble i ballen. Dermed kunne den umarkerte LSK-spilleren sette fart alene mot mål.

– Det var sikkert 30 grader ute på matta og banen var tørr. Det er ikke normalt å snuble på den måten, men jeg tror ikke Trine er veldig fornøyd med sin egen prestasjon likevel, sier Aas.

Banen ble vannet både før kamp og i pausen, men det hjalp lite, ifølge treneren.

– Vi hadde en helt lik episode i fjor. Jeg skylder ikke på matta, men det forklarer hvordan ballen kan sitte fast. Men det er også noe man skal ta høyde for når man spiller.

ye_kBCab6g8

TØRT: Lyn-trener Ole Johan Aas mener en knusktørr kunstgressmatte gjorde kampen mot LSK utfordrende.

Foto: Fredrik Hagen

– Bør være stolte

Etter to baklengsmål så Lyn-laget ut til å ha mistet alt av selvtillit, noe de rutinerte forhåndsfavorittene visste å utnytte.

Helt på tampen tok kaptein Emilie Haavi ansvar og sendte LSK i ledelsen.

Et tverrliggerskudd av Lyns Sofie Tunes på overtid til tross – vertene måtte innse at de gulkledde hadde snudd kampen og tok med seg samtlige poeng tilbake til Lillestrøm.

– Når vi får dette på avstand kan vi være veldig stolte av prestasjonen, selv om det ble tap i dag, mener Aas.

My4uIzgSg3k

JUBELSCENER: Lyns Hedda Nikoline Myhre Foslie (i midten) satte inn Lyns andre scoring i kampen mot LSK. Dessverre for hjemmelaget holdt ikke det til seier.

Foto: Fredrik Hagen

Røa med fem strake tap

Også for Røa ble det en skuffende dag som for alvor viser krisesituasjonen laget står i. Røa tapte sin femte strake kamp mot et Kolbotn-lag som tok sesongens første seier.

Geir Nordby ledet lørdag Røa for 600. gang, siden han kom til klubben i 1997. Et jubileum som ble overskygget av situasjonen hans Røa befinner seg i etter 1–2 tapet.

– Er det karrierens største utfordring å snu denne situasjonen?

– Nei, jeg vet ikke. Det er selvfølgelig en utfordring å snu fem tap. Det går på både humør og selvtillit, sier Nordby til NRK.

Geir Nordby.

PÅ BUNN: Geir Nordby og Røa er langt unna glansdagene med serie- og cupgull. Oslo-laget ligger på bunnen av tabellen med null poeng.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Kolbotn tok ledelsen tidlig da Marit Bratberg Lund scoret på straffe allerede etter fem minutter. Katrine Winnem Jørgensen utlignet for bortelaget med et lekkert straffespark halvveis ute i andreomgang, men to minutter før fulltid banket Julie Klæboe inn seiersmålet fra langt hold.

Røa ligger sist på tabellen med null poeng etter fem kamper.

Ajara-dobbel for Vålerenga

K0Pk4abGyws

I STORFORM: Vålerengas kamerunske spiss, Ajara Njoya, har nå fem scoringer på fem kamper.

Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud

I oppgjøret mellom Arna-Bjørnar og Vålerenga i Bergen ble det lett match for Oslolaget. Ajara Njoya scoret to ganger og har dermed flest mål i Toppserien (5) sammen med RBK Kvinners Marit Clausen.

Rikke Marie Madsen ville også med på scoringslista, og på corner fra kaptein Sherida Spitse scoret hun Vålerengas tredje for dagen. Dermed endte det 0–3 i Bergen.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Tokyo Olympics Athletics

OL-drama for Iuel – full forvirring i semifinalen: – Jeg reagerte på et eller annet

Først falt Amalie Iuel under oppvarmingen. Så tjuvstartet hun, men fikk likevel starte semifinalen. 27-åringen kom inn på sisteplass, og resultatlista viste først at hun var diskvalifisert. Det ble endret.

Siste nytt

 • Klepp-trenaren går av

  Nick Loftus er ferdig som hovudtrenar for Klepp i Toppserien. Han trekkjer seg etter ein hittil svak 2021-sesong.

  Klepp er nummer ni på tabellen berre eitt poeng over direkte nedrykksplass.

  – Det er tøft, men det var best for alle å gå vidare. Det har vore ein tøff periode for klubben med svake resultat, og fotball er drive av resultat. Eg er skuffa over korleis det har gått. Som trenar ønskjer du å dra på ein god måte, seier Loftus til Stavanger Aftenblad.

  For berre ei veke sidan fekk skotten fornya tillit frå Klepp-styret. Loftus var assistent under Ollie Harder då rogalendingane tok sølv i 2018 og bronse i 2019, og han fekk hovudansvaret før 2020-sesongen.

  Nick Loftus
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tidlegkamp for handballkvinnene

  Noregs kvartfinalemøte med Ungarn blir her heime tidleg onsdagsunderhaldning. OL-kampen får avkast klokka 06.15 norsk tid – 13.15 lokalt.

  Til no i leikane har ikkje handballjentene spelt tidlegare enn 09.15 norsk tid. Dei vann alle dei fem gruppekampane sine.

  Dette er norske tider for OL-kvartfinalane:

  02.30: Montenegro – ROC (russisk lag)

  06.15: Noreg – Ungarn

  10.00: Sverige – Sør-Korea

  13.45: Frankrike – Nederland

  Noreg møter vinnaren av Montenegro – ROC i ein eventuell semifinale.

  Kristine Breistøl
  Foto: Sergei Grits / AP
 • 52 strake OL-sigrar

  USAs kvinnelag i basket let seg ikkje stoppe i år heller. 93-52 over Frankrike i siste gruppekampen måndag var deira 52. strake siger i OL. Ikkje sidan semifinalen i Barcelona i 1992 har laget tapt.

  Den gongen tapte USA 73-79 for laget som offisielt heiitte Samveldet av uavhengige statar, og som var restane av det nyss oppløyste Sovjetunionen.

  Seinare har USA-kvinnene berre vunne. Det starta med siger over Kina i bronsefinalen i 1992. Så har dei teke seks strake OL-gull utan å ha tapt ein einaste kamp.

  USA tok gull også i 1984 og 1988, og har teke 8 av 11 gull sidan basket for kvinner kom på OL-programmet i 1976. I 1980 var dei avskorne frå å kjempe om gullet, ettersom USA boikotta OL i Moskva.

  A'ja Wilson
  Foto: Aris Messinis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal