Lyn og torden stoppet langrennssprinten: – Jeg ble redd

PLANICA/OSLO (NRK): Allerede før start fikk arrangøren i Planica kritikk. Etter kvartfinalene ble verdenscupsprinten avbrutt. En snau time seinere sikret Erik Valnes dagens eneste norske pallplass i langrenn.

UVÆR: Det var et heftig vær over Planica under sprinten.

Laster innhold, vennligst vent..

Det er nesten ikke snø i Planica, men arrangøren hadde klart å få i stand en sprintløype. Det ble en del fall i en småtrang løype, men det var ikke derfor rennene ble avbrutt.

Plutselig var det et voldsomt uvær over stadion. Regn ble til hagl, og det lynet og tordnet over stadion.

Utøverne stormet ned i en kjeller for å søke ly, mens funksjonærer forsøkt å komme seg under de takene som var å finne på stadion i Planica.

Redd for å holde paraplyen

Norges sprintlandslagstrener synes det var guffent.

– Jeg er ingen tøffing, så jeg ble redd for å stå og holde i paraplyen, sier sprintlandslagstrener Arild Monsen.

Arild Monsen

LANDSLAGSTRENER: Arild Monsen.

Foto: NRK

Juryen valgte å ta en pause midt i sprintrennet, etter at herrene hadde fullført sin siste kvartfinale. I utgangspunktet skulle det være semifinale for kvinner, men den fikk de ikke avviklet. Først ble rennet utsatt et kvarter, før det startet opp igjen 14.40, etter 20 minutters pause.

– Nesten uvirkelig

– Det var nesten uvirkelig, det begynte å lyne og tordne, og det begynte å bli på grensen til uverdige forhold. Det er en helt riktig avgjørelse. De har satellittbilder av været, og da tror jeg vi får kjørt videre, sier Monsen.

Midt under intervjuet kom det et heftig tordenbrak over stadion, og Monsen skvatt til. Han mener at utøverne ikke preges så veldig av været, og at de har et stort rom å forberede seg i.

– Været er som det er, men det er litt spesielt. Heldigvis er det en kjeller som vi kan holde oss varme i. Det er verre for de som er ute, sier Eirik Brandsdal til NRK.

Gjøran Tefre, som ble slått ut i semifinalen, trodde knapt det han så:

– Det er galskap. Vi står på start, og det lyner og tordner. Det var som å være på et diskotek, sier han til NRK.

Svenske Jonna Sundling, som vant kvinnenes sprint, ble også overrasket av været.

– Det var helt vilt. Regn, torden og nå, snø, sier hun i seiersintervjuet rett etter kvinnefinalen.

Norsk tredjeplass

Ingen av de norske kvinnene tok seg til finale, etter at Maiken Caspersen Falla og og Ane Appelkvist Stenseth kjørte inn i hverandre i semifinalen.

Blant gutta gikk det imidlertid bedre. Selv om Johannes Høsflot Klæbo og Emil Iversen, som hadde valgt å stå over denne helga, ikke gikk, tok tre nordmenn seg til finale.

Der ble imidlertid Lucas Chanavat og Federico Pellegrino for sterke. Chanavat, som vant prologen og så knallsterk ut hele dagen, vant som han ville foran italienske Pellegrino.

Slovenia Cross Country Ski World Cup

KNALLSTERK: Lucas Chanavat vant sin første verdenscupseier i dag.

Foto: Darko Bandic / AP

Erik Valnes tok en sterk 3. plass, mens Sindre Bjørnstad Skar ble nummer fire og Håvard Solås Taugbøl nummer seks.

Siste nytt

 • Medier: Kan være ferdig i Molde

  Eurosport og Romsdals Budstikke melder at Vegard Forren kan være ferdig som Molde-spiller, halvannet år før kontrakten går ut. Eurosport skriver at Molde vurderer å avbryte Forrens kontrakt grunnet «disiplinære årsaker av utenomsportslig karakter». Molde-ledelsen ønsker ikke å kommentere saken overfor lokalavisen, og heller ikke Forrens advokat Odd Arne Nilsen ønsker å gi en kommentar til Eurosport.

  Forren
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Johaug stiller på Bislett

  Therese Johaug står på startstreken under Bislett Games, som har fått navnet «Impossible Games», 11. juni. Tirsdag møter Johaug pressen sammen med Amalie Iuel og Ingebrigtsen-brødrene.

  Hverken stevnesjef Steinar Hoen eller Johaug-manager Jørn Ernst ønsker å kommentere Johaug-deltakelsen før tirsdagens pressekonferanse, men etter det NRK kjenner til så skal langrennsstjernen løpe 10.000 meter alene under stevnet. Hun vil få hjelp av lys som fartsmålere for å nå en planlagt tid.

  Johaug
  Foto: Berit Roald / NTB scan
 • Stabæk henter Soton-talent

  Kornelius Normann Hansen (19) har vært en del av Southampton-akademiet de tre siste årene, men nå vender han hjem til Norge og Stabæk, melder klubben på sine nettsider. 19-åringen har signert en avtale ut 2022-sesongen.

  Kornelius Normann Hansen
  Foto: Fredrik Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal