Lunde vil tilbake: Forlenger kontrakten så lenge hun vil spille

Etter at landslagskeeper Katrine Lunde ødela korsbåndet søndag, fryktet mange at karrieren var over. Men veteranen mener hun har mange år igjen.

OLYMPIC GAMES BEIJING 2008

GIR IKKE OPP: Lunde forteller NRK at hun føler hun har mer å tilby på håndballbanen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– I det det skjedde, tenkte jeg at nå skal jeg fort tilbake igjen, forteller Lunde til NRK etter at hun kom hjem til Kristiansand mandag.

Søndag vant Vipers bronsefinalen mot franske Metz i mesterligaen, men Lunde fikk bare 14 minutters spilletid før den fatale taklingen inntraff.

Da kom Vipers-keeperen ut i stjerneformasjon for å redde et forsøk fra Metz' strekspiller Béatrice Edwige. Det endte med at de smalt inn i hverandre. Lunde ble liggende og hyle på parketten.

– Det var veldig spesielt. Jeg kjente med en gang at noe var veldig galt.

Håndball. Mesterligaen kvinner, finalehelg i Budapest.

AU: Korsbåndet røk under mesterliga-bronsefinalen, og nå venter ni måneders opptrening før keeperveteranen igjen er tilbake på banen

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Forlenger kontrakten

Men veteranen som fyller 40 neste år, har ingen planer om å legge opp. Hun innrømmer likevel at veien tilbake kan bli tung.

– Det blir utfordrende, og det kommer til å gå litt opp og ned. Men jeg har heldigvis mange gode folk rundt meg med positiv energi, og mange gode støttespillere som vil hjelpe meg tilbake.

Håndball. Vipers i Champions League.

FORLENGER KONTRAKTEN: Vipers trener Gjekstad har stor tro på at Lunde kommer sterkt tilbake og forlenger kontrakten så lenge hun vil spille.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

En av dem er Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad. Han forteller til NRK at Lunde har en fremtid i klubben så lenge hun har lyst til å spille.

– Vi får heller legge på enda et år i kontrakten, for nå blir hun kanskje borte et års tid. Vi har definitivt et håp om å ha med henne videre. Hun fortjener å avslutte karrieren med en gullmedalje.

– Det er en trygghet å høre, sier Lunde.

Saken fortsetter under bildet.

OLYMPIC GAMES BEIJING 2008

UNIK KARRIERE: 39 åringen har spilt 250 landskamper og har vunnet OL, VM og EM to ganger hver.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Unik mentalitet

Vipers' fysioterapeut Erik Welhaven Løchen bekrefter at det er det fremre korsbåndet som er røket, og Lunde må belage seg på minst ni måneder med opptrening etter operasjonen. Dermed er VM i Japan utelukket for stjernen.

Håndball. Mesterligaen kvinner, finalehelg i Budapest.

MÅ OPERER: Her blir Lunde båret ut av fysioterapeut Erik Welhaven Løchen som bekrefter at korsbåndet er røket.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er jo alltid kjedelig. Men nå har jeg stort sett vært heldig, for jeg har ikke gått glipp av så veldig mye. Denne gangen var det min tur, sier Lunde.

NRKs Vipers-ekspert Peder Langfeldt er helt sikker på at Lunde kommer tilbake på håndballbanen.

– Det er noe med de Lunde-søstrene og det de har på innsiden av «knotten». Når de bestemmer seg for noe, så gjennomfører de det. Så hvis Katrine bestemmer seg for å komme tilbake så gjør hun det.

For Vipers gjenstår kun sluttspillfinalene mot Storhamar i Eliteserien og da må de klare seg uten den rutinerte sisteskansen.

Blir sluttspillet vanskeligere uten Lunde?

– Storhamar tror nok det, så vi må være ekstra skjerpet. Og det ligger en mesterligabillett til neste år i potten, så det sluttspillet blir viktig, sier trener Gjekstad.

Siste nytt

 • Granåsen får 180 millioner

  Regjeringen vil gi 180 millioner kroner til utbygging av Granåsen skisenter dersom ski-VM 2025 blir lagt til Trondheim, skriver NTB. Trondheim har ikke formelt blitt utpekt som arrangør av VM i nordiske grener i 2025, men trønderhovedstaden er eneste søker.

  Granåsen
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Jansrud vil sette uslåelig rekord

  Kjetil Jansrud er klar for ny sesong. Der har han satt seg en rekke mål. Men Vinstra-gutten har pekt seg ut ett spesielt. Han har gjennom karrieren nemlig seks verdenscupseire i Kvitfjell.

  Det betyr at han allerede er «kongen av Kvitfjell», men Jansrud vil ha mer.

  – Jeg har lyst til å sette en rekord i Kvitfjell som bare står, en rekord på fartssiden som ingen kommer til å slå noensinne, det er målet. Det er jo mitt sted, mitt lokalmiljø og der jeg har vokst opp. Så jeg har lyst å gjøre den så vanskelig som mulig, sier Jansrud til NTB.

  Jvd7rT2tuG0
  Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
 • Sheffield United slo Arsenal

  Etter 30 minutter sendte Lys Mousset hjemmelaget Sheffield United opp til 1-0. Det ble også resultatet. Med seieren klatrer Sheffield United opp på 9.-plass i Premier League. Arsenal gikk på sesongens andre ligatap og befinner seg på 5. plass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal