Lunde vil tilbake: Forlenger kontrakten så lenge hun vil spille

Etter at landslagskeeper Katrine Lunde ødela korsbåndet søndag, fryktet mange at karrieren var over. Men veteranen mener hun har mange år igjen.

OLYMPIC GAMES BEIJING 2008

GIR IKKE OPP: Lunde forteller NRK at hun føler hun har mer å tilby på håndballbanen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– I det det skjedde, tenkte jeg at nå skal jeg fort tilbake igjen, forteller Lunde til NRK etter at hun kom hjem til Kristiansand mandag.

Søndag vant Vipers bronsefinalen mot franske Metz i mesterligaen, men Lunde fikk bare 14 minutters spilletid før den fatale taklingen inntraff.

Da kom Vipers-keeperen ut i stjerneformasjon for å redde et forsøk fra Metz' strekspiller Béatrice Edwige. Det endte med at de smalt inn i hverandre. Lunde ble liggende og hyle på parketten.

– Det var veldig spesielt. Jeg kjente med en gang at noe var veldig galt.

Håndball. Mesterligaen kvinner, finalehelg i Budapest.

AU: Korsbåndet røk under mesterliga-bronsefinalen, og nå venter ni måneders opptrening før keeperveteranen igjen er tilbake på banen

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Forlenger kontrakten

Men veteranen som fyller 40 neste år, har ingen planer om å legge opp. Hun innrømmer likevel at veien tilbake kan bli tung.

– Det blir utfordrende, og det kommer til å gå litt opp og ned. Men jeg har heldigvis mange gode folk rundt meg med positiv energi, og mange gode støttespillere som vil hjelpe meg tilbake.

Håndball. Vipers i Champions League.

FORLENGER KONTRAKTEN: Vipers trener Gjekstad har stor tro på at Lunde kommer sterkt tilbake og forlenger kontrakten så lenge hun vil spille.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

En av dem er Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad. Han forteller til NRK at Lunde har en fremtid i klubben så lenge hun har lyst til å spille.

– Vi får heller legge på enda et år i kontrakten, for nå blir hun kanskje borte et års tid. Vi har definitivt et håp om å ha med henne videre. Hun fortjener å avslutte karrieren med en gullmedalje.

– Det er en trygghet å høre, sier Lunde.

Saken fortsetter under bildet.

OLYMPIC GAMES BEIJING 2008

UNIK KARRIERE: 39 åringen har spilt 250 landskamper og har vunnet OL, VM og EM to ganger hver.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Unik mentalitet

Vipers' fysioterapeut Erik Welhaven Løchen bekrefter at det er det fremre korsbåndet som er røket, og Lunde må belage seg på minst ni måneder med opptrening etter operasjonen. Dermed er VM i Japan utelukket for stjernen.

Håndball. Mesterligaen kvinner, finalehelg i Budapest.

MÅ OPERER: Her blir Lunde båret ut av fysioterapeut Erik Welhaven Løchen som bekrefter at korsbåndet er røket.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er jo alltid kjedelig. Men nå har jeg stort sett vært heldig, for jeg har ikke gått glipp av så veldig mye. Denne gangen var det min tur, sier Lunde.

NRKs Vipers-ekspert Peder Langfeldt er helt sikker på at Lunde kommer tilbake på håndballbanen.

– Det er noe med de Lunde-søstrene og det de har på innsiden av «knotten». Når de bestemmer seg for noe, så gjennomfører de det. Så hvis Katrine bestemmer seg for å komme tilbake så gjør hun det.

For Vipers gjenstår kun sluttspillfinalene mot Storhamar i Eliteserien og da må de klare seg uten den rutinerte sisteskansen.

Blir sluttspillet vanskeligere uten Lunde?

– Storhamar tror nok det, så vi må være ekstra skjerpet. Og det ligger en mesterligabillett til neste år i potten, så det sluttspillet blir viktig, sier trener Gjekstad.

Siste nytt

 • Molde tok seg enkelt videre

  Molde hadde et svært godt utgangspunkt etter at de vant 7-1 hjemme mot islandske KR Reykjavík forrige torsdag. Bortekampen mot hovedstadslaget torsdag ble kun en transportetappe og europaliga-avansementet var aldri truet da Molde spilte 0-0.

  Europa League kvalifisering KR - Molde
  Foto: Árni Sæberg / Morgunblaðið / NTB scanpix
 • Europadrømmen knust for Brann

  Daouda Bamba tente et håp for Brann-avansement i europaliga-kvalifiseringen da han sendte de rødkledde i ledelsen ti minutter etter sidebytte. Men med to sene scoringer fra Shamrock Rovers tapte Lars Arne Nilsens menn 2-1 og 4-3 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Shamrock Rovers - Brann
  Foto: Ryan Byrne / Inpho / NTB scanpix
 • Mikel gir seg på landslaget

  John Obi Mikel avsluttet landslagskarrieren med bronsemedalje med Nigeria i afrikamesterskapet. Den tidligere Lyn-spilleren står oppført med 89 landskamper. Mikel ledet Nigeria til gull i afrikamesterskapet i 2013 og OL-bronse i 2016.

  FILE PHOTO: Africa Cup of Nations 2019 - Group B - Nigeria v Burundi
  Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal