Tre brudd i ryggen for norsk skøyteløper: – Utrolig kjedelig

Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen ble skadet i sykkelvelt under trening og sendt til sykehus tirsdag. Verst gikk det for Spieler Nilsen.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter.

Simen Spieler Nilsen t.v. og Sverre Lunde Pedersen under vinter-OL i Pyeongchang.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Han (Simen Spieler Nilsen) har fått påvist tre små brudd i ryggen (tverrtagger), disse er stabile og vil gro uten videre behandling. Han fikk også et slag mot nyren, det har blitt undersøkt og ultralyd har avkreftet skader på nyren. Han er allerede oppe og går forsiktig i sykehuskorridorene, og vi forventer at han snart er tilbake i trening, sier landslagslege Mona Kjeldsberg i en pressemelding.

Nilsen skrives ut fra sykehus torsdag og får videre oppfølging i Norge.

– Når Simen er klar for skøyteløp denne sesongen er for tidlig å si, først må han få kommet hjem, og så for vi se hvordan dette leges. Vi skal sammen legge en god plan for at han kommer raskest mulig tilbake på isen, sier sportssjef Lasse Sætre.

Simen Spieler Nilsen og Sverre Lunde Pedersen, som vant OL-gull i lagtempo i 2018, gikk i asfalten under en treningstur i Inzell, Tyskland. Hastigheten var høy og begge er kraftig forslått. Det gikk hardest utover Spieler Nilsen.

Begge skøyteløperne ble sendt til sykehus.

– Utrolig kjedelig

Spieler Nilsen ble fraktet til sykehuset i Traunstein i luftambulanse, mens Lunde Pedersen ble kjørt i ambulanse til et lokalsykehus i Trien.

Spieler Nilsen måtte gjennomgå flere undersøkelser og tester på sykehuset, for å undersøke skadeomfanget, og ble undersøkt videre i forhold til en smell i ryggen og en lettere hjernerystelse, i tillegg til behandling for skrubbsår.

– Den skaden i ryggen må sjekkes videre, sa Sætre til NRK onsdag..

Spieler Nilser skulle likevel være ved godt mot, og hadde det etter forholdene bra, opplyste sportssjefen.

Kraftig forslått

Sverre Lunde Pedersen ble kraftig forslått og fikk store skrubbsår etter møtet med asfalten, men hadde ingen påviste brudd eller alvorlige skader. Etter et par ukers rolig trening, ventes han tilbake i fullt slag igjen.

Han ble skrevet ut av sykehuset onsdag ettermiddag.

– Er det et brudd i håndleddet, vil det ikke være noe problem å trene videre. Når det gjelder Spieler Nilsen må vi avvente for å se hvor ille det er, fortalte Sætre.

Siste nytt

 • Cup-avgjørelse tas senest september

  Fredag var det generalstyremøte hos Norges Fotballforbund hvor blant annet cupen for herrer og kvinner ble diskutert.

  Generalsekretær Pål Bjerketvedt forteller til NRK at det vil bli tatt en endelig avgjørelse i løpet av månedsskiftet august/september.

  Utfordringen forbundet står overfor er det tette kampprogrammet kommende sesong. I tillegg er det ikke klarhet i hvilke kampdager som er aktuelle. Det er på grunn av manglende info fra det europeiske forbundet (UEFA) med tanke på internasjonale turneringer.

  Generalsekretæren presiserer at det vil bli en amputert variant av cupen dersom forbundet velger å gjennomføre den.

  Kongepokalen, fotball
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Suksesstrener tar over England

  Nederlandske Sarina Wiegman blir ny sjef for de engelske landslagsdamene fra 2021.

  Wiegman, som har tatt Nederland til EM-gull i 2017 og VM-sølv i fjor leder Nederland i neste års OL før hun byter jobb.

  – Sarina var vårt førstevalg. Hun passer perfekt inn i den kulturen vi har, noe som er helt avgjørende når man skal bygge et vinnerlag, sier Sue Campbell i det engelske fotballforbundet.

  Sarina Wiegman
  Foto: Bernadett Szabo / Reuters
 • Alexander-Arnold årets unge spiller

  Liverpool-forsvarer Trent Alexander-Arnold er kåret til årets unge spiller i Premier League.

  21-åringen er stemt fram som vinner av fansen samt et utvalgt ekspertpanel.

  Alexander-Arnold var en viktig brikke på veien mot Liverpools etterlengtede seriemesterskap. Høyrebacken sto bak fire scoringer og 13 målgivende pasninger.

  Alexander-Arnold
  Foto: SHAUN BOTTERILL / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal