Tre brudd i ryggen for norsk skøyteløper: – Utrolig kjedelig

Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen ble skadet i sykkelvelt under trening og sendt til sykehus tirsdag. Verst gikk det for Spieler Nilsen.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter.

Simen Spieler Nilsen t.v. og Sverre Lunde Pedersen under vinter-OL i Pyeongchang.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Han (Simen Spieler Nilsen) har fått påvist tre små brudd i ryggen (tverrtagger), disse er stabile og vil gro uten videre behandling. Han fikk også et slag mot nyren, det har blitt undersøkt og ultralyd har avkreftet skader på nyren. Han er allerede oppe og går forsiktig i sykehuskorridorene, og vi forventer at han snart er tilbake i trening, sier landslagslege Mona Kjeldsberg i en pressemelding.

Nilsen skrives ut fra sykehus torsdag og får videre oppfølging i Norge.

– Når Simen er klar for skøyteløp denne sesongen er for tidlig å si, først må han få kommet hjem, og så for vi se hvordan dette leges. Vi skal sammen legge en god plan for at han kommer raskest mulig tilbake på isen, sier sportssjef Lasse Sætre.

Simen Spieler Nilsen og Sverre Lunde Pedersen, som vant OL-gull i lagtempo i 2018, gikk i asfalten under en treningstur i Inzell, Tyskland. Hastigheten var høy og begge er kraftig forslått. Det gikk hardest utover Spieler Nilsen.

Begge skøyteløperne ble sendt til sykehus.

– Utrolig kjedelig

Spieler Nilsen ble fraktet til sykehuset i Traunstein i luftambulanse, mens Lunde Pedersen ble kjørt i ambulanse til et lokalsykehus i Trien.

Spieler Nilsen måtte gjennomgå flere undersøkelser og tester på sykehuset, for å undersøke skadeomfanget, og ble undersøkt videre i forhold til en smell i ryggen og en lettere hjernerystelse, i tillegg til behandling for skrubbsår.

– Den skaden i ryggen må sjekkes videre, sa Sætre til NRK onsdag..

Spieler Nilser skulle likevel være ved godt mot, og hadde det etter forholdene bra, opplyste sportssjefen.

Kraftig forslått

Sverre Lunde Pedersen ble kraftig forslått og fikk store skrubbsår etter møtet med asfalten, men hadde ingen påviste brudd eller alvorlige skader. Etter et par ukers rolig trening, ventes han tilbake i fullt slag igjen.

Han ble skrevet ut av sykehuset onsdag ettermiddag.

– Er det et brudd i håndleddet, vil det ikke være noe problem å trene videre. Når det gjelder Spieler Nilsen må vi avvente for å se hvor ille det er, fortalte Sætre.

Siste nytt

 • Liverpool mot Monterrey

  Meksikanske Monterrey blir Liverpools semifinale-mostandar i klubb-VM i Qatar. I kvartfinalen i dag slo dei heimelaget Al-Sadd 3-2.

  I den andre semifinale skal søramerikanske Flamengo møte Al Hilal frå Saudi-Arabia. Al Hilal slo tunisiske Esperance 1-0 i kvartfinalen.

  Liverpool og Flamengo hadde walkover fram til semifinalen.

  Flamengo - Al Hilal går 17. desember, Liverpool - Monterrey dagen etter. Finalen går 21. desember.

  Monterrey feirer semi
  Foto: Ibraheem Al Omari / Reuters
 • Moe Wold skal til Spania

  LSK-kaptein Ingrid Moe Wold forlater klubben hun har spilt for i ti år til fordel for en spansk klubb. Hvilken spansk klubb det skal være snakk om ønsker hun ikke å kommentere ennå. – Jeg håper at jeg kan utvikle meg på det, sier hun til LSK.

  Toppserien 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Leicester tapte viktige poeng

  Leicester fikk det ikke helt til å stemme i dagens kamp mot Norwich. Med uavgjort 1-1 tok den åtte kamper lange seiersrekken slutt her. Det betyr også at Liverpool nå har fått en ledelse på 10 poeng til «The Foxes». Også Chelsea misset viktige poeng i dagens kamp mot Bournemouth. Joshua Kings lag vant 1-0 på bortebane etter en VAR-avgjørelse. Dermed ligger Chelsea på en foreløpig fjerdeplass på tabellen i den engelske serien, 20 poeng bak serieleder Liverpool som forlenget sin rekke uten tap ytteligere med 2-0 over Watford. De røde er nå ubeseiret i 34 ligakamper.

  Premier League - Leicester City v Norwich City
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal