Hopp til innhold

Tre brudd i ryggen for norsk skøyteløper: – Utrolig kjedelig

Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen ble skadet i sykkelvelt under trening og sendt til sykehus tirsdag. Verst gikk det for Spieler Nilsen.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter.

Simen Spieler Nilsen t.v. og Sverre Lunde Pedersen under vinter-OL i Pyeongchang.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Han (Simen Spieler Nilsen) har fått påvist tre små brudd i ryggen (tverrtagger), disse er stabile og vil gro uten videre behandling. Han fikk også et slag mot nyren, det har blitt undersøkt og ultralyd har avkreftet skader på nyren. Han er allerede oppe og går forsiktig i sykehuskorridorene, og vi forventer at han snart er tilbake i trening, sier landslagslege Mona Kjeldsberg i en pressemelding.

Nilsen skrives ut fra sykehus torsdag og får videre oppfølging i Norge.

– Når Simen er klar for skøyteløp denne sesongen er for tidlig å si, først må han få kommet hjem, og så for vi se hvordan dette leges. Vi skal sammen legge en god plan for at han kommer raskest mulig tilbake på isen, sier sportssjef Lasse Sætre.

Simen Spieler Nilsen og Sverre Lunde Pedersen, som vant OL-gull i lagtempo i 2018, gikk i asfalten under en treningstur i Inzell, Tyskland. Hastigheten var høy og begge er kraftig forslått. Det gikk hardest utover Spieler Nilsen.

Begge skøyteløperne ble sendt til sykehus.

– Utrolig kjedelig

Spieler Nilsen ble fraktet til sykehuset i Traunstein i luftambulanse, mens Lunde Pedersen ble kjørt i ambulanse til et lokalsykehus i Trien.

Spieler Nilsen måtte gjennomgå flere undersøkelser og tester på sykehuset, for å undersøke skadeomfanget, og ble undersøkt videre i forhold til en smell i ryggen og en lettere hjernerystelse, i tillegg til behandling for skrubbsår.

– Den skaden i ryggen må sjekkes videre, sa Sætre til NRK onsdag..

Spieler Nilser skulle likevel være ved godt mot, og hadde det etter forholdene bra, opplyste sportssjefen.

Kraftig forslått

Sverre Lunde Pedersen ble kraftig forslått og fikk store skrubbsår etter møtet med asfalten, men hadde ingen påviste brudd eller alvorlige skader. Etter et par ukers rolig trening, ventes han tilbake i fullt slag igjen.

Han ble skrevet ut av sykehuset onsdag ettermiddag.

– Er det et brudd i håndleddet, vil det ikke være noe problem å trene videre. Når det gjelder Spieler Nilsen må vi avvente for å se hvor ille det er, fortalte Sætre.

Siste nytt

 • NBA markerte Griners hjemkomst

  Flere NBA-lag ønsket Brittney Griner velkommen hjem i torsdagens kamper etter at WNBA-stjernen ble sluppet fri fra russisk fangenskap.

  Griner ble løslatt i bytte mot en russiske våpenhandler. Griner, en av USAs beste kvinnelige basketballspillere, ble dømt til ni års fengsel i august etter at hun i februar ble stoppet på flyplassen i Moskva for besittelse av cannabisolje. Oljen brukes i e-sigaretter.

  NBA-lag har lenge lagt press på amerikanske myndigheter for å få 32-åringen hjem, og etter at nyheten om at hun er fri kom, prydet hun storskjermen i flere arenaer. Blant annet i hjemstaten Texas, der Houston Rockets møtte San Antonio Spurs i et delstatsderby.

  I tillegg var rådhuset i Houston lyst opp i USAs farger i forbindelse med hjemkomsten.

  Portland Trail Blazers hadde et bilde av henne med påskriften «OL-gullvinner Britney Griner kommer hjem», mens Miami Heat ønsket henne «velkommen hjem».

  Griner er født i Houston og spiller for Phoenix Mercury i den kvinnelige toppligaen. Der har hun vært siden 2013, samtidig som hun har spilt for russiske UMMC Jekaterinburg når WNBA-sesongen har hatt pause.

  Det var i forbindelse med dette at hun ble pågrepet på flyplassen i Moskva. (NTB)

  Rockets Spurs Basketball
  Foto: Darren Abate / AP
 • Haug scoret for Roma tross tap

  Sophie Romàn Haug scoret for Roma da Wolfsburg viste muskler og vant 4-2 i gruppespillet i mesterligaen torsdag kveld.

  Ewa Pajor sendte Wolfsburg i ledelsen etter 24 minutter, før Sveindís Jane Jónsdóttir scoret vertenes andre mål i det 40. spilleminutt.

  Andressa Alves utlignet for Roma to minutter senere, men det hjalp lite da Lena Lattwein og Pajor scoret Wolfsburgs tredje og fjerde mål i andre omgang.

  Mens Emilie Haavi startet kampen for Roma, ble Haug og Mina Bergersen henvist til gjestenes benk.

  Haug ble byttet inn etter 63 minutter og satte inn reduseringen 13 minutter senere.

  Wolfsburg topper gruppe B med ti poeng etter fire kampen. Roma følger på 2.-plass, tre poeng bak.

  Privatlandskamp fotball kvinner 2022: Norge - Brasil (1-4)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Forventer at Hamilton forlenger

  Mercedes mektige sjef Toto Wolff er klar på at superstjernen Lewis Hamilton kommer til å forlenge med Formel 1-laget til tross for en seiersløs sesong.

  – Han (Hamilton) har ingen gode grunner til å forlate Mercedes etter neste sesong, eller å sette strek for karrieren, sier Wolff i Formel 1-podkasten «Beyond the Grid», ifølge britiske Daily Mail.

  Mercedes-sjefen innrømmer samtidig at 37-åringens kontrakt, som går ut etter neste sesong, vil være «ett av temaene» laget vil se nærmere på i vinterpausen.

  – Det er ikke satt noen frist for å lande en ny kontrakt. Lewis er en del av teamet, og teamet er en del av Lewis, fortsatte Wollf. (NTB)

  F1 US Grand Prix Auto Racing
  Foto: Charlie Neibergall / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste