Tre brudd i ryggen for norsk skøyteløper: – Utrolig kjedelig

Sverre Lunde Pedersen og Simen Spieler Nilsen ble skadet i sykkelvelt under trening og sendt til sykehus tirsdag. Verst gikk det for Spieler Nilsen.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter.

Simen Spieler Nilsen t.v. og Sverre Lunde Pedersen under vinter-OL i Pyeongchang.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Han (Simen Spieler Nilsen) har fått påvist tre små brudd i ryggen (tverrtagger), disse er stabile og vil gro uten videre behandling. Han fikk også et slag mot nyren, det har blitt undersøkt og ultralyd har avkreftet skader på nyren. Han er allerede oppe og går forsiktig i sykehuskorridorene, og vi forventer at han snart er tilbake i trening, sier landslagslege Mona Kjeldsberg i en pressemelding.

Nilsen skrives ut fra sykehus torsdag og får videre oppfølging i Norge.

– Når Simen er klar for skøyteløp denne sesongen er for tidlig å si, først må han få kommet hjem, og så for vi se hvordan dette leges. Vi skal sammen legge en god plan for at han kommer raskest mulig tilbake på isen, sier sportssjef Lasse Sætre.

Simen Spieler Nilsen og Sverre Lunde Pedersen, som vant OL-gull i lagtempo i 2018, gikk i asfalten under en treningstur i Inzell, Tyskland. Hastigheten var høy og begge er kraftig forslått. Det gikk hardest utover Spieler Nilsen.

Begge skøyteløperne ble sendt til sykehus.

– Utrolig kjedelig

Spieler Nilsen ble fraktet til sykehuset i Traunstein i luftambulanse, mens Lunde Pedersen ble kjørt i ambulanse til et lokalsykehus i Trien.

Spieler Nilsen måtte gjennomgå flere undersøkelser og tester på sykehuset, for å undersøke skadeomfanget, og ble undersøkt videre i forhold til en smell i ryggen og en lettere hjernerystelse, i tillegg til behandling for skrubbsår.

– Den skaden i ryggen må sjekkes videre, sa Sætre til NRK onsdag..

Spieler Nilser skulle likevel være ved godt mot, og hadde det etter forholdene bra, opplyste sportssjefen.

Kraftig forslått

Sverre Lunde Pedersen ble kraftig forslått og fikk store skrubbsår etter møtet med asfalten, men hadde ingen påviste brudd eller alvorlige skader. Etter et par ukers rolig trening, ventes han tilbake i fullt slag igjen.

Han ble skrevet ut av sykehuset onsdag ettermiddag.

– Er det et brudd i håndleddet, vil det ikke være noe problem å trene videre. Når det gjelder Spieler Nilsen må vi avvente for å se hvor ille det er, fortalte Sætre.

Sportsnyheter

Ble buet av banen – så hyllet Solskjær supporterne

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United lukket ørene for pipekonserten på Old Trafford. I stedet tok de med seg applausen fra Stretford End – og snudde 0–2 til 3–2.

Siste nytt

 • Chelsea kjørte over Malmö

  Chelsea var aldri truet i oppgjøret mot Malmö onsdag og kjørte over de svenske gjestene med 4-0. Både Romelu Lukaku og Timo Werner måtte av med skade i kampen.

  Champions League - Group H - Chelsea v Malmo FF
  Foto: David Klein / Reuters
 • Akershus har tillit til skistyret

  Styremedlem Dag Helland-Hansen i Akershus skikrets bekreftar overfor NRK at dei ikkje vil komme med eit mistillitsforslag mot det sittande skistyret.

  Det blei klart i et styremøte i kveld. Dei vil heller presentere eitt forslag til løysing, som vil bli diskutert på kretsledermøte førstkommande helg.

  – Denne løysinga vil bli presentert før kretsledermøte. Vi meiner at denne løysinga vil vere betre enn eitt mistillitsforslag, skriv Akershus skikrets i ein utsegn.

  Røste og Bråthen
 • Etterlengtet Barcelona-seier

  Barcelona slo Dynamo Kiev 1-0 etter en scoring av Gerard Piqué i første omgang. Det var en mildt sagt etterlengtet seier, etter at det spanske storlaget hadde tapt de to første kampene i årets mesterliga.

  yzYC5GH0y5Q
  Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal