Lunde melder seg EM-klar – mistet sitt ufødte barn

Katrine Lunde er klar for EM likevel, etter at hun i en pressemelding opplyser at hun har mistet sitt ufødte barn.

Katrine Lunde

EM-KLAR: Målvakt Katrine Lunde.

Foto: John Randeris/scanpix Ritzau / NTB

Vipers-keeperen meldte forfall til mesterskapet i Danmark fordi hun var gravid. Nå melder hun seg til disposisjon likevel, fordi hun har mistet det ufødte barnet.

– Vi er lei oss for at vi mistet det ufødte barnet vårt, og hadde virkelig sett fram til å bli en større familie. Dessverre gikk det ikke denne gangen. Jeg har trent bra etter at dette skjedde, og har stilt meg til disposisjon for EM-troppen, sier Katrine Lunde i en pressemelding fra håndballforbundet.

– Planen er at jeg reiser til Danmark og slutter meg til laget når jeg har gjennomført det nødvendige testregimet. Jeg gleder meg virkelig til å være sammen med lagvenninnene i EM og i førjulstiden, legger hun til.

Lunde og Mørk

TILBAKE: Både Katrine Lunde og Nora Mørk gjør comeback i mesterskap etter å ha vært ute med kneskader.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Lunde vil tidligst kunne være aktuell for spill til tredje kamp i mesterskapet.

– Vi synes alle det er trist at Katrine og Nikola mistet barnet sitt, og gir dem vår støtte i denne situasjonen. Katrine har trent bra hjemme i Kristiansand, og får ytterligere en uke med god trening sammen med reservene/rekruttlandslaget kommende uke, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

40-åringen har vært en av Norges aller beste keepere i mange år, og har sju gull, fire sølv og to bronse i medaljesamlingen fra mesterskap. Dermed var hun nærmest selvskreven i troppen etter at hun ble friskmeldt fra en kneskade.

Ny positiv test

Keeper Silje Solberg er derimot ikke klar for EM-spill ennå. Hun ble smittet av covid-19 tidligere i november og har avlagt nok en positiv test. Nå må hun vente en ny test neste uke, som er negativ, før hun kan komme til Danmark.

– Formen og kroppen kjennes bra, men dessverre testet jeg positivt igjen. Det er jeg selvsagt veldig lei meg for, fordi det kribler i magen etter å spille EM. Men i dette tilfellet er det ikke opp til meg, annet enn å håpe at neste ukes test er negativ, forteller Solberg i pressemeldingen.

BpkWbQStsH8

VIKTIG: Silje Solberg må vente enda en stund før hun kan slutte seg til den norske håndballtroppen.

Foto: RITZAU SCANPIX / Reuters

– Det er selvfølgelig leit for Silje at hun fortsatt må vente på negativ koronatest. Her må naturen gå sin gang, og som Silje håper vi negativ test til uken. Vi jobber videre med det gode målvaktsteamet som er på plass her, som gjorde en god jobb i kampene mot Danmark. De er forberedt på å stå de første kampene i mesterskapet, sier landslagssjefen.

Siste nytt

 • Messi utvist da Barca tapte

  Barcelona og Athletic Club bydde opp til en kjempekamp i supercupfinalen.

  Det var Barcelona som gikk opp i ledelsen etter scoring av Griezmann. Men Athletic svarte like etter da Oscar De Marcos satte 1-1.

  Antoine Griezmann sendte Barca i ledelsen nok en gang, men scoringer av Villalibre og Iñaki Williams sørget for 3-2, og seier til Athletic.

  På tampen fikk vi se historiske scener. Lionel Messi ble utvist for første gang i Barca-karrieren. VAR fikk øye på et slag fra Messi som traff bakhodet til Villalibre.

  Spanish Super Cup Final - FC Barcelona v Athletic Bilbao
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Juventus feilet i ny toppkamp

  Juventus er på full fart mot å miste Serie A-hegemoniet. Mesterlaget tapte 0-2 i søndagens storduell borte mot Inter.

  Arturo Vidal og Nicolo Barella scoret i hver sin omgang i Milano. Seieren tok Inter opp i 40 poeng, som er like mange som byrival Milan på tabelltoppen. Antonio Conte har ferten av nok en ligatittel han kan legge til på sin sterke CV.

  Verre er det for Andrea Pirlo. Spillerlegenden strever med å rade opp seiersrekker Juventus er vant til å ha. Og søndag mislyktes Cristiano Ronaldo og co. i nok en toppkamp. (NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Danmark lekte seg med redusert lag

  Fra benken så storscorer Mikkel Hansen et dansk lag filleriste Kongo i søndagens 39-19-seier i håndball-VM.

  Danmark lot nesten hele troppen få prøve seg, men Hansen og keeper Niklas Landin ble sittende på sidelinjen. Trener Nikolaj Jacobsen ville ikke risikere skader på sine to klart viktigste spillere i en kamp Danmark uansett var sikker på å vinne.

  EM i Håndball Menn Danmark - Bahrain
  Foto: Jonas Ekströmer/tt Nyhetsbyrån / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal