NRK Meny
Normal

Lunde ga seg på trening

Håndballandslagets Kristine Lunde måtte gi seg under onsdagens formiddagstrening med en ispose rundt den venstre skulderen.

Kristine Lunde
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Det er usikkert hvor redusert bakspilleren er, men hun klarte ikke å fullføre treningen etter at det smalt i en duell med en lagvenninne.

Hør: Følg kampen i Kveldsåpent fra kl. 19.03

Kroppsspråket hennes tydet på at situasjonen ikke er så lys. Det er usikkert hvor redusert bakspilleren er, men Lunde klarte ikke å fullføre treningen etter at det sa pang i en duell med en lagvenninne.

- Hun skal stå på lagoppstillingen i kveld, så får vi se utover dagen. Skulderen hennes er et sårt punkt. Vi kan eventuelt la henne hvile litt et par dager. EM varer lenge, sa landslagstrener Marit Breivik som kunne ønsket seg en annen inngang på EM-forsvaret.

Sentral

Lunde er viktig både i angrep og forsvar. Norge har i dette EM ikke mange bakspillere som kan skyte mål fra distanse. Sørlandsjenta har også tidligere slitt med skulderproblemer og sto over VM i fjor på grunn av dette. Hun har alltid reist seg igjen og kommet tilbake. Fysioterapeut Jan Løken har sett på skulderen til Lunde og er optimist.

- Den er ikke gått ut av ledd, så det er ingen fare for at mesterskapet ryker for hennes del slik jeg ser det nå. Vi får se det hele litt an.

Tittelforsvarer Norge spiller åpningskamp mot Spania onsdag. Kari Aalvik Grimsbø og Linn Jørum Sulland står etter planen over. Sulland kommer inn dersom Kristine Lunde står over.

Det meste tyder på at hun er uaktuell.

Siste nytt

 • VG: Northug vraka til v-cupen

  Petter Northug blir ikkje tatt ut til verdscup-opninga i langrenn i finske Ruka komande helg, melder VG.

  Fem løparar er førehandsuttekne, fem andre skal takast ut i morgon. Northug er ikkje blant desse, etter det avisa erfarer.

  Northug var småsjuk og stilte ikkje på Beitostølen i helga. Men no har meldt han seg frisk.

  Northug
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

Sendeplan

Kl. Program Kanal