NRK Meny
Normal

Lunde ga seg på trening

Håndballandslagets Kristine Lunde måtte gi seg under onsdagens formiddagstrening med en ispose rundt den venstre skulderen.

Kristine Lunde
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Det er usikkert hvor redusert bakspilleren er, men hun klarte ikke å fullføre treningen etter at det smalt i en duell med en lagvenninne.

Hør: Følg kampen i Kveldsåpent fra kl. 19.03

Kroppsspråket hennes tydet på at situasjonen ikke er så lys. Det er usikkert hvor redusert bakspilleren er, men Lunde klarte ikke å fullføre treningen etter at det sa pang i en duell med en lagvenninne.

- Hun skal stå på lagoppstillingen i kveld, så får vi se utover dagen. Skulderen hennes er et sårt punkt. Vi kan eventuelt la henne hvile litt et par dager. EM varer lenge, sa landslagstrener Marit Breivik som kunne ønsket seg en annen inngang på EM-forsvaret.

Sentral

Lunde er viktig både i angrep og forsvar. Norge har i dette EM ikke mange bakspillere som kan skyte mål fra distanse. Sørlandsjenta har også tidligere slitt med skulderproblemer og sto over VM i fjor på grunn av dette. Hun har alltid reist seg igjen og kommet tilbake. Fysioterapeut Jan Løken har sett på skulderen til Lunde og er optimist.

- Den er ikke gått ut av ledd, så det er ingen fare for at mesterskapet ryker for hennes del slik jeg ser det nå. Vi får se det hele litt an.

Tittelforsvarer Norge spiller åpningskamp mot Spania onsdag. Kari Aalvik Grimsbø og Linn Jørum Sulland står etter planen over. Sulland kommer inn dersom Kristine Lunde står over.

Det meste tyder på at hun er uaktuell.

Siste nytt

 • Boston tok siste kvartfinaleplassen

  Boston slo Toronto 7-4 i natt og tok den siste kvartfinaleplassen i NHL-sluttspelet.

  Kvartfinalene: Pittsburgh - Washington, San Jose - Vegas, Winnipeg - Nashville og Boston - Tampa Bay.

  Alle kvartfinalene blir spela som best av sju kampar.

  Boston Bruins
  Foto: Greg M. Cooper / Reuters
 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag