Hopp til innhold

Lunde ga seg på trening

Håndballandslagets Kristine Lunde måtte gi seg under onsdagens formiddagstrening med en ispose rundt den venstre skulderen.

Kristine Lunde
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Det er usikkert hvor redusert bakspilleren er, men hun klarte ikke å fullføre treningen etter at det smalt i en duell med en lagvenninne.

Hør: Følg kampen i Kveldsåpent fra kl. 19.03

Kroppsspråket hennes tydet på at situasjonen ikke er så lys. Det er usikkert hvor redusert bakspilleren er, men Lunde klarte ikke å fullføre treningen etter at det sa pang i en duell med en lagvenninne.

- Hun skal stå på lagoppstillingen i kveld, så får vi se utover dagen. Skulderen hennes er et sårt punkt. Vi kan eventuelt la henne hvile litt et par dager. EM varer lenge, sa landslagstrener Marit Breivik som kunne ønsket seg en annen inngang på EM-forsvaret.

Sentral

Lunde er viktig både i angrep og forsvar. Norge har i dette EM ikke mange bakspillere som kan skyte mål fra distanse. Sørlandsjenta har også tidligere slitt med skulderproblemer og sto over VM i fjor på grunn av dette. Hun har alltid reist seg igjen og kommet tilbake. Fysioterapeut Jan Løken har sett på skulderen til Lunde og er optimist.

- Den er ikke gått ut av ledd, så det er ingen fare for at mesterskapet ryker for hennes del slik jeg ser det nå. Vi får se det hele litt an.

Tittelforsvarer Norge spiller åpningskamp mot Spania onsdag. Kari Aalvik Grimsbø og Linn Jørum Sulland står etter planen over. Sulland kommer inn dersom Kristine Lunde står over.

Det meste tyder på at hun er uaktuell.

Siste nytt

 • Island sparket landslagssjefen

  Arnar Vidarsson er ferdig som trener for Islands herrelandslag i fotball. Han mistet jobben få dager etter at Liechtenstein ble slått 7-0.

  Seieren i EM-kvalifiseringen var ikke nok til å overbevise forbundsstyret. Island startet mesterskapsjakten med å tape 0-3 borte mot Bosnia-Hercegovina.

  – Dette er selvsagt en vanskelig avgjørelse, men vi mener det er riktig og nødvendig. Arnar har gjort mange gode ting, og han fortjener ros for jobben han har gjort under ofte vanskelige forhold. Nå starter vi arbeidet med å finne en erstatter, sier Islands fotballpresident Vanda Sigurgeirsdottir i en uttalelse.

  Vidarsson tok over som landslagssjef etter Erik Hamrén i desember 2020. (NTB)

  iCmzfHoJs7Y
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Riiber avsluttet sesongen perfekt

  Jarl Magnus Riiber fikk ingen konkurranse på vei inn til nok et NM-gull i kombinert. Han gikk ut på 5-kilometeren med en kjempeluke.

  Tittelkampen på Tolga var aldri spennende. Til det hadde Riiber et for godt forsprang på 1.28 minutter fra start.

  Oslo-mannen holdt også bra fart i løypene og kunne smile for nok en utklassingsseier. Onsdag vant han klart 10-kilometeren.

  Espen Andersen var nærmest Riiber før langrennet. Han ga det er ærlig forsøk i sølvjakten, men greide ikke å holde tritt da Jens Lurås Oftebro rykket mot slutten. (NTB)

  Riiber
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Westvold Hansen sikret nok et NM-gull

  Gyda Westvold Hansen var like suverens i langrennssporet som hun var i hoppbakken.

  Hun ledet med 45 sekunder før langrennsdelen, og selv om Ida Marie Hagen tok inn 10 sekunder på de 2,5 kilometerne kvinnene gikk, var hun aldri i nærheten av å true Hansen for gullet.

  – Det har vært en veldig bra sesong, og det er ikke en bedre måte å avslutte sesongen med så mange fra Dalsbygda på plass. Jeg ga litt ekstra i dag, sier Hansen til NRK.

  I går vant Hansen 5 kilometeren. Dermed avslutter verdens beste komibinertløper i kvinneklassen med to NM-gull på to dager.

  Gyda Westvold Hansen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste