Siste nytt

 • PSG-stjerne kritisk til ny liga

  Som den første toppspilleren i fotballen uttaler Ander Herrera seg om den nyopprettede superligaen. Og han er ikke begeistret.

  Paris Saint-Germains midtbanemann har publisert et Twitter-innlegg der han lufter sine tanker om at tolv europeiske storklubber bryter ut av Uefa for å starte sin egen, pengestinne liga.

  – Jeg forelsket meg i moderne fotball, fansens fotball, med en drøm om å se laget i mitt hjerte spille mot de største. Om denne europeiske superligaen blir en realitet, er de drømmene over, skriver Herrera.

  Ander Herrera (t.v.).
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Minst to franske plasser

  Det ligger an til at minst to franske lag vil være med i den europeiske superligaen i fotball hver sesong, skriver nyhetsbyrået AFP.

  Planene om en utbryterliga med europeiske toppklubber ble kunngjort natt til mandag, og enn så lenge er tolv av 15 faste medlemmer i ligaen klare.

  Seks av disse kommer fra England, tre fra Italia og tre fra Spania. En kilde tett på prosessen opplyser til AFP at det trolig vil være minst to plasser til franske klubber hver sesong.

  Hvilke klubber som er aktuelle, eller hvordan de skal pekes ut, er ikke kjent.

  France Soccer League One
  Foto: Francois Mori / AP
 • Bekreftet: Mourinho får sparken

  Tottenham-manager José Mourinho får sparken i London-klubben. Det melder klubben selv mandag formiddag.

  Mourinho stopper dermed på 86 kamper som trener i Tottenham.

  – Klubben kunngjør at José Mourinho og hans trenerstab João Sacramento, Nuno Santos, Carlos Lalin og Giovanni Cerra fratas sine oppgaver, skriver Tottenham på sine nettsider.

  Telegraph (bak betalingsmur) var først med nyheten, men også blant andre The Athletic og Sky Sports meldte dette.

  Klubben opplyser at Ryan Mason leder laget på trening mandag, og at en ytterligere oppdatering vil komme.

  – José og staben hans har vært med oss gjennom en av de mest utfordrende periodene som klubb. Han er profesjonell og har opptrådt svært solid under pandemien, sier styreleder Daniel Levy i en uttalelse der han også takker Mourinho for hans bidrag.

  Portugiseren tok over Tottenham etter Mauricio Pochettino i november 2019, men har ikke klart å videreføre klubben. Han hadde ifølge Sky Sports kontrakt ut 2023-sesongen.

  Tottenham ligger på 7.-plass i Premier League og risikerer å gå glipp av mesterligafotball også neste sesong.

  Klubben er også ute av europaligaen og FA-cupen, men skal spille finale i ligacupen mot Manchester City kommende søndag.

  Europa League - Round of 16 Second Leg - Dinamo Zagreb v Tottenham Hotspur
  Foto: Antonio Bronic / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal