Hopp til innhold

Lundby tar konkurransepause etter Lillehammer

Maren Lundby hopper i Lysgårdsbakken på Lillehammer denne helgen, men så tar hun en konkurransepause.

– Det er for å få jobben gjort inn mot de viktigste tingene i år, sier Lundby til NRK.

– Jeg føler for å prioritere i år. Det har vært en annerledes oppkjøring, og jeg har hoppa lite. Det er rett og slett for å maksimere inn mot VM, Raw Air og Vikersund. Det viktigste er i februar og mars, sier hun videre.

Etter planen skal Lundby være tilbake i konkurranse i slutten av januar. Frem til da skal hun trene og forberede seg hjemme på Lillehammer.

– Jeg har god erfaring med å få arbeide i fred og ro, og droppe å reise rundt i verden, sier hun.

Lundby har vunnet så å si alt som er og står med ett OL-gull fra 2018 og to VM-gull fra 2019 og 2021. I tillegg har hun tre VM-sølv og tre VM-bronse.

Hopplandslaget 2022/23
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Siste nytt

 • Ny Real Madrid-smell - tapte mot Mallorca

  Real Madrid har ikke vært helt seg selv denne sesongen. Søndag måtte de seg seg slått av Mallorca.

  Et selvmål fra Nahco Fernandez sørget for Real Madrids tredje tap denne sesongen. Nå kan Barcelona øke luken på toppen av tabellen til åtte poeng. Katalanerne møter Sevilla søndag kveld.

  Real Madrid hadde sjanser til å få med seg noe fra kampen mot Mallorca, men det ville seg ikke for Carlo Ancelottis menn. Marco Asensio hadde sjansen til å utligne fra straffemerket, men bommet.

  Nå retter «Los Blancos» blikket mot klubb-VM. Allerede onsdag skal de møte egyptiske Al Ahly i semifinalen.

  Om et par uker venter også den første Mesterliga-kampen mot Liverpool.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Francisco Ubilla / AP
 • Reiten-mål da serieleder Chelsea vant rivalkampen

  Guro Reiten scoret sitt tredje ligamål for sesongen da Chelsea slo London-rival Tottenham 3-2 i den engelske superligaen for kvinner søndag.

  Reitens mål kom etter litt over en times spill. Hun snappet ballen foran en Tottenham-forsvarer midt på banen og satte fart fremover. Ingen kunne stoppe henne fra å score alene med keeper.

  Da økte hun ledelsen til 3-1. Før det hadde Jess Carter sendte Chelsea i føringen før Bethany England utlignet. Lauren James scoret 2-1-målet for de blåkledde. Nikola Karczewska reduserte etter 88 minutter, men nærmere kom ikke «Spurs».

  Celin Bizet Ildhusøy startet for Tottenham, men ble byttet ut etter 86 minutter. Reiten gikk av banen ti minutter før slutt, mens Maren Mjelde satt hele kampen på benken for Chelsea.

  Etter som at Manchester United måtte klare seg med 0-0 hjemme mot Everton, leder Chelsea nå ligaen med to poeng. Arsenal har imidlertid to kamper mindre spilt og kan komme à poeng med Chelsea.

  Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir var begge ubenyttede reserver for United i kampen. Lisa Naalsund var ikke i troppen til de rødkledde. Hun gjorde nylig overgang fra Brann.

  Elise Stenevik ble byttet inn for Everton etter 87 minutter.

  Guro Reiten og Sam Kerr
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Kilde kjører VM-kombinasjonen – disse stiller for Norge

  Aleksander Aamodt Kilde er på det norske laget til tirsdagens superkombinasjon i alpin-VM. Han får med seg Adrian Smiseth Sejersted og Atle Lie McGrath.

  Uttaket var som ventet. Lucas Braathen ville trolig vært på lista om han hadde vært frisk og klar til VM-starten i franske Courchevel og Meribel. Han ble nylig operert for en akutt blindtarmsbetennelse.

  Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie blir norske innslag i kvinnenes kombirenn. Det kjøres mandag 11.00 og 14.30 (super-G/slalåm) som mesterskapets første øvelse.

  Samme tider gjelder herrenes konkurranse dagen etter.

  Kilde har flere gode kombi-resultater å vise til. I fjor tok han OL-sølv, og i 2019/20-sesongen var han to ganger på verdenscuppallen.

  I VM har fartskongen en 4.-plass som toppnotering.

  Verdenscuprenn i Kitzbühel
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste