Hopp til innhold

SE VIDEO: Maren Lundby på vei mot salto i hoppbakken

Maren Lundby erkjenner at hun er heldig som unngikk en stygg skade da hun falt i Granåsen torsdag. – Jeg tror det er verre å se på enn å være med på det selv, sier hopp-esset til NRK.

Maren Lundby fall

NESTEN-SALTO: Maren Lundby kom fra fallet uten skade.

Foto: NTB SCANPIX / SKJERMDUMP

– Det kunne ha gått verre, men jeg var heldig. Skien løste ut, og alle ting fungerte som det skulle. Jeg var litt heldig, litt dyktig og godt forberedt på at det kan skje, sier Maren Lundby.

Under en trening i Granåsen torsdag mistet Lundby trykket på skiene, og var på vei til å ta en salto i luften. Men hun fikk reddet seg inn, og landet på beina.

Laster Twitter-innhold

– Jeg gjør det frivillig

– Det går veldig bra; jeg klarte å lande på beina, selv om det så ut som jeg kunne ha tatt salto. Jeg klarte å hente meg inn, og landet på beina. Jeg kom fra det hele uten noen skader i det hele tatt, sier en lettet Lundby.

Selv om hun mistet kontrollen, rakk hun ikke å reagere før hun skled ned på kunstgresset i unnarennet.

– Der og da rakk jeg ikke å tenke, det er bare reflekser å slå inn. Men da jeg lå der, tenkte jeg at «nå kan det faktisk skje noe her». Heldigvis gikk det bra, men vi fikk en påminnelse om at det er risikosport vi driver med. Og jeg driver med det frivillig, sier hun.

Helt stille i bakken

Lundbys hopp ble filmet, og du hører at én roper «nei», før det blir helt stille i bakken.

– Jeg tror det er verre å se på enn å være med på det selv. Ingen vet hvordan det gikk før jeg reiste meg opp på sletta. Det var mange spente trenere der, men de er vant til dette, de og. Men alle blir skremt, det er aldri trivelig når noe sånt skjer.

– Har det skjedd med deg før?

– Jeg har hatt lignende opplevelser, men aldri dettet sånn på grunn av det. Jeg tror jeg kommer styrket ut av det, at jeg klarte å redde meg og lande på beina. Det gir meg selvtillit.

Lundby tok 13 verdenscupseiere forrige sesong, og reiste hjem fra VM I Seefeld med ett gull og to bronsemedaljer.

Tidligere i sommer falt Anders Fannemel stygt under en trening i Polen. Han mister hele sesongen med en korsbåndsskade.

Siste nytt

 • Reiten hjalp Chelsea å vende til seier i byderby

  Chelseas kvinnelag kom tidlig under i det utsatte byderbyet mot West Ham, men Guro Reiten hjalp laget å vende til 3-1-seier.

  Den norske landslagsstjernen hadde assist på Fran Kirbys utligningsmål i slutten av første omgang og var involvert også i Sam Kerrs ledermål i den andre omgangen.

  Dagny Brynjarsdottir nikket West Ham i en tidlig ledelse på hjørnespark mens Kerr sto passiv ved siden av henne. Senere skulle Chelsea vise offensiv kompetanse på hjørnespark, og Kerr fikk sitt første mål på sesongen på et av dem.

  Den engelske landslagsstopperen Millie Bright stusset inn 3-1 på nok et hjørnespark.

  Women's Super League - Chelsea v Manchester City
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • RBK røk ut tross sjokkstart mot Real Madrid

  Rosenborgs kvinnelag var levnet få muligheter etter 0-3 hjemme mot Real Madrid, men rystet den spanske klubben i returkampen på vei mot et hederlig tap.

  Real Madrid vendte til 2-1-seier og sikret plass i gruppespillet med sammenlagt 5-1.

  Rosenborg hang veldig godt med i den første omgangen og kom til flere gode muligheter. Ett minutt på overtid i første omgang var det veldig nær 0-2, og da ville det vært kamp igjen om avansement. Skinnes gjenvant ballen inne i feltet, og den spratt til Cesilia Andreassen. Hennes skudd gikk rett utenfor.

  Men ved hjelp av Caroline Weir og Athenea del Castillo snudde spanjolene kampen og er dermed trygt videre til gruppespillet i Mesterligaen.

  Champions League play-off: Rosenborg - Real Madrid.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Innhopp for Maanum da Arsenal slet seg til CL-plass

  Frida Maanum kom inn i sluttfasen og hjalp å dra seieren i land da Arsenal sikret seg plass i mesterligaens gruppespill med 1-0-seier borte mot Ajax.

  London-klubben levde farlig etter 2-2 på hjemmebane i første kamp, men et Ajax-lag med tidligere Vålerenga-profil Sherida Spitse som kaptein ble senket av den nederlandske stjernespissen Viviana Miedema.

  Spissens scoring tidlig i 2. omgang ble kampens eneste, og dermed får Arsenal plass i mandagens trekning av gruppespillet.

  Maanum måtte igjen starte på benken, men hun kom inn for Miedema i det 83. minutt og hjalp Arsenal å tette igjen gjennom resten av ordinær tid og seks tilleggsminutter. (NTB)

  Landslaget i fotball 2022: trening
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste