SE VIDEO: Maren Lundby på vei mot salto i hoppbakken

Maren Lundby erkjenner at hun er heldig som unngikk en stygg skade da hun falt i Granåsen torsdag. – Jeg tror det er verre å se på enn å være med på det selv, sier hopp-esset til NRK.

Maren Lundby fall

NESTEN-SALTO: Maren Lundby kom fra fallet uten skade.

Foto: NTB SCANPIX / SKJERMDUMP

– Det kunne ha gått verre, men jeg var heldig. Skien løste ut, og alle ting fungerte som det skulle. Jeg var litt heldig, litt dyktig og godt forberedt på at det kan skje, sier Maren Lundby.

Under en trening i Granåsen torsdag mistet Lundby trykket på skiene, og var på vei til å ta en salto i luften. Men hun fikk reddet seg inn, og landet på beina.

Laster Twitter-innhold

– Jeg gjør det frivillig

– Det går veldig bra; jeg klarte å lande på beina, selv om det så ut som jeg kunne ha tatt salto. Jeg klarte å hente meg inn, og landet på beina. Jeg kom fra det hele uten noen skader i det hele tatt, sier en lettet Lundby.

Selv om hun mistet kontrollen, rakk hun ikke å reagere før hun skled ned på kunstgresset i unnarennet.

– Der og da rakk jeg ikke å tenke, det er bare reflekser å slå inn. Men da jeg lå der, tenkte jeg at «nå kan det faktisk skje noe her». Heldigvis gikk det bra, men vi fikk en påminnelse om at det er risikosport vi driver med. Og jeg driver med det frivillig, sier hun.

Helt stille i bakken

Lundbys hopp ble filmet, og du hører at én roper «nei», før det blir helt stille i bakken.

– Jeg tror det er verre å se på enn å være med på det selv. Ingen vet hvordan det gikk før jeg reiste meg opp på sletta. Det var mange spente trenere der, men de er vant til dette, de og. Men alle blir skremt, det er aldri trivelig når noe sånt skjer.

– Har det skjedd med deg før?

– Jeg har hatt lignende opplevelser, men aldri dettet sånn på grunn av det. Jeg tror jeg kommer styrket ut av det, at jeg klarte å redde meg og lande på beina. Det gir meg selvtillit.

Lundby tok 13 verdenscupseiere forrige sesong, og reiste hjem fra VM I Seefeld med ett gull og to bronsemedaljer.

Tidligere i sommer falt Anders Fannemel stygt under en trening i Polen. Han mister hele sesongen med en korsbåndsskade.

Siste nytt

 • Zlatan tilbudt kontrakt i AC Milan

  Serie A-klubben AC Milan har tilbudt Zlatan Ibrahimovic en halvårskontrakt med opsjon på ytterligere ett år, ifølge italienske medier. 38-åringen spilte for klubben fra 2010 til 2012, og var med da de vant serie A i 2011.

  ZLATAN IBRAHIMOVIC
  Foto: Elisa Ferrari/TT / TT NYHETSBYRÅN
 • BA: Norge søker håndball-VM i 2025

  Norge kommer trolig til å søke om å få arrangere håndball-VM for menn i 2025, sammen med Danmark og Kroatia, skriver Bergensavisen.

  – Vi har kommet såpass langt at vi er enige om hovedtrekkene i en modell for gjennomføring, inkludert fordeling av mesterskapet, sier generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund til avisen.

  Håndball herrer Golden League-turneringen i Danmark
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal