SE VIDEO: Maren Lundby på vei mot salto i hoppbakken

Maren Lundby erkjenner at hun er heldig som unngikk en stygg skade da hun falt i Granåsen torsdag. – Jeg tror det er verre å se på enn å være med på det selv, sier hopp-esset til NRK.

Maren Lundby fall

NESTEN-SALTO: Maren Lundby kom fra fallet uten skade.

Foto: NTB SCANPIX / SKJERMDUMP

– Det kunne ha gått verre, men jeg var heldig. Skien løste ut, og alle ting fungerte som det skulle. Jeg var litt heldig, litt dyktig og godt forberedt på at det kan skje, sier Maren Lundby.

Under en trening i Granåsen torsdag mistet Lundby trykket på skiene, og var på vei til å ta en salto i luften. Men hun fikk reddet seg inn, og landet på beina.

Laster Twitter-innhold

– Jeg gjør det frivillig

– Det går veldig bra; jeg klarte å lande på beina, selv om det så ut som jeg kunne ha tatt salto. Jeg klarte å hente meg inn, og landet på beina. Jeg kom fra det hele uten noen skader i det hele tatt, sier en lettet Lundby.

Selv om hun mistet kontrollen, rakk hun ikke å reagere før hun skled ned på kunstgresset i unnarennet.

– Der og da rakk jeg ikke å tenke, det er bare reflekser å slå inn. Men da jeg lå der, tenkte jeg at «nå kan det faktisk skje noe her». Heldigvis gikk det bra, men vi fikk en påminnelse om at det er risikosport vi driver med. Og jeg driver med det frivillig, sier hun.

Helt stille i bakken

Lundbys hopp ble filmet, og du hører at én roper «nei», før det blir helt stille i bakken.

– Jeg tror det er verre å se på enn å være med på det selv. Ingen vet hvordan det gikk før jeg reiste meg opp på sletta. Det var mange spente trenere der, men de er vant til dette, de og. Men alle blir skremt, det er aldri trivelig når noe sånt skjer.

– Har det skjedd med deg før?

– Jeg har hatt lignende opplevelser, men aldri dettet sånn på grunn av det. Jeg tror jeg kommer styrket ut av det, at jeg klarte å redde meg og lande på beina. Det gir meg selvtillit.

Lundby tok 13 verdenscupseiere forrige sesong, og reiste hjem fra VM I Seefeld med ett gull og to bronsemedaljer.

Tidligere i sommer falt Anders Fannemel stygt under en trening i Polen. Han mister hele sesongen med en korsbåndsskade.

Siste nytt

 • Dårlig nytt for Liverpool

  Liverpools Trent Alexander-Arnold og Thiago blir ikke klare til ligacupkampen mot Norwich tirsdag. Thiago har en leggskade som setter ham ut av spill også mot Brentford i Premier League til lørdag.

  Det opplyste Liverpools assistenttrener Pep Lijnders på en pressekonferanse dagen før kampen mot Norwich.

  Alexander-Arnold sto ellers over helgens kamp mot Crystal Palace med sykdom.

  – Han føler seg fortsatt ikke 100 prosent. Han vil jogge litt, men kommer ikke til å være med troppen i morgen. Han har ingen covid-19-symptomer, men vi har testet likevel. Forhåpentligvis er han tilbake til helgen, sa Lijnders.

  Også Roberto Firmino er utilgjengelig mot Norwich. Han pådro seg en lårskade før landslagspausen i slutten av august.

  Thiago og Sadio Mané under kampen mot Southampton 08.05.21.
  Foto: Phil Noble / AFP
 • Wærenskjold i sekunddrama i VM

  Norske Søren Wærenskjold var nær en medalje på tempoetappen i U23-VM mandag, men endte til slutt på en 4.-plass. Danske Johan Price Pejtersen tok gullet.

  Nordmannen syklet i mål 13,4 sekunder bak gullet. Avstanden opp til sølv var bare 3,2 sekunder.

  Lucas Plapp tok sølvet foran Florian Vermeersch, som sikret VM-bronsen.

  Wærenskjold tok nylig EM-sølv på tempo i U23-klassen. I sommer ble det samme valør under NM-tempoen bak Tobias Foss.

  – Det er dritt. Jeg tror jeg kjørte min beste tempo i år. Jeg vet at jeg er litt mindre tempospesialist enn de foran meg, men jeg hadde som mål å kjempe om gullet, sa Wærenskjold til TV 2.

  Sykkel-NM 2021. Søren Wærenskjold.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Portugiser til Stabæk

  Den portugisiske midtbanespilleren Tomás Podstawski har signert en kontrakt med Stabæk ut sesongen. 26-åringen har vært klubbløs den siste tiden, men har de siste tre årene spilt for Pogon Szeczecin i polsk toppfotball.

  – Han kommer inn for å skape enda mer konkurranse om midtbaneplassene. Han er en godt skolert fotballspiller som er smart, ballsikker og har bra fysikk, sier Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann.

  Tomas Podstawski
  Foto: Eraldo Peres / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal