SE VIDEO: Maren Lundby på vei mot salto i hoppbakken

Maren Lundby erkjenner at hun er heldig som unngikk en stygg skade da hun falt i Granåsen torsdag. – Jeg tror det er verre å se på enn å være med på det selv, sier hopp-esset til NRK.

Maren Lundby fall

NESTEN-SALTO: Maren Lundby kom fra fallet uten skade.

Foto: NTB SCANPIX / SKJERMDUMP

– Det kunne ha gått verre, men jeg var heldig. Skien løste ut, og alle ting fungerte som det skulle. Jeg var litt heldig, litt dyktig og godt forberedt på at det kan skje, sier Maren Lundby.

Under en trening i Granåsen torsdag mistet Lundby trykket på skiene, og var på vei til å ta en salto i luften. Men hun fikk reddet seg inn, og landet på beina.

Laster Twitter-innhold

– Jeg gjør det frivillig

– Det går veldig bra; jeg klarte å lande på beina, selv om det så ut som jeg kunne ha tatt salto. Jeg klarte å hente meg inn, og landet på beina. Jeg kom fra det hele uten noen skader i det hele tatt, sier en lettet Lundby.

Selv om hun mistet kontrollen, rakk hun ikke å reagere før hun skled ned på kunstgresset i unnarennet.

– Der og da rakk jeg ikke å tenke, det er bare reflekser å slå inn. Men da jeg lå der, tenkte jeg at «nå kan det faktisk skje noe her». Heldigvis gikk det bra, men vi fikk en påminnelse om at det er risikosport vi driver med. Og jeg driver med det frivillig, sier hun.

Helt stille i bakken

Lundbys hopp ble filmet, og du hører at én roper «nei», før det blir helt stille i bakken.

– Jeg tror det er verre å se på enn å være med på det selv. Ingen vet hvordan det gikk før jeg reiste meg opp på sletta. Det var mange spente trenere der, men de er vant til dette, de og. Men alle blir skremt, det er aldri trivelig når noe sånt skjer.

– Har det skjedd med deg før?

– Jeg har hatt lignende opplevelser, men aldri dettet sånn på grunn av det. Jeg tror jeg kommer styrket ut av det, at jeg klarte å redde meg og lande på beina. Det gir meg selvtillit.

Lundby tok 13 verdenscupseiere forrige sesong, og reiste hjem fra VM I Seefeld med ett gull og to bronsemedaljer.

Tidligere i sommer falt Anders Fannemel stygt under en trening i Polen. Han mister hele sesongen med en korsbåndsskade.

Siste nytt

 • Bryhn ble skytternes mester

  Ole Kristian Bryhn har aldri vært skytterkonge, men torsdag ble han kåret til skytternes mester på Årvoll i Oslo.

  – Dette var helt sykt. Jeg følte jeg hadde god kontroll på omgangen. Jeg var litt skjev, men det holdt, sa Bryhn til NRK.

  Beste kvinne ble Mette Strandlien fra Ringebu og Fåvang. Hun hadde 245 poeng foran finalen og prikket inn 100 poeng med ni sentrumsblinker.

  qAD_DaZGRqA
  Foto: Erik Johansen
 • Özil nekter å forlate Arsenal

  Arsenals Mesut Özil er klar på at absolutt ingen skal få lov til å presse ham ut av klubben.

  31-åringen fikk ingen spilletid da Premier League kom i gang igjen etter koronapausen.

  – Min mening er klar. Jeg blir her til kontrakten min utløper, og jeg skal gi alt for klubben, sier han i et intervju med The Athletic.

  T1LD3KlkmXw
  Foto: Jon Olav Nesvold
 • Roglic viste konkurrentene ryggen

  Sloveneren Primoz Roglic vant torsdagens 2. etappe av etapperittet Criterium de Dauphine og overtok også sammenlagtledelsen. Nærmest fulgte franske Thibaut Pinot, som også ligger på en andreplass i sammendraget, 12 sekunder bak Roglic.

  EtmQcHk8Rn4
  Foto: Cornelius Poppe

Sendeplan

Kl. Program Kanal